دکتر «عباس افتخاری» مالک و سازنده این خانه 3 طبقه است. او نقشه این بنای را از روی نقاشیهای کودکیاش طراحی کرده و نام آن را «رویای کودکی» گذاشته است. خانه رویایی محله حکیمیه، با 350 متر زیربنا، یک دفتر کار، 2 اتاق خواب، آشپزخانه و یک کتابخانه بزرگ دارد که سقفش با ریموت کنترل کنار میرود تا لذت کتابخوانی زیر آسمان شهر را به ساکنانش هدیه دهد. این مبتکر ادامه میدهد: «خانه جوری ساخته شده که در عین راحت بودن، عمر مفید بالایی دارد و به این زودیها خراب نشود. بنابرنتیجه آزمایشها و تستهای مختلف این خانه میتواند دستکم 350 سال عمر مفید داشته باشد.»
یکی دیگر از محاسن این بنای زیبا این است که میشود همه قطعات را باز کرد و پشت وانت گذاشت و هر جای دیگر روی هم سوارش کرد.
خانه رویایی محله حکیمیه، با 350 متر زیربنا، یک دفتر کار، 2 اتاق خواب، آشپزخانه و یک کتابخانه بزرگ دارد که سقفش با ریموت کنترل کنار میرود تا لذت کتابخوانی زیر آسمان شهر را به ساکنانش هدیه دهد. همچنین یکی از محاسن این بنای زیبا این است که یک شبه میشود همه قطعات را باز کرد و پشت وانت گذاشت و هر جای دیگر روی هم سوارش کرد. این سازنده خوشفکر که در ساخت این کلبه چوبی از تلفیق هنر و معماری به زیبایی بهره برده، دراینباره میگوید: «میخواستیم خانهای بسازیم که اگر قرار شد روزی به جایی دیگر برویم، بتوانیم آن را با خودمان ببریم یعنی جوری باشد که خانه و زندگیمان را یکجا بار کنیم و جای دیگر، آن را سرهم کنیم.»
بنای رویایی محله حکیمیه با وجودی که از چوب ساخته شده اما ضد آب، ضد آتش، ضدحشره است و مقاومت بالایی در برابر زلزله و طوفان دارد. افتخاری که دکترای طراحی صنعتی دارد، دراینباره میگوید: «چوبهای خانه روی یک سری فریمهای فلزی سوار شده و بین ردههای مختلف دیوارچوبی عایق قرار داده شده است. غیر از اینها به خاطر انعطافپذیر بودن و مقاومت چوب، توفانهایی با شدت 120 کیلومتر در ساعت و زلزله با شدت حدود 7 ریشتر را طاقت میآورد.»
مشاهده بیشتر
خانه رویایی محله حکیمیه به عنوان خانه دوستدار محیطزیست شناخته و از طرف ستاد محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، موفق به کسب گواهینامه و لوح تقدیر شده است. دکتر افتخاری معتقد است: «بخشی روشنایی خانه از نور خورشید تأمین میشود، در گرمای تهران کولر نمیخواهد و آبگرمکن خورشیدی دارد. همچنین بخشی از آب مصرفی خانه تصفیه شده و به چرخه استفاده مجدد برمی گردد و در انتها به مصرف آبیاری گیاهان میرسد.»
خانه چوبی محله حکیمیه به نمادی برای محله حکیمیه تبدیل شده به طوری که خیلیها برای دادن نشانی در کوچه و خیابانهای محله از عنوان خانه چوبی استفاده میکنند. دکتر افتخاری خاطره جالبی دراینباره به یاد دارد و میافزاید: «یادم هست یکبار نامهای برایم آمده بود. فرستنده نامه به جای اینکه نشانی کامل پستیام را بنویسد، روی پاکت نامه نوشته بود، تهران، محله حکیمیه، خانه چوبی. جالب اینجاست که پستچی هم منظورش را فهمیده بود و نامه به دستمان رسید.»
تقریبا اکثر اهالی محله حکیمیه از خانه رویایی محلهشان بازدید داشتهاند. عباس افتخاری و خانوادهاش با روی باز پذیرای اهالی، همسایهها و حتی غریبهها هستند. این خانه به عنوان یک جاذبه گردشگری مورد استقبال خارجیها هم بوده بهطوری که افراد زیادی از کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی به ایران آمدند تا روی سازه ایرانی آقای معمار، سرمایهگذاری کنند. او میگوید: «سرمایهگذاران وقتی وارد خانه میشدند باورشان نمیشد که همه این سازه ساخته یک ایرانی باشد و از اینکه چنین تواناییای در کشور بود متحیر بودند.»
افراد زیادی از کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی به ایران آمدند تا روی این سازه سرمایهگذاری کنند.
منبع: فرارو
بیشتر بخوانید:
11 تا از عجیب ترین ساختمان ها در دنیا
14 طراحی داخلی عجیب ولی واقعی!