Chidaneh.com placeholder image

رنگین کمانی از شیشه درساختمان اداری کاوه در دارآباد تهران

پروژه های برجسته:اهمیت ساختمان ها و فضاهای اداری، در دنیای امروز ما که بیشتر زمان روزانه ی خود را عموما در محیط کار می گذرانیم بسیار بالاست، طراحی فضایی با کیفیت بالا که بتواند واکنش مخاطب را در برخورد با خودش تغییر دهد و یادآور خاطرات خوش وی باشد و در کنار همه ی این توجهات به روحیه ی کاربر بتواند عملکرد منحصر به فرد نیز داشته باشد همیشه ستودنی و خواست بسیاری از کارفرمایان باتجربه است که هنر دست معماران برجسته همچون امیر عباس ابوطالبی را می طلبد. امروز در چیدانه می خواهیم به یکی از این ساختمان ها یعنی،ساختمان اداری شیشه کاوه در دارآباد سری بزنیم، با ما همراه باشید. 

مشخصات عمومی پروژه ساختمان اداری شیشه کاوه

معمار: امیرعباس ابوطالبی
موقعیت: دارآباد،تهران، ایران 
تاریخ: 1394
مساحت: 28،850 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: گروه صنعتی شیشه کاوه
مدیر پروژه: مسعود عسگریان دماوندی
ایده سازه: امیرعباس ابوطالبی

فیلم نت
سرویس خواب بالسا

شرکت آبسکون

دفتر مرکزی شیشه کاوه اصفهان
شرکت آبسکون

محاسبه سازه هسته مرکزی و سازه کابلی: شرکت سازه‌های پیش‌تنیده آرتا
اجرای سازه: شرکت بند
تاسیسات و برق: گروه صنعتی کاوه
کنترل پروژه و اجرا: گروه صنعتی کاوه
طراحی محوطه: امیرعباس ابوطالبی

مهندسی و مشاور نما: شرکت فئال اتریش، شرکت رینرز بلژیک
طراحی انرژی‌های غیرفعال: بدریه دهقان، سمیه کیانپور، امیرعباس ابوطالبی
طراحی شیشه‌های ذخیره‌کننده انرژی: شرکت شیشه کاوه
تحقیق و پژوهش: فاطمه تاجیک (در موضوعات گبه ایرانی و هندسه ایرانی)
گرافیک: یاسمن فروتن
عکس: پرهام تقی‌اف

این پروژه، به منظور دسترسی آسان‌تر، حمل‌ونقل عمومی بیشتر و ترافیک سواره کمتر برای چندهزار نفر نیروی کاری، در انتهای بلوار اوشان دارآباد واقع شده است. سایت پروژه، محدودیت بزرگی برای طراحی محسوب می‌شد و پلان خطی را به آن تحمیل می‌کرد. با این وجود، تلاش‌های بخصوصی برای خلق فضاهای غیرخطی و غیرتکراری در آن صورت گرفت که الزاما از الگوی خطی مورد انتظار پیروی نمی‌کردند. 

خلاقیت در این پروژه، از طریق تعریف محدودیت‌ها و خلاصه‌کردن عناصر طراحی به نور، رنگ و فضا گسترش می‌یابد. نور طبیعی روز، یکی از عناصر اصلی در طراحی این پروژه به حساب می‌آید که علاوه بر ذخیره انرژی، دارای خاصیت‌های مفید فیزیولوژیکی و روانی برای کارکنان مجموعه نیز است. از آنجا که واکنش مخاطب در مقابل نور طبیعی روز و منظر طبیعی ناشی از آن، همواره مثبت ارزیابی شده است، انتظار می‌رود در این پروژه باعث کاهش استرس، سردردها و اختلالات ناشی از خستگی چشم در کارکنان مستقر در واحدها شود. در عین حال، رنگ‌ها در این پروژه، به عنوان موضوع مهمی در ایده طراحی نقش ایفا می‌کنند. هر شخصی به رنگ بخصوصی واکنش نشان می‌دهد و رنگ‌ها یادآور خاطرات از زمان و مکان خاصی برای اشخاص هستند و یا کیفیت احساسی مخصوصی را در آنها ایجاد می‌کنند که کاملا غریزی است. 

 

در این پروژه، هر میدان فضایی از ترکیب اشکال هشت‌ضلعی خالی‌شده‌ای به وجود آمده‌ است که در امتداد ارتفاع پروژه، به صورت زیگزاگ، در حال چرخش هستند. در هر لحظه از تجربه فضایی ملاقات‌کنندگان و مقیمان، آنها می‌توانند فضای پهلوی محیط خویش را در امتدادهای گوناگونی ببینند و مسیر خویش به سمت فضاهای عملکردی مورد نظرشان را ارزیابی کنند.

در این پروژه، بارزترین ویژگی‌های درخواستی ما از لحاظ صرفه‌جویی در مصرف انرژی عبارتند از: استفاده از نور طبیعی روز، کنترل انرژی گرمایشی خورشید در نمای خارجی و فضاهای داخلی ، و تهویه طبیعی فضاهای عملکردی. چهار عدد فضای حائل و یک عدد آتریوم مرکزی در این پروژه وجود دارند که تهویه طبیعی پروژه به واسطه آنها اتفاق می‌افتد؛ در تابستان، هوای مصرف‌شده فضاهای اداری از طریق این فضاها به بیرون ساختمان منتقل می‌شوند و در زمستان، گرمای موجود در ساختمان به واسطه عملکرد آنها حفظ می‌شود.

اگر در فضایی با دکوراسیون خلاقانه کار و زندگی می کنید و یا فضایی این چنینی را می شناسید،که پر از نشانه های شخصی شماست، تورهای چیدانه مشتاق است از شما و محل کار و زندگی تان عکاسی کند و آن را به مخاطبان چیدانه نشان دهد. 
اگر علاقه دارید که عکس های خلاقانه بیشتری از خانه های ایرانی برای ایده گرفتن ببینید خانه یا محل کار خود را با ما به اشتراک بگذارید!

مطالب بیشتر: ساختمان اداری و تجاری ولیعهدی، نمای چندبعدی در کرج
ساختمان اداری- تجاری مهراز، قدبلندترین همسایه در خیابان دولت تهران
ساختمان شاه کرم، طراحی نمای مدرن با الهام از معماری سنتی
ساختمان اداری تجاری سعادت آباد، تاثیر نمای متحرک در طراحی داخلی
طراحی متفاوت نمای ساختمان بانک ملت به عنوان یک المان شهری!
ساختمان اداری-تجاری سروین در ولنجک، پوسته ای از طبیعت در نما
نمایشگاه و ساختمان اداری نمایندگی سایپا در مشهد

منبع: معمار ایرانی| گردآوری شده در تحریریه چیدانه

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه