به گزارش خبرگزاری تسنیم از آبادان، بخشهایی از ساختمان بزرگ «متروپل» در خیابان امیری آبادان روز گذشته فرو ریخت که طبق گزارش خبرنگار تسنیم از محل حادثه، بهدلیل ریزش بخشهایی از ساختمان 10طبقه اداری ـ تجاری متروپل، برای ایمنسازی، خیابان اصلی امیری آبادان مسدود شد. براساس آخرین گزارشها، در این حادثه تاکنون 8 نفر جان باختهاند و حدود 30 نفر مصدوم شده اند و بیش از 35 نفر زنده از زیر آوار نجات یافتهاند و به تعدادی خودرو هم آسیب وارد شد. تصاویر هوایی از محل حادثه ریزش ساختمان متروپل:
.jabeh_embed_frame{position:relative; overflow: hidden; padding-top: 56.25%;} .jabeh_embed_frame iframe {position:absolute;top:0;left:0;width:100%; height:100%;border:none; min-height: 100% !important;}
متروپل یک برج 10 طبقه دوقلو بود که توسط هولدینگ ساخت و ساز عبدالباقی در محله امیری آبادان ساخته شده و در شرف افتتاح قرار داشت. متروپل نه مثل پلاسکوی تهران یک ساختمان قدیمی بود که فرسودگی، عامل فروریختن آن باشد و نه غیرقانونی ساخته شده بود که فروریختن آن را بتوان به عوامل غیرسازهای ربط داد. پس علت فروریختن متروپل چیست؟
سازنده برجهای دوقولو متروپل، هلدینگ عبدالباقی است که مدیر عامل و رئیس هیات مدیره آن حسین عبدالباقی؛ یکی از سازندگان یا بهتر است بگوییم یکی از بساز و بفروشهای سرشناس در آبادان است. فردی که به گفته منتقدانش، بر اساس ارتباطاتی که داشته توانسته بازار ساختوساز آبادان را با تبدیل زمینهای افتادهی شهر به فضاهای تجاری و خدماتی، قبضه کند. هلدینگ عبدالباقی در حال حاضر بخش عمدهای از ساختوسازهای اطراف اروند و منطقه آزاد اروند را مدیریت میکند.
مشاهده بیشتر
نکته جالب درباره هلدینگ عبدالباقی و ساخت برجهای متروپل، تقدیر از مدیرعامل آن توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت است؛ آن هم در شرایطی که وضعیت متروپل در بدترین و غیراصولیترین حالت خود به سر میبرد!
طبق گزارشهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، از ماهها قبل پیشبینی شده بود که این بنا استحکام و پایداری لازم را ندارد و در شرف آسیبی جدی است. اما بی توجهی و انکار سازندگانِ این بنای ناقص، منجر به فاجعهای دیگر در صنعت ساخت و ساز و معماری شد. در ادامه متن گزارش آمده است:
گزارشات مهندس ناظر ساختمان متروپل آبادان به سازنده، مالک و شهرداری
شهرداری محترم شهرستان آبادان منطقه 1
با سلام
– احترما با توجه بازدید از ساختمان متروپل متاسفانه در برخی نقاط سازه ای مشکلاتی بوجود آمده که به شرح ذیل به
استحضار میرساند :
با توجه به موارد فوق خواهشمند است دستورات لازم جهت توقف کار تا اولا بررسی کامل سازه و ارائه نقشههای آن و ثانیا اصلاح اشکالات سازهای موجود را صادر فرمایید.
پست اینستاگرامی مالک و سازنده برج متروپل! ظاهرا ستون هایی که ناظر فعلی از حذف آن در گزارش خود نوشته است مربوط به این قسمت بوده است !
رئیس سازمان نظام مهندسی: بعد از آنکه در سال 1396 پروانه ساختمان متروپل صادر شد، سازمان نظام مهندسی از شهرداری درخواست کرد تا اجازه نظارت به این پروژه را به مهندسان سازمان بدهد. تا سال 1399 چنین اجازهای صادر نشد. دیدگاه ما این است که مالک درخصوص ورود سازمان نظام مهندسی مقاومت میکرد. تا اینکه از خرداد سال 1399 ناظرین سازه و معماری تاسیسات به صورت قانونی از سوی سازمان نظام مهندسی معرفی و در این پروژه وارد عمل شدند.
به گفته کوروش خواجوی یک ماه قبل با گوشزد کردن خطرات پروژه به شهرداری دستور توقف آن را دادیم. طبق گزارشی که از ناظر دیدم تذکرات به اندازه کافی هشداردهنده بوده است.
با توجه به وضعیت فعلی ساختمان متروپل آبادان، احتمال ریزش برج دوم آن بسیار بالاست!
نداشتن سواد مهندسی و معماری لازم و همینطور توجه نکردن به هشدارهای نظام مهندسی یکی از چند دلیل ریزش و خراب شدن برج متروپل در آبادان است. امیدواریم با پیگیری و توجه به این قبیل مشکلات در ساخت و ساز، کمتر شاهد ریزش و خرابیهای ساختمانها در ایران باشیم.
مطالب مرتبط: