پویا خزائلی پارسا متولد 1354 شمیران، دیپلم ریاضی خود را از دبیرستان البرز در سال 1372 و فوق لیسانس معماری از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز خود را در 1379 کسب کرد و در راستای تکمیل تحصیلات خود، تخصص معماری خاک از دانشگاه هنز لینز، اتریش در سال 1389 را دریافت کرد. از سوابق حرفه ای وی می توان به همکاری با مهندسین مشاور شیگروبن پاریس، شیگروبن توکیو، هادی میرمیران (نقش جهان پارس) ، بهرام شیردل (شیردل و همکاران) ، تاسیس دفتر معماری رای اشاره کرد، پویا خزائلی پارسا، معمار سال ایران (1394) به انتخاب نشریه هنرمعماری شناخته شده است که در همین راستا چیدانه می خواهد شما را بیشتر با زندگی حرفه ای این معمار برجسته آشنا نماید، با ما همراه باشید.
دلایلی اصلی انتخاب پویا خزائلی پارسا به شرح ذیل میباشد:
از دیگر سوابق حرفه ای این معمار ارجمند می توان به جوایز متعددی که از آن خود کرده است اشاره کرد، این جوایز که حاصل دست رنج حرفه ای ایشان می باشد به شرح زیر است که در همین راستا به چند مورد از آن اشاره ای خواهیم کرد:
ویلای درویش آباد توسط پویا خزائلی پارسا در شهر درویش آباد مازندران و با همکاری پیمان خضری که مهندسی سازه پروژه را بر عهده داشت، در فضایی به مساحت 240 مترمربع در سال 1389 طراحی و اجرا شده است. بسیاری از منتقدان این ویلا را گفت و گوی میان معماری ایرانی و معماری مدرن می دانند و خزائلی پارسا در مورد این پروژه می گوید: “من این خانه را برای همسرم (نسترن شهبازی ،کارفرمای پروژه) طراحی کردم او یک نقاش است و نه یک معمار و این فرصت خوبی بود تا من به کشف ایده های جدید فضایی بپردازم.
مشاهده بیشتر
.dimond{fill:#6285be;}
.gold{fill:#d9d9d8;}.cls-2{fill:#ffe07f;}.cls-3{fill:#f5bb22;}.cls-4{fill:none;stroke:#f5bb22;stroke-miterlimit:10;stroke-width:3px;}
فضاهای تعریف شده در این پروژه شامل موارد زیر است:
برای آشنایی بیشتر با این پروژه می توانید به مطلب نگاهی متفاوت به معماری در ویلای ساحلی درویش مازندران چیدانه سری بزنید.
از زبان معمار : این پروژه به یکی از دانشجویان من که نمی دانست چگونه یک گنبد را ایجاد کند، اختصاص داده شده بود. سوال او، ایجاد یک مدل از گنبد سلطانیه بود. او نوارهای 3mm از فوم را برش داده و هر نوار را به شکل یک نیم دایره خم کرد، سپس چرخانده و توسط رأس آنها به یکدیگر متصل کرد. بعد از ساخت یک سوم از نیم دایره ها، او متوجه شد که نوارها برای ساخت یک گنبد بیش از حد ضخیم هستند. بنابراین خواست که به طور کامل، روش ساخت و ساز خود را تغییر دهد، اما برای من، او یک روش فوق العاده ای برای یک پناهگاه به مراتب جالب تر از یک گنبد معمولی، بسیار ساده و زیبا ایجاد کرده بود . من از او خواستم که این مدل را با همان روش قبلی کامل کند و همانطور که پیش بینی می کردم، نتیجه بسیار شگفت انگیز بود. دو سال بعد، هنگامی که آقای میرداماد(کارفرما) به دنبال یک مدل جدیدی از ساخت و ساز برای توسعه یک شهر پررفت و آمد در نزدیکی جنگل های katalom در شمال ایران ،رامسر،بود، این کار به من سپرده شد. تصمیم من استفاده از چوب بامبو بود که مقدار زیادی از آن در منطقه وجود داشت که کار را مقرون به صرفه، سبز و جمع آوری آن را آسان می کرد. از 70 بامبو برای ساخت و دو بامبو که منحنی را از یک طرف به طرف دیگر پروژه کامل می کرد، استفاده شد .
پروژه های موفق دیگر معماران شناخته شده ایرانی را در بخش پروژه های برجسته چیدانه ببینید.