نازیآباد نسبت به مناطق دیگر در جنوب تهران از بافت جدیدتر ، نوسازتر و سرسبز تری برخوردار است . این محل شامل پارک های محلی ، بازارها و پاساژهای بسیاری است. تاریخچه این محل به بیش از 200 سال میرسد . با این حال به نظر می رسد که نازی آباد نوسازترین منطقه جنوب تهران است.
محله نازی آباد از محلههای بسیار قدیمی تهران است. در گذشته ناصرالدین شاه، نازیآباد را به همسرش امینه اقدس هدیه داد و هر دو شروع به بازسازی بنای آن کردند. بعد از مرگ امینالدوله، این محله به برادرش میرزا محمدخان واگذار شد. از مهمترین دلایل نامگذاری این محله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آلمانیها ساخت بخشی از این منطقه به نام هزاردستگاه را بر عهده داشتند؛ آن زمان ایرانیها به آلمانیها نازی میگفتند؛ به همین علت این منطقه نازی آباد نامگذاری شد.
زمینهای این محله در زمان قاجار متعلق به یکی از سوگلیهای قاجاری به نام ناز خاتون بود؛ به همین علت این منطقه نازی آباد نامگذاری شد.
مشاهده بیشتر
نازی آباد نسبت به دیگر مناطق تهران از بافت جدیدتری برخوردار است. همین مسئله باعث شده که متقاضیان بیشتری برای سکونت داشته باشد. نازی آباد هم آپارتمان و خانههای ویلایی قدیمی دارد هم آپارتمانهای تازه ساخت. افزایش جمعیت در این منطقه بر تعداد آپارتمانها افزوده است.
در نازی آباد محله ای به نام هزاردستگاه وجود دارد. این محله در زمان زلزله برای کمک به زلزلهزدگان ساخته شد . هزار دستگاه که به وسیله آلمان های نازی ساخته شده یکی از گران ترین مناطق نازی آباد است .
بازار اول: نسبت به بازار دوم کوچکتر است و انواع پوشاک زنانه، مردانه و بچهگانه را عرضه میکند.
بازار دوم: بعد از بازار بزرگ تهران، پر رفت و آمدترین بازار به شمار میآید
بازار بهمن: بازار میوه و ترهبار است.
فرهنگسرای بهمن: دارای کلاسهای آموزشی، سالن کنسرت، سینما و پارک است.
پارک سردار جنگل: واقع در خیابان شیر محمدی
پارک 22بهمن: واقع در خیابان نیکنام
پارک شهرشادی: واقع در خیابان دشت آزادگان
مجموعه ورزشی فدک: واقع در فرهنگسرای بهمن
سرای محله نازیآباد: واقع در میدان بازار دوم
سوال مهم اینکه چگونه به نازی آباد برویم ؟ آیا دسترسی به این محل آسان است؟
با مترو: از طریق ایستگاه علی آبادبا تاکسی: از میدان راه آهن و میدان انقلاببا اتوبوس: از پایانه مترو شهرری به میدان راه آهن نازی آباد، از پایانه شهید فیاض بخش (پارک شهر) به پایانه وصال، از پایانه شهید فیاض بخش (پارک شهر) به پایانه 17 شهریور، از پایانه شهید فیاض بخش (پارک شهر) به خانی آباد نو
محله نازیآباد به علت ساختمانهای نوسازی که دارد توجههای زیادی را به سمت خود جلب کرده است.یکی از مشخصات منحصر به فرد این محله این است که از زمان شکلگیری تا به امروز تغییر نام نداده است.
این منطقه بیش از70 میدان دارد و نسبت به مناطق دیگر جنوبی تهران ظاهر بهتری دارد و این خود یک مزیت مهم محسوب میشود.
وجود فرهنگسرای بهمن در این منطقه که جزو مهمترین مراکز فرهنگی تهران میباشد باعث جلب افراد به این منطقه شده است.
مکان فرهنگسرای بهمن درگذشته کشتارگاه تهران بوده است.وجود ساختمان سیلو نیز بر شهرت این منطقه افزوده است که ساخت آن 3 سال طول کشید و 190000 متر مساحت دارد.
منبع: وبسایت نازیسرا