بالکن پاسیو و حیاط خلوت: حیاط های خانه های قدیمی ایرانی حس و حال و صمیمیتی داشت که هر کسی را به سر ذوق می آورد. وقتی خانه مادر بزرگ دور هم جمع می شدیم بچه های کوچکتر دور حوض آبی رنگ به دنبال هم می دویند و بزرگترها روی تخت می نشستند با چای تازه دم که از سماور توی فنجان های کمر باریک می ریختند از خودشان پذیرایی می کردند و گرم صحبت می شدند.
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چگونه می توان حیاطی ایرانی به شکل مدرن در حیاط آپارتمان ها و یا خانه های ویلایی داشت؟! با چیدانه همراه باشید تا شما را با خصوصیات حیاط خانه های ایرانی بیشتر آشنا کند و نمونه های مدرن این حیاط ها را به شما نشان دهد.
مشاهده بیشتر
شاید بتوان به جرات گفت که حوض، قلب معماری سنتی ایران است. به دلایل شرایط اقلیمی ایران در میان حیاط هر خانه ای آن روزها حوض زیبای وجود داشت. حوضی که طراوت و تازگی آب را به محیط خانه هدیه می داد.
مطلب پیشنهادی: معماری ایرانی و طراحی داخلی امروزی در اقلیم گرم و خشک
حوض ها را می توان در حیاط خانه های مدرن و امروزی ایرانی نیز دید. خانه فیروزمندان در لار با حوض کوچکش زیبایی خاصی به حیاط بخشیده است. طراحی محوطه در حیاط خانه فیروزمندان در عین سادگی با ظرافت هایی معمارانه به نمایش گذاشته شده است. حوض کوچک در کنار راه پله ایی که سطح حیاط را به ایوان متصل می کند رنگ آبی زیبایی دارد و حال و هوایی خاص به آن بخشده است. حوض ایرانی در این پروژه نیز با رنگ و رویی مدرن و امروزی خودنمایی می کند. برای دیدن همه قسمت های این خانه به مطلب خانه فیروزمندان در لار، ساختمانی مطابق با فرهنگ ایرانی سری بزنید.
پنجره ارسی، بازی رنگ و نور در دکوراسیون داخلی را به وجود می آورد. اما نباید فراموش کنیم که این گره چینی ها و شیشه های رنگی در آن سوی درب و پنجره ها در حیاط خانه هم دیده می شوند. درست است که در طول روز عبور نور خورشید از ارسی ها زیبایی را به فضای داخلی هدیه می دهد اما جلوه گره چینی های چوبی را در حیاط خانه نیز نباید فراموش کنیم. و به خاطر داشته باشیم که در هنگام شب که چراغ فضاهای داخلی روشن می شود تاثیر شیشه های رنگی را می توان در حیاط دید.
ایده اولیه طراحی خانه کاوه بر مبنای ایجاد فضای ارتباطی اطراف نورگیر مرکزی که به عنوان قلب ساختمان، نور و رنگ را در زندگی روزمره ساکنان جاری می کند شکل گرفت. این نورگیر مرکزی که در طبقه دوم به نوعی نقش حیاط این خانه آپارتمانی را دارد فرار گرفته است. نورگیری که طراحی آن بر پایه گره چینی و ارسی های ایرانی شکل گرفته است. برای آشنا شدن با دیگر بخش های این ساختمان به مطلب بازسازی خانه کاوه، ساختمانی ۲۰ ساله در تهران مراجعه کنید.
آجر یکی از معمول ترین مصالح مصرفی در ساخت و سازهای ایران است که قدمتی طولانی دارد. دیوارهای خانه های قدیمی ایرانی آجری بودند و در حیاط های آنها بیش از هر چیزی به چشم می آمدند.
نمونه پروژه اهالی فن چیدانه: طبیعت و زیبایی ایرانی در خانه حقیقی در خیابان دولت تهران
آجر یکی از پرکاریرد ترین مصالح مصرفی در طراحی و اجرای ساختمان خانه شماره هفت است. این خانه که به کمک خصوصیات معماری ایرانی طراحی و اجرا شده ظاهری مدرن و امروزی نیز دارد. در مطلب خانه شماره هفت جایی برای زندگی ایرانی در اصفهان می توانید به گوشه گوشه آن سری بزنید.
اگر ساخت و ساز ساختمان خانه شما به پایان رسیده است و یا مستاجر هستید و امکان ایجاد تغییر در خانه ندارید برای شما پیشنهاد های دیگری هم داریم. شما می توانید که به روش های مقرون به صرفه و ساده نیز حال و هوای حیاط خانه های ایرانی را به حیاط خانه محل زندگی تان بیاورید.
مطلب پیشنهادی: ۸ ایده طراحی جذاب برای فضاهای کم عرض در حیاط
در فضاهای عمومی و فضاهای بیرون خانه در گذشته ایرانیان بر روی تخت هایی می نشستند و به پشتی ها تکیه می دادند. شما می توانید این تخت ها را به عنوان مبلمان به فضای بیرونی منزل تان بیاورید.
روی تخت را با فرش و گلیم ایرانی بپوشانید و به پشتی های طرح سنتی خود تکیه بدهید. سماور و قوری و نوشیدن یک چای دلچسب این فضا را تکمیل می کند.
مطلب پیشنهادی: پشتی، مبلمان راحت خانه ایرانی
توجه به گیاهان همیشه در فرهنگ ایرانی جایگاهی ویژه داشته است.کاشت درخت در حیاط منزل و یا حتی پروش گیاهان در باغچه های کوچک و گلدان های سفالی می تواند شادمانی را به جمع خانواده و دورهمی هایتان در حیاط خانه هدیه دهد.
مطلب پیشنهادی: ۷ پیشنهاد برای زیبایی طراحی محوطه بیرونی منزل
طراحان خانه میوه های باربد با وجود فضای کم حیاط در نظر گرفتن فضایی برای باغچه را فراموش نکرده اند. خانه میوههای باربد، رویای کودکی در گرگان را تحقق بخشیده است زیبایی خانه ایرانی را در این مطلب ببینید.
مطالب بیشتر: مد و طراحی لباس با الهام از معماری ایرانیجذابیت دکوراسیون ایرانی با طرح و رنگ صنایع دستیکوچه باغ، تجلی طراوت و زندگی در معماری ایرانیزیبایی هنر خوشنویسی در طراحی دکوراسیون ایرانی
نویسنده: لاله داورپناه | تحریریه چیدانه