Chidaneh.com placeholder image

7 اقامتگاه بومی در شهرهای دیدنی ایران برای یک سفر ارزان

سفر با معماری: حالا که تقریبا دو هفته به شروع سال نو و تعطیلات عید باقی مانده است، احتمالا باید شروع به برنامه ریزی برای سفرهایتان کزده باشید. این مطلب می خواهد به شما کمک کند تا هدفمند تر برنامه ریزی و این بار در سفرهایتان تجربه های جدیدتر و هیجان انگیزتری داشته باشید. پیشکش و عیدانه چیدانه این بار به شما، معرفی اقامتگاه های بومی مناطقی است که احتمالا شما به آن ها سفر خواهید کرد، اصلا شاید هم به قصد دیدن این اقامتگاه ها سری به آن جا بزنید. پس تا انتهای این مطلب جذاب با چیدانه همراه باشید. 

فیلم نت

1. اقامتگاه نور خانه 

آدرس : جاده شاهرود، سبزوار، شهرستان بیارجمند، روستای قلعه بالا

فیلم نت

نورخونه در روستای قلعه بالا، در حاشیه دشت کویر و ۱۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شاهرود و در ۲۴ کیلومتری منطقه بیارجمند قرار دارد. این روستا نزدیک‌ترین روستا به پارک ملی توران، بزرگ‌ترین منطقه حفاظت شده خاورمیانه است که در آن گونه‌های نادری مانند یوزپلنگ و گور ایرانی زندگی می‌کنند. چوپانی و رصد ستارگان در آسمان شب را می توانید اینجا تجربه کنید. 

فضای گرم و صمیمی این اقامتگاه که قبلا خانه منیر خانوم بوده است و حالا تبدیل به اقامتگاه بومی شده است، آن قدر شما را جذب خودش می کند که اصلا حس نمی کنید که مسافر هستید و دور از خانه و کاشانه خود، خود منیر خانوم صاحب این اقامتگاه، اصلا از واژه گردشگر و مسافر استفاده نمی کند و آن ها را مهمانانی می داند که باید حق میزبانی را بر آنها تمام و کمال اجرا کند و همین باعث می شود تا تجربه ای متفاوت ولی دوست داشتنی از اقامت در جایی غیر از خانه تان را داشته باشید. 

2. اقامتگاه بومی آتشونی

آدرس: اصفهان، خور و بیابانک، روستای گرمه 

نقطه ای بر جاده تاریخی ابریشم، روستایی سبز میان کویر خانه ای سنتی در یک روستای سبز پر نخل. گرمه روستایی است در منطقه خور و بیابانک استان اصفهان که 720 کیلومتر از پایتخت و شلوغی اش فاصه دارد. در این روستا خانه ای هست که اقامتگاه مسافران کویری شده. خیلی از آنها که در فصل کویرگردی مهمان کویرهای مرکزی ایران شده اند، آتشونی را می شناسند که به اسم خانه مازیار هم معروف است.

این خانه 300 سال عمر دارد با یک حیاط مرکزی به شیوه خانه های قدیم ایران، دیوارهای کاهگلی و ایوان کوتاه که فضای آن را دلپذیر کرده است. این خانه با اشیایی مثل چرخ نخ ریسی، کوزه و اتوی زغالی زیباتر شده، اشیایی که روزگاری در خانه هر کویر نشینی بود. مهمان آتشونی که شوید از تپه ای شنی بالا می روید، شتر سواری را تجربه می کنید و آسمان پرستاره کویر را تماشا خواهید کرد، ضمن آنکه می توانید زندگی روزمره مردم کویر را از نزدیک ببینید.

3. اقامتگاه بومی بارانداز

آدرس: اصفهان، خور و بیابانک، 5 کیلومتری روستای مصر، روستای فرحزاد 

فرحزاد، خفته در میان رمل‌ها، آخرین روستای مسکونی پیش از دشت کویر است که در دهه ۱۳۲۰ خورشیدی با ساختن دوازده خانه -به نیت دوازده امام- بنا شده است. پس از این تا کیلومترها کویر است. بی دلیل نیست که آن را آخر دنیا بنامیم. در قدیم به محلی که کاروان‌های شتر برای استراحت یا شب مانی بار می‌انداختند (بار به زمین می‌گذاشتند) بارانداز می‌گفتند این محل ممکن بود اتاق، کاروانسرا، چاه آب و یا وسط بیابان بدون هیچ سرپناهی باشد.

اقامتگاه سنتی بارانداز (یک و دو) دو تا از این خانه­ ها هستند. بارانداز یک، خانه پدری برادران طباطبایی است که از سال ۱۳۸۵ به اقامتگاه تبدیل شده است. کمی بعد بارانداز دو- بزرگترین خانه محلی روستا- نیز پس از مرمت و بازسازی به بهره برداری رسید. سبک معماری باراندازها برگرفته از معماری درون­گرای روستا­های کویری است و با خشت و کاه گل ساخته شده است. باراندازها به صورت خانوادگی اداره می شود و محل زندگی خانواده طباطبایی شهر جندق در ۴۵ کیلومتری روستای فرحزاد است بنابراین برای اقامت در بارانداز باید از پیش هماهنگی و رزرو انجام شود.

4. اقامتگاه بومی گیله بوم

گیله بوم اقامتگاهی بوم گردی با چشم‌انداز نزدیکی از جنگل‌های کوهپایه‌ای گیشار کوه و کمی آنطرفتر، سماموس بلندترین قله گیلان است. گیله بوم فاصله نزدیکی با ساحل دریای خزر دارد و جنگل های هیرکانی حدود بیست دقیقه‌ای این اقامتگاه است. جنگل، قلمرویی برای زندگی و غوغای پرندگان متنوعی است و دریا محل صید ماهیگیران. اقامتگاه بوم‌ گردی گیله بوم در 20 کیلومتری رامسر و 50 کیلومتری لاهیجان قرار دارد.

در اقامتگاه بوم گردی گیله‌ بوم، محلی‌ها دست‌آفریده‌های خود را به نمایش می‌گذارند. گیله بوم غذا و خوراک مسافران را با کمک آشپزهای روستایی آماده می‌کند و سفره را با ظروفی سفالین و چینی دست ساز، نوشیدنی‌ها و دسر محلی می‌آراید. برنامه‌‌های گیله‌ بوم بر مبنای گسترش زمینه‌های همکاری با افراد محلی و ایجاد انگیزه برای نگهداری از فرهنگ، هنر و توسعه پایدار منطقه طراحی شده است. تورهایی چون پرتقال چینی، پاکسازی محیط زیست، بازدید از کارگاه های خانگی نمد مالی، کارگاه و کارخانه چای، کار در مزرعه، سفالگری و مجسمه سازی، چادر شب بافی، خراطی، صید ماهی، جنگل پیمایی و آموزشی و دست آخر آشنایی با موسیقی و ترانه‌های قاسم آبادی در صدر برنامه‌های گیله بوم قرار دارد.

6. اقامتگاه بومی خانه نقلی 

خانه تاریخی نقلی با مساحت 198 متر به عنوان کوچکترین خانه با هویت و معماری قاجاری و بومی به شماره 10255 ثبت ملی شده است و دارای بادگیر، ایوان، سرداب و دو حیاط کوچک با 8 اتاق و نیز خانه تاریخی رضوانیان دارای ایوان، آشپزخانه، غذاخوری، سرداب و حوض و حیاط با 7 اتاق میباشد که هم اکنون مجموعه اقامتگاه بوم گردی نقلی دارای 14 اتاق با ظرفیت 40 نفر برای اقامت بومی آماده میهمان نوازی از شما سروران گرامی است.

میهمانان در زمستان در اتاق های کرسی دار و در تابستان در حیاط و ایوان اقامت و با غذاهای بومی و محلی منطقه توسط سرکار خانم احتساب که مادر همسر آقای رضوانیان است پخته و پذیرایی می شوند.

7. اقامتگاه سرای پدری 

مهمان‌سرای پدری در محیطی آرام و دلنشین در محله سرچشمه، شهرستان خوش آب و هوای خوانسار راه اندازی شده است تا فضایی دلنشین را در آب و هوای منحصر‌ به فرد این شهر برای شما فراهم آورد. اگر سری به خوانسار زدید این هتل می تواند گزینه خوبی برای اقامت شما باشد. معماری خاص این مجموعه که در کنار عمارت ۱۰۰ ساله خانه پدری شکل گرفته‌ است، شامل هفت هتل آپارتمان، بوتیک با امکاناتی « خاص » است و  پذیرایی با غذاهای محلی و گاهی ارگانیک استراحت شما را لذیذ می‌کند.

قطعات ساختمان سرای پدری از یکدیگر فاصله گرفته‌اند تا از فاصله بینشان طبیعت خوانسار قابل رویت باشد. کوه “سول" همچون دیوار سنگی بزرگی شهرستان خوانسار را دربرگرفته است و از خیابان اصلی مجاور سرای پدری یعنی خیابان سرچشمه قابل رویت است. پارک سرچشمه خوانسار و باقی قسمت‌های کوهپایه‌های سول نیز محیط طبیعی زیبایی دارد که با این ایده منظره ای دلپذیر را از داخل ساختمان می توانید ببینید. 

مطلب پیشنهادی چیدانه به شما: مهمانسرای پدری، معماری امروزی با هویت ایرانی

دیگر مطالب گردشگری چیدانه: بهترین هتل های ایران برای سفر
چگونه بهترین هتل را برای یک سفر به یاد ماندنی انتخاب کنید؟
۱۰ هتل مطرح تهران برای اقامت و برگزاری جشن ها
گران ترین هتل های ایران

شما هم تجربه های خود را از سفر به این اقامتگاه ها را با چیدانه به اشتراک بگذارید تا در مطالب بعدی از تجربه های شما استفاده کنیم. 

نویسنده : شمیم آقازاده | تحریریه چیدانه


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه