نمای ساختمان مانند پوسته ای است که زودتر از هر بخش ساختمان دیده میشود. در مطالب قبلی چیدانه راجع به نمای ساختمان و معرفی انواع نما صحبت کردیم. با توجه به نوع ساختمان، میزان بودجه، سلیقه کارفرما و شرایط اقلیمی منطقه می توان بهترین نوع نمای ساختمان را اجرا کرد. نمای سیمانی هم یکی از انواع نماهایی است که به دلیل انعطاف پذیری این متریال و قیمت مناسب آن طرفداران خودش را دارد. اگر می خواهید بیشتر راجع به نمای سیمانی ساختمان بدانید، ادامه مطلب را بخوانید.
نمای سیمانی ساختمان
شاید با شنیدن کلمه سیمان یاد مصالحی خاکستری رنگ بیفتید که همیشه به عنوان ملات از آن یاد می شود. ولی باید بدانید که سیمان؛ رنگ و طرح متنوع و کاربردهای بیشتری دارد. اجرای نمای سیمانی دست استاد کار را در طرح دهی به نما باز می گذارد. نمای سیمانی برای انواع ساختمان مسکونی، اداری و یا ویلا کاربرد دارد. نمای سیمانی ساختمان انواع مختلفی دارد که در ادامه مطلب به آنها می پردازیم.
مشاهده بیشتر
مطلب پیشنهادی: 31 مدل عکس نمای ساختمان با طراحیهای خیره کننده
اجرای نمای سیمانی ساختمان
نمای سیمانی ساختمان، به شکل های مختلفی در ساختمان ها دیده می شود. در ادامه هر یک از انواع نمای سیمانی را معرفی کردهایم. انواع نمای سیمانی ساختمان عبارتند از:
انواع نمای سیمانی
یکی از انواع نماهای اندودی است. پوششی یکنواخت که روی سفت کاری ساختمان اجرا می شود. ترکیبات نمای سیمانی شسته شامل؛ پودر سنگ، سیمان سفید و سنگدانه های رنگی است. به دلیل اینکه پس از اجرا و مرحله نهایی کار، سطح نما با آب شسته میشود، به آن نمای سیمانی شسته می گویند. تنوع رنگی این نوع نما زیاد است ولی اجرای آن سرعت کمی دارد.
این نوع نما، در دولایه اجرا می شود. لایه اول یا همان آستر شامل ملات ماسه و سیمان به ضخامت دو سانتیمتر است که روی بلوک سیمانی و یا آجر اجرا می شود. و سپس لایه دوم یا لایه تخته ماله که از ماسه، پودر سنگ، خاک سنگ و سیمان تشکیل شده است و با ضخامت نیم سانتیمتر بر روی آستر با استفاده از تخته ماله کشیده میشود. ایجاد خط کشی هایی روی سطح سیمانی تخته ماله از ترک خوردگی آن جلوگیری می کند و همچنین باعث زیبایی سطح سیمانی می شود.
این نوع سیمان از ترکیبات؛ ملات سیمان، پودر سنگ و خاک سنگ تشکیل شده است. این ملات با ضخامت دو سانتیمتر و با استفاده از دستگاه دوغاب پاش روی نما اجرا می شود. می توان گفت این نوع نما سومین لایه از نمای تخته ماله است زیرا روی نمای تخته ماله اجرا می شود. اگر در اجرای این نما از مصالح دانه درشت استفاده شود، ناهمواری نما زیاد می شود و به آن نمای تگری (گاهی تگرگی) می گویند و اگر دانهبندی ریز داشته باشد به ماهوتی معروف است.
همانطور که از نام این نوع نما مشخص است، در آن تیشه کاری نما انجام می شود. پس از یک لایه آستر که ملات ماسه سیمان سفید و یا رنگی به ضخامت دو سانتیمتر است، لایه دوم که سیمانی با دانه بندی درشتتر است اجرا می شود. پس از اجرای نهایی و خشک شدن نما، با استفاده از تیشه مخصوص آن را تیشه زنی می کنند.
این نوع نما ساختاری شبیه به نمای تیشه ای دارد ولی در پرداخت آنها تفاوت هایی وجود دارد. در نمای آبساب، قبل از اینکه سطح ملات دوم خشک شود آن را با آب خیس می کنند و بر روی سطح برس می کشند. در این حالت؛ دانه های سنگی سیمان ظاهر می شوند. در روش دیگر از ترکیب آب و اسید برای سابیدن سطح سیمانی استفاده می شود.
مطلب پیشنهادی: آب بندی کردن نمای ساختمان چیست و با چه روشهایی قابل اجرا است؟
این نوع نمای سیمانی همان نمای سیمانی تخته ماله است که در آن بر روی سطح سیمان، مقداری مصالح سنگی به ضخامت دو میلیمتر می کشند تا خراش هایی روی سطح آن ایجاد شود. این خراش ها به سطح سیمانی زیبایی می دهد.
نمای سیمانی رومی
نمای رومی ساختمان اغلب با سنگ اجرا میشود. ولی می توان برای اجرای نمای رومی از سیمان هم استفاده کرد. استفاده از سیمان برای نمای رومی علاوه بر اینکه هزینه کمتری دارد، انعطاف بیشتری نسبت به سنگ داشته و به راحتی شکل می گیرد. اگر اجرای نمای رومی سیمانی به درستی و با مهارت انجام شود، به همان زیبایی نمای رومی سنگی ساختمان خواهد بود. نمای رومی سیمانی نیاز به زیرسازی مناسب دارد. در این نوع نما سطح با پروفیل نبشی و قوطی، شاسی کشی شده و رابیتس بندی می شود و سپس روی توری سیمانی با ملات سیمان و پودر سنگ پوشیده می شود تا زیرسازی نما را تشکیل دهد.
نمای سیمانی خانه
هر نوع مصالح کاربردی برای نمای ساختمان مزایا و معایبی دارند که قبل از انتخاب نوع نمای ساختمان باید به آنها توجه کرد.
برخی از مزایای نمای سیمانی ساختمان عبارتند از:
نمای سیمانی آپارتمان
اجرای نمای سیمانی
برای اجرای نمای ساختمانی، نیاز به زیرسازی مناسب وجود دارد. در اجرای نمای سیمانی در ابتدا سطحی از شاسی کشی فلزی با استفاده از توری رابیتس ایجاد می شود. سپس ملات سیمان و پودر سنگ بر روی رابیتس کشیده می شود. این ترکیب آستری برای اجرای ملات ماسه سیمان است. در اجرای سیمان بر روی سطح نما، باید به کروم بندی طولی و ارتفاعی توجه شود. اجرای اصولی و صحیح نمای سیمانی ساختمان، در زیبایی و طول عمر نما، اهمیت زیادی دارد.
یکی از مزیت های نمای سیمانی شکل گیری و انعطاف آن است و همچنین تنوع انواع سیمان، کاربردهای آن را افزایش می دهد. اگر نمای کلاسیک و رومی می پسندید و یا به نمای مدرن علاقه دارید؛ با استفاده از سیمان، می توانید به اهداف خود برسید. نمای سیمانی سفید مدرن، می تواند نمایی خاص برای ساختمان باشد. همچنین می توان برای مدرن شدن نمای سیمانی از ترکیب سیمان با متریال دیگر استفاده کنید.
مطلب پیشنهادی: نمای ساختمان در شب، معجزه نورپردازی!
نمای سیمانی کلاسیک
اگر در حال بازسازی ویلا هستید، می توانید دستی به نمای آن بکشید. نمای سیمانی ویلا می تواند علاوه بر زیباسازی هزینه های شما را کاهش دهد. باتوجه به سلیقه کارفرما و سبک طراحی، ساختمان ویلا می تواند نمای سیمانی طرح رومی و یا نمای سیمانی مدرن داشته باشد. برخی از افراد برای ساختمان ویلا، نمای سیمانی طرح چوب و یا نمای سیمانی طرح سنگ را می پسندند.
مطلب پیشنهادی: آشنایی با انواع نمای ساختمان ویلایی
نمای سیمانی حیاط
سیمان می تواند یک انتخاب عالی برای طراحی دیوارهای حیاط باشد. اگر می خواهید با هزینه کمی حیاط خانه و یا ویلای خود را زیبا کنید؛ نمای سیمانی بسیار کاربردی است. با توجه به سبک طراحی محوطه و همچنین ساختمان، طرح مدرن و یا کلاسیک را برای دیوارهای حیاط در نظر بگیرید. در صورتی که ساختمان نمای سیمانی داشته باشد، نمای سیمانی حیاط پیوستگی و انسجام فضا را تکمیل می کند.
مطلب پیشنهادی: نمای ساختمان مسکونی، 33 مدل از کلاسیک تا مدرن!
نمای سیمانی سفید
با استفاده از ترکیبات رنگدانه های معدنی در طی فرآیند تولید سیمان، سیمان سفید تولید می شود. سیمان سفید کاربرد زیادی در نمای ساختمان دارد. مخصوصا برای نمای ساختمان ویلا، استفاده از نمای سیمانی سفید متداول است. سیمان سفید، مقاومت بالاتری نسبت به سیمان خاکستری دارد. رنگ سفید در نمای ساختمان حس روشنی و تمیزی می دهد. از جمله معایب نمای سیمانی سفید؛ جذب آلودگی نما و تیره تر شدن آن است. همچنین این نوع نما برای شهرهای با رطوبت بالا مناسب نیست.
نمای سیمانی ارزان
کلام آخر:
در این مطلب با انواع نمای سیمانی ساختمان آشنا شدیم. با استفاده از سیمان می توانید یک نمای ارزان و زیبا طراحی کنید. قبل از انتخاب هر نوع نمای ساختمان بهتر است از مزایا و معایب آن مطلع شوید تا پس از اجرای نما پشیمان نشوید. همچنین کار اجرای نمای ساختمان را به افراد متخصص در این زمینه بسپارید.
اهالی فن چیدانه در زمینه طراحی نمای ساختمان
مطالب پیشنهادی: