سیارهی ما مکان های شگفت انگیز زیادی دارد که انتظار ما را برای کشف اسرارشان می کشند، از جنگلی عجیب با درختانی خمیده گرفته تا بیابانی که گهگاه در آن برف می بارد. سیاره زمین جایی پهناور با شگفتی های فراوان است که می خواهیم بعضی از آن ها را به شما نشان دهیم.
بیشتر ما فکر می کنیم بیابان ها گرم ترین نقاط زمین هستند و دیدن برف حتی در نزدیکی آن ها هم ممکن نیست. از قرار معلوم، واقعیت چیز دیگری است. بارش برف در این بیابان امر چندان معمولی نیست، اما قبلاً رخ داده است. منظره ی سفیدپوش این بیابان حتی از فضا هم قابل مشاهده بود.
در کارتون «باب اسفنجی» نکته ی جالبی وجود داشت که احتمالاً در کودکی متوجهش نشدیم؛ اینکه در زیر آب، یک ساحل وجود داشت. حالا که بزرگ شده ایم شاید آن را مهمل و بی معنی بدانیم، ولی حقیقتی هست که احتمالاً شگفت زده تان می کند. روشن نیست که خالق این کارتون از آن باخبر بود یا خیر، اما دریاچه های زیرآبی واقعاً وجود دارند.
به این دریاچه ها، حوض نمک گفته می شود و میزان شوری آن ها می تواند بسیار زیاد باشد. این میزان شوری آب که با عناصر دیگری هم ترکیب شده، برای اغلب موجودات، از جمله انسان ها سمی است. تنها موجودات خاصی که توانایی تحمل شرایط دشوار را دارند می توانند درون یا در نزدیکی این دریاچه ها زندگی کنند.
مشاهده بیشتر
گودال داناکیل شاید شبیه به سیاره ای دیگر به نظر برسد، اما این مکان به سیاره زمین تعلق دارد. این صحرای نمک در کشور اتیوپی واقع شده و اغلب از آن به عنوان گرم ترین نقطه ی زمین یاد می شود. این صحرا از حرکت صفحات تکتونیکی به وجود آمده و چندین آتشفشان، دریاچه نمک و دریاچه مواد مذاب را در خود جای داده است.
این مجموعه ی آتشفشانی در کشور اندونزی واقع شده است. شب ها دیدن شعله های آبی رنگی که از جزیره ی آتشفشان جاوا زبانه می کشد، امری عادی است. این رنگ آبی در اثر سوختن گازهای گوگردی به وجود می آید. برخی افراد حتی به اشتباه می افتند و تصور می کنند چیزی که از آتشفشان بیرون می آید، گدازه هایی آبی رنگ است.
تصور هرم بزرگ جیزه در یک بهشت سرسبز می تواند واقعاً دشوار باشد. اما اگر اکوسیستم صحرای بزرگ آفریقا تغییر نکرده بود، شاید حالا واقعاً به همین شکل بود. به گفته ی دانشمندان، این صحرای پهناور در گذشته یک جنگل استوایی بود که حیوانات شگفت انگیزی همچون اسب آبی در خود جای داده بود.
تغییر در حرکت مداری زمین باعث این تغییر شدید در اکوسیستم صحرای بزرگ آفریقا شد. تحقیقات نشان داده ممکن است صحرای بزرگ آفریقا در آینده دوباره سرسبز شود.
اگر هنگام بازدید از منطقه ی باستانی چیچن ایتزا در مکزیک، در پایین پله های هرم ال کاستیلو بایستید و شروع به دست زدن کنید، یک صدای جیک جیک زیبا خواهید شنید. این صدای پرنده ای به نام کتزال است که از طریق هرم منعکس می شود. روشن نیست که آیا معماران هرم به این ویژگی این بنا واقف بودند یا خیر، اما این موضوع چیزی از شگفت انگیز بودن آن کم نمی کند.
با توجه به آسیب وارد شده به بناهای این شهر باستانی، برخی معتقدند ماچو پیچو در حالی که در دست ساخت بود، چندین زلزله آن را لرزاند. به همین دلیل می توان تغییراتی را در شیوه ی ساخت و ساز در این شهر مشاهده کرد؛ از سنگ های تراش خورده ی به هم پیوسته تا سنگ های تراش نخورده مانند تصویر بالا.
برخی مردم دنیا این شانس را دارند که از اجاقی که مادر طبیعت در اختیارشان داده استفاده کنند. این سنت شگفت انگیز نسل ها جزئی از زندگی مردم ایسلند بوده است. برای پخت نان باید گودالی در زمین حفر کنید و وقتی گودال از آب جوش پر شد، قابلمه را در آن چال کنید. چند دقیقه بعد، یک قرص نان سنتی خوشمزه آماده ی خوردن است.
این جنگل در کشور لهستان واقع شده و از درختان طبیعی کاج تشکیل شده است، اما بعضی درختان آن شکلی شبیه به حرف J انگلیسی دارند. هیچ کس نمی داند این درخت ها چگونه به این شکل درآمده اند، اما تئوری هایی در توضیح آن مطرح شده است.
برخی معتقدند این درختان زمانی که اولین بار شروع به رشد کردند زیر برف سنگینی مدفون شدند و همین موضوع باعث خمیده شدن آن ها شد. با این حال، این تئوری احتمالاً نادرست است چون در اطراف این منطقه درخت های کاجی وجود دارد که شکلی طبیعی دارند. به همین دلیل برخی دیگر معتقدند این درخت ها توسط انسان ها برای ساخت اسباب و اثاثیه دستکاری شدند.
منبع: روزیاتو