Chidaneh.com placeholder image

در جست و جوی حیاط از یاد رفته در تهران!

پروژه های برجسته: دلم خانه ای می خواهد با پنجره هایی رو به بهشت! عجب صفایی کنیم من و تو آنجا! آنجا که قامت درختانش دیوار های سرد سیمان خورده را می پوشاند برای دل گرمی چند روزه ی زندگی ما! همان جا که حوضی است و شمعدانی های پرورش یافته ی دست تو! راستی گفته بودم دستانت هم مثل حضورت زندگی می بخشند به خیال سرد این خاک باران خورده! وای گفتم باران ؟؟؟ باران باشد و تو باشی و شعمدانی و حوض! دیگر جایی برای بهشت نخواهیم داشت! بیا با چیدانه برویم به جست و جوی آن حیاط از یاد رفته!

فیلم نت

مشخصات عمومی پروژه در جستجوی حیاط از یاد رفته 

  • دفتر معماری: معماران مدام 
  • معماران: ساناز قائم‌مقامی، مجتبی محمدظاهری
  • موقعیت: تهران، ایران
  • تاریخ: 1394

  • مساحت: 12 مترمربع
  • وضعیت: ساخته‌شده
  • کارفرما: آقای کاردان‌پور
  • مجری: سازه صدر
  • عکس: علیرضا بهپور
  • جوایز: تقدیر شده ی گروه مسکونی در هشتمین جایزه ی معماری داخلی ایران

فرهنگ لغات، کتاب واژه‌های فراموش‌شده است و جوامع فراموشکار، هر روز لغات بیشتری را به فراموش خانه کتاب لغات می‌سپارند. کلان شهرها خود بانیان بی‌رحم این فراموشکاری‌اند که کلمات خوش‌آهنگ را در هیاهوی روزانه سال‌هایشان ناپدید می‌کنند، کلماتی مانند باغ، کوچه ‌باغ، خانه و حیاط. و ما که ساکنان ناگزیر کلان شهرهاییم، کلمات گمشده را در حسرت‌های روزانه‌مان به یاد می‌آوریم.

شرکت معماری و بازسازی دکوشیان

مطلب بیشتر:طراحی حیاط منزل به سبک خانه های سنتی ایرانی

    

در جستجوی حیاط از یاد رفته تلاشی امیدوارانه برای یادآوری حیاط‌هایی است که در میان 60 درصد به علاوه دو، رمپ‌ های پارکینگ و توده‌های خاکستری ساختمان‌ها به فراموشی سپرده می‌شوند. در جستجوی حیاط از یاد رفته می‌کوشد تا بام‌ ها، تراس‌ها و فضاهای نورگیر را به عنوان خاطره‌ای رویایی از حیاط باز تولید کند. در جستجوی حیاط از یاد رفته با پذیرفتن محدودیت کلان شهرها و با در نظر گرفتن اصول معماری و شهرسازی پایدار، وضع اسفبار محیط‌زیست را در کلانشهری چون تهران بهبود می‌بخشد.

مطلب بیشتر:گودال باغچه های مدرن، فضایی دنج در حیاط منزل ایرانی

 

باغ‌ های از یاد رفته، طهران را در باغ‌ بام‌ها احیا می‌کند و در نهایت، کلان شهری پدید می‌آورد که عکس‌های هوایی‌اش پر از لکه‌های سرسبز است؛ درخت‌های بلند با سایه‌های امن و کودکانی که در بام‌ها سرگرم بازی‌اند و خانواده‌ هایی که وقت‌های کوچک فراغت را در فضاهای سرسبز خوش می‌گذرانند. با تحقق این رویا، دیگر نه از جزایر گرمایی خبری هست و نه از بحران‌های محیط‌زیستی و نه از کودکانی که با خلاء خاطره حیاط، بزرگ می‌شوند.

مطلب بیشتر:ایده هایی برای طراحی پاسیو به سبک ایرانی

به ما بگویید: آیا قسمتی از خانه شما هم به سبک ایرانی طراحی شده است؟! لطفا عکس آن را در بخش مشاوره دکوراسیون با ما به اشتراک بگذارید. همچنین شما می توانید سوالات خود درباره، معماری داخلی و طراحی دکوراسیون داخلی منزل و ویلای خود را در قسمت مشاوره دکوراسیون چیدانه با اهالی فن و کارشناسان در میان بگذارید. 

مطالب بیشتر:طاقچه های ایرانی، نیاکان شلف های امروزی در دکوراسیون منزل
خودنمایی گره چینی ایرانی در دکوراسیون خانه های امروزی
آوای عشق در خانه هایی با کاشی های فیروزه ای
زیبایی هنر خوشنویسی در طراحی دکوراسیون ایرانی
کدام فرش ایرانی مناسب دکوراسیون منزل شماست؟
هشتی ایرانی را به ورودی خانه های امروزی بیاورید

منبع:معمار ایرانی|  گردآوری شده در تحریریه چیدانه

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران
رقیه کوجواری در تاریخ 29 مهر 1394
عالی بود

ثبت دیدگاه