رنگها از پرکاربردترین ابزار برای زیباسازی فضاها و بخشهای مختلف ساختمان به شمار میروند. در بین انواع رنگها، دو نوع رنگ روغنی و رنگ پلاستیک برای همه افراد شناخته شده هستند که هرکدام مزایا، معایب و کاربردهای خاص خودشان را دارند. به همین دلیل میتوان انتخاب بهترین رنگ برای نقاشی ساختمان را چالشی دانست که همواره افراد زیادی با آن مواجه میشوند. بنابراین اگر به دنبال اطلاعاتی در رابطه با رنگ های روغنی و پلاستیک هستید و در انتخاب آنها تردید دارید، با چیدانه همراه باشید.
در این مطلب به کمک متخصصان خرید اینترنتی رنگ مینیاتور، پاسخی برای سوالات خود در رابطه با انتخاب رنگ پلاستیک یا روغنی برای خانه خواهید یافت.
1) رنگ روغنی براق: این نوع رنگ شفافیت بالایی دارد. کیفیت، قدرت چسبندگی، دوام و ماندگاری آن نسبت به انواع مات و نیمهمات بیشتر است و با قابلیت شستشوی بالا، به تبع قیمت بالاتری نیز دارد.
2) رنگ روغنی نیمه براق: این نوع رنگ روغنی از ترکیب رنگ مات و براق به میزان دلخواه به دست میآید، تا هم معایب و ناهمواریهای دیوار را پنهان کند و هم دیوار شفاف و براق جلوه کند. رنگ روغنی نیمه مات نسبت به رنگهای براق ارزانتر است اما قابلیت شستشوی کمتری دارد.
3) رنگ روغنی مات: رنگ روغنی مات محبوبیت زیادی دارد و با کاربرد بیشتر، دارای قیمت پایینتری است. چون رنگ روغنی مات نور کمتری منعکس میکند، سطوح ناهموار سطح را به خوبی پنهان میسازد و نیازی به زیرکاری ندارد. رنگ های روغنی مات قابلیت شستشوی کمتری نسبت به رنگهای براق و نیمه براق دارند و همینطور قدرت پوشش بیشتر و بوی نامطبوع بیشتری دارند و برای مکانهایی که باید مرتب مورد شستشو قرار بگیرند مناسب نیستند.
1) رنگ تمام پلاستیک مات: مقاومت رنگ تمام پلاستیک در مقابل آب نسبت به نیمه پلاستیک بیشتر است. اما دربرابر رطوبت زیاد پایدار نیست و در بازار بهراحتی یافت نمیشود.
2) رنگ نیمه پلاستیک مات: رنگ نیمه پلاستیک نسبت به رنگهای تمام پلاستیک مقاومت کمتری در برابر آب داشته، اما کاربرد بیشتر و قیمت مناسبتری دارد.
قبل از خرید رنگ روغنی یا خرید رنگ پلاستیک بهتر است با تفاوتهای این دو نوع آشنا شوید و مزایا و معایب هرکدام را بشناسید.
اولین تفاوت بزرگی که بین رنگ روغنی و رنگ های پلاستیک وجود دارد، این است که رنگ روغنی نیاز به حلال نفتی مانند تینر دارد. این موضوع باعث میشود که هنگام رنگآمیزی ساختمان بوی زیادی تولید شود که ممکن است آزاردهنده باشد.
اما رنگ پلاستیک با آب حل میشود و هیچگونه بویی تولید نمیکند.
رنگ روغنی معمولاً بهسختی اجرا میشود و نیاز به حداقل یک تا دو روز زمان برای خشک شدن کامل دارد. توجه داشته باشید اگر خانه تخلیه نیست، برای اجرای رنگ روغنی باید تمامی وسایل را بهخوبی پوشش دهید تا رنگ روی آنها نریزد. چون نمیتوانید اثر آن را از روی وسایل خودتان از بین ببرید!
اما در صورت پاشیده شدن رنگ پلاستیک روی بخش خاصی، بهراحتی با یک دستمال مرطوب پاک میشود. در حد دو تا سه ساعت کاملاً خشک شده و قابلاستفاده است. بنابراین اگر در خانه ساکن هستید، در خرید رنگ پلاستیک شک نکنید!
با خرید رنگ سحر روغنی میتوان انواع سطوح مانند دیوارها، سطوح چوبی و فلزی مانند نرده، درب و پنجره را رنگآمیزی کرد. همچنین رنگ روغنی باقدرت پوشانندگی بالا، سطوح گچی و سیمانی را به خوبی میپوشاند و برای رنگآمیزی دیوار، سقف و نمای بیرونی ساختمان کاربرد دارد. از طرفی رنگ روغنی مقاومت بالایی در برابر سرما، گرما و رطوبت داشته و مناسب مکانهای با شرایط آبوهوایی مختلف است.
اما خرید رنگ پارس بهار پلاستیک برای سطوح چوبی و فلزی خیلی مناسب نیست و معمولا برای رنگآمیزی سقف، داخل کمد و محلهایی که تردد کمی دارند یا کمتر در معرض کثیف شدن هستند، استفاده میشود.
رنگ روغنی بهراحتی قابل شستشو بوده و مقاومت خیلی بالایی در برابر آب دارد. به همین دلیل برای مکانهای پرتردد مانند راهپله و پارکینگ و حتی آشپزخانه، حمام و دستشویی که امکان دریافت آلودگی در آنها بالا است، بهترین انتخاب به شمار میآید. بنابراین اگر به دنبال سهولت در تمیزی و پاکی هستید، خرید رنگ روغنی را در الویت قرار دهید.
اما برخلاف رنگ روغنی، رنگ پلاستیک در برابر آب مقاومت بسیار پایینی دارد و ممکن است که رنگ در برابر شستشو پاک شود. به همین دلیل برای مکانهایی مانند دیوارهای اتاق که خیلی در معرض آلودگی نیستند، قابل استفاده است.
رنگ روغنی براق، نور را بازتاب میدهد. به همین دلیل زمانی که از آن روی سطوح خاصی استفاده میشود، به شدت ناهمواریهای روی دیوار نشان داده خواهد شد. همین موضوع باعث شده که رنگ روغنی برای دیوارهای داخلی اتاق مناسب نباشد و ظاهر زیبایی را در آنها ایجاد نکند. اما رنگ روغنی نیممات یا مات به دلیل مات بودن، میتواند ایرادهای دیوار را پوشش دهد و آنها را محو کند.
با توجه به آنچه در رابطه به رنگ های روغنی و پلاستیک مطرح شد، حال دیگر میدانید کدامیک برای فضای مورد نظر در خانۀ شما مناسبتر است. اما اگر راهنمایی بیشتری میخواهید و یا قصد خرید اینترنتی رنگ را دارید، پیشنهاد چیدانه به شما فروشگاه اینترنتی مینیاتور است. این فروشگاه دست شما را در خرید رنگ سحر یا خرید رنگ پارس بهار باز میگذارد و انتخاب نهایی را به خودتان واگذار میکند.