Chidaneh.com placeholder image

هواگیری گرمایش از کف: 0 تا 100 مراحل هواگیری

هواگیری گرمایش از کف، مهمترین کاری است که بعد از راه اندازی سیستم گرمایش از کف باید انجام ‌شود؛ چرا که هم باعث عملکرد بهتر سیستم گرمایشی می‌شود و هم محیط اطراف را گرم‌تر می‌کند. 
اگرچه مسئله‌ گیر افتادن هوا در سیستم گرمایشی مشکل چندان اساسی نیست، اما بر میزان گرمای تولید شده در سیستم تأثیر زیادی می‌گذارد. هواگیری گرمایش از کف می‌تواند به حل مشکلاتی مانند رفع سر و صدای زیاد سیستم و هم افزایش گرما کمک کند.

اگر شما هم قصد دارید هواگیری گرمایش از کف را خودتان انجام دهید، در ادامه این مطلب از سایت چیدانه با ما همراه شوید تا علاوه بر آشنایی مختصر با این نوع سیستم، نحوه هواگیری گرمایش از کف را نیز بیاموزید.

سرویس خواب بالسا
فیلم نت

سیستم گرمایش از کف

سیستم گرمایش از کف، نوعی سیستم گرمایشی است که در آن گرما از طریق لوله‌های مخصوصی که در سطح زیرین کف عبور داده می‌شوند، پخش می‌شود و زمانی‌که روی آن راه می‌روید، گرما را احساس می‌کنید. در این نوع سیستم تمامی بخش‌ها از دمای یکسانی برخوردار می‌باشند، چرا که گرما از سمت پایین اتاق به سمت بالا منتقل می‌شود و در نتیجه باعث گرم شدن محیط اطراف خواهد شد.

بعد از نصب و اجرای سیستم گرمایش از کف نیاز به تعمیر و نگهداری آن نخواهید داشت و حتی می‌توانید به صورت تضمین شده و به مدت 30 سال به راحتی از آن استفاده کنید. در این سیستم امکان کنترل مناطق حرارتی با استفاده از شیرآلات متصل به خروجی‌های هر کلکتور که در جعبه مربوطه قرار دارند، امکان‌پذیر می‌باشد. 

از مهمترین مزایای این سیستم، اقتصادی بودن و ساده بودن اجرای آن است. استفاده بهینه از انرژی، راحت و بدون دردسر بودن، ایمنی و راحتی بیشتر، بی سر و صدا بودن، سازگاری با تمام انواع کف پوش‌ها، جلوگیری از ایجاد آلودگی، ایجاد گرمای یکنواخت در کل محیط و در اختیار گذاشتن فضای بیشتر از دیگر مزایای سیستم گرمایش از کف هستند.

با این حال، ممکن است برخی عوامل، سیستم پخش گرما را دچار اختلال نمایند. به عنوان مثال وارد شدن هوا به داخل لوله‌ها باعث ایجاد اشکال در سیستم گرمایشی خواهد شد. هواگیری از سیستم گرمایشی کار چندان سختی نیست و شما می‌توانید سالی یک بار هواگیری گرمایش از کف را انجام دهید و به عیب یابی آن بپردازید.

با این حال توجه داشته باشید که مکان نامناسب ترموستات، نوع لوله‌های استفاده شده، انتخاب عایق نامناسب و غیره  از مواردی هستند که خودتان نمی‌توانید آن را انجام دهید و باید از یک متخصص کمک بگیرید.

درباره معایب گرمایش از کف بیش تر بخوانید.

نحوه عملکرد سیستم گرمایش از کف

در این سیستم لوله‌های 5 لایه و یا 3 لایه که مخصوص این روش هستند، در سطح زیرین کف قرار داده می‌شوند. آب گرم از این لوله‌ها عبور می‌کند و باعث گرم شدن کف ساختمان به صورت یکنواخت و تا ارتفاع 2 متر از کف زمین می‌شود. حداکثر دما در سیستم گرمایش از کف، حدود 29 درجه سانتی‌گراد است. این روش باعث صرفه‌جویی 25 تا 30 درصدی در انرژی گرمایی خواهد شد.

هواگیری گرمایش از کف

معمولا هواگیری گرمایش از کف مستلزم برخی اقداماتی است که لازم است قبل از هواگیری، حین هواگیری و بعد از هواگیری گرمایش از کف انجام شوند.

اقدامات لازم قبل از هواگیری گرمایش از کف

هواگیری رادیاتورها کار سختی نیست و شاید خود شما چندین مرتبه این کار را به راحتی انجام داده‌اید. با این حال وقتی صحبت از هواگیری سیستم گرمایش از کف می‌شود، برخی افراد فکر می‌کنند که این کار پیچیده و سختی است و توانایی انجام آن را ندارند. اما با رعایت دو نکته‌ زیر قبل از شروع عمل هواگیری پی خواهید برد که این کار چندان سخت نیست:

  • چک کردن فشار سیستم

قبل از هر کاری اقدام به بررسی و چک کردن فشار سیستم گرمایش از کف مرکزی کنید و مطمئن شوید که تعادل دارد و همه‌ی لوله‌ها پر از آب گرم هستند. گاهی ممکن است افزایش و یا کاهش فشار در سیستم رخ دهد. اگر فشار سیستم کم بود، مقداری آب به لوله‌ها اضافه کنید و دوباره فشار آن را بررسی کنید. 

توجه کردن دائمی به فشار سیستم باعث می‌شود از بروز مشکلات احتمالی در آینده نیز جلوگیری شود.

  • چک کردن شیرهای هواگیری

با چک کردن شیرهای هواگیری می‌توان فهمید که آیا در سیستم هوایی وجود دارد یا خیر. وجود هوا در سیستم باعث کاهش دمای آن می‌شود. بنابراین با تنظیم شیرهای هواگیری می‌توان از بروز این مشکل جلوگیری کرد.

پس از این که مطمئن شدید فشار سیستم متعادل است و تمام لوله ها از آب گرم پر می‌باشند، نوبت به شیر هواگیری کلکتور می‌رسد. معمولا محل قرارگیری شیرهای هواگیری کلکتور، در نزدیکی جعبه کلکتور است. البته با توجه به نوع مدل لوله‌ها ممکن است محل این شیرها متفاوت باشند. به عنوان مثال در لوله‌های استیل، شیرهای هواگیری در قسمت بالای لوله‌ها و در لوله‌های استیل ضد زنگ، این شیرها در سمت راست آن‌ها قرار دارند. 

یکی از مطمئن‌ترین روش‌ها در هواگیری گرمایش از کف، استفاده از شیرهای هواگیری اتوماتیک یا ایرونت است. باید این شیرها در هنگام مونتاژ کلکتورها بر روی آن نصب شوند.

درباره هواگیری شوفاژ بیشتر بخوانید.

مراحل هواگیری گرمایش از کف

 

پس از بررسی فشار هوا و شیرهای هواگیری چنانچه تشخیص دادید که باید سیستم گرمایشی هواگیری شود، مراحل زیر را انجام دهید. اما توجه کنید در صورتی که سیستم کاملاً از آب پُر است، دریچه‌ها را به صورت جداگانه تخلیه کنید.

  • ابتدا محل قرارگیری لوله‌ها و شیرهای هواگیری را پیدا کنید.
  • از سلامت شلنگ و لوله‌های سیستم گرمایشی مطمئن شوید.
  • شیر آب را به مدت 10 دقیقه باز بگذارید تا تمام لوله‌ها از آب پر شوند.
  • برای اینکه از آزاد شدن هوا در بالاترین نقطه اطمینان حاصل کنید، از شیرهای پایین لوله‌ها اقدام به هواگیری سیستم کنید.
  • دریچه‌ها را با آچار آلن باز کنید و سپس اقدام به تخلیه هر دریچه به صورت جداگانه نمایید.
  • در هر بار فقط یک سوپاپ را باز کنید.
  • احتمال خروج آب از دریچه‌ها در حین و بعد از هواگیری وجود دارد، پس همواره یک حوله یا پارچه نزدیک شیرها قرار دهید.
  • برای تخلیه مواد زائد درون لوله‌ها، یک شلنگ را که متصل به شیر سرد است، به شیر جریان وصل کنید و شلنگ دیگر را به تخلیه وصل نمایید.
  • شیر هواگیری را تا زمانی باز بگذارید که هوا به طور کامل از شیرها خارج شود و هوای تمام دریچه‌ها تخلیه شوند.
  • اکنون عمل هواگیری به طور کامل انجام شده است.

توصیه می‌شود هواگیری را از لوله‌های قسمت پایینی شروع کنید. در این صورت وقتی به قسمت‌های بالاتر می‌روید هیچ هوایی در لوله‌ها باقی نمی‌ماند.

اقدامات لازم بعد از هواگیری گرمایش از کف 

پس از تخلیه سیستم، چند دقیقه صبر کنید و دوباره فشارسنج را بررسی و چک کنید و مطمئن شوید که سیستم گرمایشی دوباره کار خود را به صورت مؤثر و کارآمد انجام می‌دهد. 

اگر فشار سیستم افزایش یافته باشد، سیستم به خوبی کار خواهد کرد و فضای اتاق پس از چند دقیقه گرم می‌شود؛ اما اگر فشار سیستم کم باشد، منجر به ایجاد بروز مشکلات جدی‌تر مانند ایراد در لوله‌ها، فرسودگی عایق‌های سیستم و غیره خواهد شد.

در صورتی که فشار سیستم هنوز پایین است، توصیه می‌شود از متخصصان کمک بگیرید؛ زیرا احتمال وجود مسائل پیچیده‌تری است که مستلزم توجه ویژه‌ای است.

نگهداری از سیستم گرمایش از کف

اگر از سیستم گرمایش از کف استفاده می‌کنید، طبیعی است که می‌خواهید بهترین نتیجه را از آن بگیرید. به طور کلی، سیستم‌های گرمایش از کف نیاز به تعمیر و نگهداری زیادی ندارند و به طور منظم شما را با مشکل روبرو نمی‌کنند. به عبارتی با رعایت یکسری نکات ساده می‌توانید بدون هیچ مشکلی تا سال‌ها از این سیستم استفاده کنید. 

برای اینکه از سیستم گرمایشی بهترین بهره را ببرید، بهتر است فشار سیستم را به طور مرتب چک کنید و مطمئن شوید که اندازه آن مناسب است. اگر فشار کم باشد، آب بیشتری وارد سیستم کنید. با این حال اگر مشکل حل نشد و همچنان فشار آن کم بود، شاید به دلیل انجام لوله‌کشی نادرست، جنس بَد لوله‌ها و یا کیفیت پایین عایق کاری باشد. 

 

نتیجه‌گیری

امروزه به دلیل مزایای زیاد پکیج و رادیاتورها، استفاده از آنها بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌ است. این سیستم‌ها علاوه بر داشتن مزایای فراوان، نیاز به مراقبت زیادی ندارند. برای اینکه این سیستم‌ها عملکرد بهتری داشته باشند، باید هواگیری سیستم گرمایش را انجام دهید. این عمل منجر به فشار بیشتر سیستم و در نهایت گرمای بیشتر و عملکرد بهتر سیستم خواهد شد.

هواگیری گرمایش از کف باید به طور منظم و در زمان شروع فصل سرما انجام شود. با هواگیری کردن سیستم گرمایشی گرما به طور مؤثر پخش می‌شود و احساس نمی‌کنید که نقطه‌ای از کف اتاق، سرد و نقطه‌ای دیگر گرم است. به هر حال، اگر هر دفعه که فشار را چک کردید و دیدید که نوسان وجود دارد یا نقاط سرد و گرم در کف وجود دارد، توصیه می‌کنیم که از متخصصین مجرب سیستم گرمایش چیدانه مشاوره بگیرید، تا علاوه بر دریافت کمک و مشاوره از آنها  از هزینه‌های اضافی نیز جلوگیری کنید.

بیش تر بخوانید:

نویسنده: آرمین سرخوش افشار


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه