سفر با معماری: تصور کنید بر بلندای یک آسمان خراش ایستاده اید و کل شهر زیر پاهای شماست. آسمان خراش هایی که دل آسمان را شکافته اند و پا را از گلیم شان درازتر کرده اند. چقدر با این خراشنده های آسمان در گوشه و کنار دنیا آشنایید؟ در نگاهی کلی به معماری معاصر جهان، می توان به نمونه های بی نظیری از آسمانخراشها دست یافت. این آسمانخراشهای عظیم با هر انگیزه و در پاسخ به هر نیازی که ساخته شدهاند، متکی بر پیشرفتهای تکنولوژی هستند. دنیای شرق نیز از قافله عقب نمانده و تا کنون چندین بار رکورد بلدترین آسمان خراش ها را شکانده است. در همین نزدیکی ها برج های دوقلوی پتروناس با عظمت چشم گیر و طراحی فوق العاده ی خود در کوالالامپور مالزی مشغول خودنمایی هستند. با چیدانه همراه شوید تا اندکی بیشتر با معماری این برج های غول پیکر آشنا شویم…
برجهای دوقلوی پتروناس (Petronas Towers) در شهر کوالالامپور پایتخت کشور مالزی، یکی از شاخصترین نمونههای آسمانخراشها در عصر حاضر بهشمار میروند که طی سالهای ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۸، در مرکز ناحیه ی اقتصادی شهر توسط معمار مشهور آرژانتینی، سزار پلی (Cesar Pelli) طراحی و ساخته شدهاند. عمده ی شهرت این معمار مدیون طراحی ساختمان های بسیار بلند است. اگر به سازه های بلند علاقه دارید، برج ایفل، محبوب ترین سازه فولادی جهان را از دست ندهید.
مشاهده بیشتر
این برجها که بهعنوان یک نشانه ی شهری، سمبل معماری معاصر مالزی نیز به شمار میروند و از جمله طرحهای شاخص در زمینه استفاده از تکنولوژی هستند، جایزه ی معماری آقاخان را در سال ۲۰۰۴ نصیب خود نمودهاند.
مطلب پیشنهادی: تعطیلاتی استثنایی در جزیره بکر پانگکور در مالزی
این پروژه شامل دو برج مستقل می باشد که به وسیله ی یک پل هوایی (skybridge) در طبقات ۴۱ و ۴۲ با یکدیگر در ارتباط هستند. این پل که از جنس شیشه ساخته شده، ارتباط دو ساختمان را به شکلی زیبا با هم فراهم می کند.
سزار پلی تلاش نمود معماری سنتی و اسلامی مالزی را در طرح خود متبلور سازد. ما قبلا ۱۰ بنای شگفت انگیز از معماری اسلامی را به شما معرفی کرده ایم.
برج های پتروناس با ارتفاع ۴۵۲ متر در زمان اتمام ساخت، بلندترین آسمان خراش های جهان بودند. این برج ها دارای ۸۸ طبقه می باشند. در سال ۲۰۰۳ آسمان خراشی با نام تایپه ۱۰۱ با ۵۰۹ متر ارتفاع در تایوان ساخته شد که از لحاظ ارتفاع از برج های پتروناس بلندتر بود. اما در حال حاضر آنها بلندترین برج های دو قلوی جهان هستند.
مطلب پیشنهادی: پل میلائو، طولانی ترین و بلندترین پل کابلی جهان!
این ساختمان ۸۸ طبقه عمدتا از بتن مسلح ساخته شده است و دارای نمایی از فولاد و شیشه می باشد و طراحی آن با بهره گیری از نقش و نگارهای هنر اسلامی انجام شده است. آیا پربازدیدترین جاذبه های گردشگری جهان را می شناسید؟ پیش از این چیدانه شما را با آنها آشنا کرده است.
برجهای پتروناس که سازههای شگفتآور و عظیمی از شیشه و آهن هستند، با ۸۸ طبقه و منارههایی به بلندی ۳۰ متر، تجسمی عینی از رویاهای معمار، سزار پلی میباشند. کاربرد ۲۶ هزار تن آهن در اسکلت فلزی این برجها، دو نمونه ی بینظیر از بزرگترین سازههای فلزی تاریخ را به نمایش گذاشته است.
مطلب پیشنهادی: عکس های هوایی شگفت انگیز از طراحی بافت شهری در دنیا
یکی از برجهای دوقلوی پتروناس مالزی، توسط یک شرکت نفتی اشغال شده و برج دوم شامل مراکز تفریحی و سرگرم کننده است. گشتی در مرکز خرید شگفت انگیز سوریا KLCC و سکوی مشاهده مناظر اطراف، از جمله فعالیتهای جالبی است که میتوان به در برج های دوقلوی پتروناس انجام داد. همچنین یک پارک تفریحی در نزدیکی این برج ها قرار گرفته است.
با چیدانه به نقاط مختلف دنیا سفر کنید و از معماری لذت ببرید: طراحی داخلی آپارتمانی رویایی و مدرن در برج های دوقلوی الهیه طراحی فوق العاده هتل لوکس ابوظبی در دوبی برج جام بانک ملت، ساختمانی رقصان در تهران هتل لوکس هالاولی در جزایر حیرت انگیز مالدیو سفر در تاریخ با معروف ترین قلعه اسکاتلند
گردآوری شده در تحریریه چیدانه