پروژه های برجسته: کافه ها مجموعه هایی بی نظیر در دل شهرهای پر هیاهو و ازدحام هستند، فضایی دنج که شما را برای چند ساعت از زندگی ساعت وار و کسل کننده خارج می کنند و به شما امکان این را می دهند که برای اندک زمانی هم که شده برای خودتان زندگی کنید، پس طراحی کافه ها نیز بی شک جز طراحی هایی است که باید در روند آن به جزئیات خاصی توجه کرد. بازسازی کافه رستوران گپ از دفتر معماری گروه معماران راسین به معماری مهدی فرجی یکی از همین طراحی های بی نظیر است که پیش تر در مطلب رستوران های گپ، فضایی دلنشین برای گپ زدن در تهران با بخش هایی از آن آشنا شدیم اما امروز در چیدانه به گوشه و کنار دیگری از آن سر می زنیم با ما همراه باشید.
این پروژه در سال 1388 کلنگ خورده و در سال 1390، به دلیل اختلاف کارفرما (شرکت نوسازی اراضی عباسآباد) و پیمانکار مربوطه، به حالت تعلیق درآمده بود تا اینکه پس از حدود 18 ماه، در قالب مسابقه محدود، به تیم طراحی واگذار شد، اما عملا فقط یک استراکچر با کاور از بینرفته چوب، تحویل تیم طراحی شد که کار تیم طراحی را مشکل و محدود میکرد. تقریبا تمامی تاسیسات نیز یا از بین رفته بودند یا کارایی لازم را نداشتند.
تیم طراحی پس از بررسیها و اتودهای فراوان، تصمیم گرفت با توجه به همجواری پروژه با بوستان آب و آتش، ضمن ایجاد فضایی شفاف و جذاب، به اسکلت اصلی کار وفادار بماند و در عین حال، نسبت به افزایش ظرفیت پروژه اقدام کند. بر همین اساس، طراحان با توجه به هندسه اصلی پروژه، اقدام به ایجاد فضاهایی جدید، مانند یک باکس شیشهای به منظور استفاده به عنوان وی آی پی، و نیز گسترش وید طبقه سوم و افزایش فضاهای نیمهباز کردند.
استفاده بهینه از لندسکیپ به عنوان فضای دعوتکننده، بسیار حائز اهمیت بود. لذا آلاچیقهایی با متریال بامبوی حرارتدیده، طراحی و اجرا شد که اثر این حرارت، باعث افزایش میزان طول عمر محصول و نیز افزایش قدرت و توانایی آن، به ویژه افزایش مقاومت کششی میشود. لازم به توضیح است که عملیات حرارتی و همچنین پرداخت نهایی بامبوها، تماما در محل کارگاه انجام شد. ایجاد آلاچیقها باعث افزایش جذابیت فضای لندسکیپ، خلق پرسپکتیوهای بدیع، ایجاد احساس و جنس فضایی متفاوت، و همچنین باعث به وجود آمدن یک المان شهری جدید در محیط پیرامونی خود (بوستان آب و آتش) شده است.
به منظور استفاده بهینه از متریال آلاچیقها و جلوگیری از هدررفت آن ها، از بقایای چوب بامبو برای ایجاد دیوارههای مختلف جداکننده در طرفین شرقی، غربی و شمالی سایت و نیز از برشهای خاص مقاطع مختلف بامبو برای ایجاد دیوارهای جداکننده و حائل، در اطراف باغ مینیاتوری (گودالباغچه) استفاده شده است. یکی دیگر از محاسن پروژه، عدم استفاده از حتی یک نوع متریال ماسونری در ساختمان اصلی است؛ تمامی متریالها و زیرساختهای پروژه، به غیر از فونداسیون، به صورت خشک و بدون ملات اجرا شدهاند.
اقدام دیگر در راستای تحول فضای پروژه، تبدیل آبنمای قدیمی و فلاورباکسهای آن به یک باغ مینیاتوری و ایجاد یک گودالباغچه مدرن بوده است. همچنین با توجه به مکان نامناسب سرویس بهداشتی که عملا در فضای مجموعه خودنمایی میکرد، با تبدیل بام آن به روف گاردن و کاورکردن آن با متریال همسان با مجموعه، سعی در هرچه زندهترکردن فضای لندسکیپ پروژه شده است.
مساحت زمین پروژه 1760 مترمربع است که زیربنایی در حدود 280 مترمربع را در 4 طبقه اجراشده دارا بود که تیم طراحی این مقدار را با تمهیدات مختلف، به حدود 800 مترمربع فضای فضای بسته، نیمهبسته و فضای باز تبدیل کرد. لازم به ذکر است که متاسفانه، پروژه در هفتههای پایانی دچار آتشسوزی شدید شد و بسیاری از ایدههای اجراشده، به خصوص در قسمت غربی سایت، از بین رفت و عکسهای ارایهشده، مربوط به بعد از آن زمان است.
اگر در فضایی با دکوراسیون خلاقانه کار و زندگی می کنید و یا فضایی این چنینی را می شناسید،که پر از نشانه های شخصی شماست، تورهای چیدانه مشتاق است از شما و محل کار و زندگی تان عکاسی کند و آن را به مخاطبان چیدانه نشان دهد. اگر علاقه دارید که عکس های خلاقانه بیشتری از خانه های ایرانی برای ایده گرفتن ببینید خانه یا محل کار خود را با ما به اشتراک بگذارید!
مطالب بیشتر: کافه اسپریس ، طراحی داخلی مدرن با مصالح سنتی کافه کرگدن، کافه ای شیک در یک پارکینگ قدیمی در تهران کافه بهشت، تجلی زندگی ایرانی در آن سوی مرزها ! کافه قنادی رکس، یادآور خاطرات شیرین در تبریز دکوراسیون داخلی کافه مهتاب، فضایی دنج و دلنشین تجربه خانه ایرانی در رستوران خونه سام درخشانی رستوران و گالری مکعب سفید در تهران اسنک بار دایره، معماری خلاق در اصفهان گشتی در دکوراسیون داخلی کافه لمیز های تهران
منبع:معمار ایرانی| گردآوری شده در تحریریه چیدانه