Chidaneh.com placeholder image

معماری اکسپو دبی، نمایش آینده ای نوین

نمایشگاه اکسپو دبی یکی از بزرگ‌ترین نشست‌های جهانی است که بهترین‌های جهان برای ساخت آینده‌ای بهتر در یک مکان جمع می‌شوند. جوانان نقش مهمی در این ماجرا بازی می‌کنند و فرصت مشاهده، یادگیری و کمک به‌شکل‌گیری ایده‌های خلاقانه را خواهند داشت و می‌توانند راهکارهای نوآورانه‌ای برای ایجاد آینده‌ای پربارتر در منطقه خاورمیانه و جهان ارائه کنند. با ما همراه شوید تا اطلاعات بیشتری از معماری اکسپو دبی، نمایش آینده ای نوین اختیارتان قرار دهیم که در مدت اندکی به یکی از جاهای دیدنی دبی تبدیل شده است.

 گنبد الوصل

جوکر
فیلم نت

 

سایت اجرای معماری اکسپو دبی

نمایشگاه اکسپو در زمینی به مساحت 438 هکتار در جنوب شهر دبی برگزار شده است. طراحی محل آن با الهام از موضوع نمایشگاه و با ایده‌پردازی از طراحی شهری محلی، معماری و محیط طبیعی دبی انجام شده است و شامل سه گلبرگ متصل به میدان الوصل می‌شود که نمادی از سه منطقه‌ موضوعی نمایشگاه با عناوین فرصت، تحرک و پایداری‌ است. هر منطقه موضوعی شامل فضاهای اجرایی، گالری‌های نوآوری و نمایشگاه‌های هنری و باغ‌های فضای باز است.

معماری محل برگزاری اکسپو 2020 دبی

ساختمان میدان الوصل یا الوصل پلازا همان طور که از نامش برمی‌آید، محلی برای اتصال است و به همین دلیل به‌عنوان هسته مرکزی اکسپو عمل می‌کند و نقطه اتصال سه منطقه موضوعی نمایشگاه به حساب می‌آید. بازدیدکنندگان نمایشگاه نیز در میدان الوصل دور هم جمع می‌شوند تا از جشن‌ها و رویدادهای فرهنگی 192 کشور لذت ببرند. این سازه برای ایجاد یک اتاق شهری بزرگ طراحی شده است؛ مکانی برای ملاقات که برخلاف سایر نقاط دبی، یک محیط سایه‌دار به وجود می‌آورد.

ساخت گنبد الوصل دارای چندین چالش ساخت و مهندسی بود که از آن جمله می‌توان به ایجاد هماهنگی کامل هر یک از شبکه‌های فولاد پیش‌ساخته با یکدیگر با خطای کمتر از پنج میلی‌متر اشاره کرد. برای اینکه گنبد به یک سازه پایدار تبدیل شود، بیش از 1,200 تن ستون فولادی موقت و 520 متر مکعب فونداسیون بتنی برای پشتیبانی از شبکه‌های فولادی در طول ساخت مورد نیاز بود.

پاویون‌ها در معماری اکسپو دبی

اکثر مردم و علاقمندان به رویداد نمایشگاهی با واژه غرفه آشنایی دارند ولی شاید واژه پاویون برای آن‌ها جدید به نظر برسد. پاویون (Pavilion)  که یکی از اصطلاحات معماری به شمار می‌رود، دارای معانی مختلفی است که “سازه مستقل" و “معماری کلاسیک" از رایج ترین آن‌ها به شمار می‌روند. پاویون می‌تواند اشکال و فرم متفاوتی داشته باشد و دست طراح و معمار از این نظر بسیار باز است؛ به عنوان مثال در اکسپو 2020 دبی شاهد بیش از 200 پاویون هستیم که هر کدام فرم و شکل خاص خود را دارند و در واقع نمای بیرونی هر پاویون، نمایان‌گر فرهنگ و نوآوری‌های آن کشور و همچنین داستانی است که مسئولان آن کشور در ذهن خود می‌پرورانند.

پاویون ایران در معماری اکسپو دبی

پاویون جمهوری اسلامی ایران 2,014 متر مربع مساحت دارد و در همسایگی پاویون کشورهای فرانسه و پرو در منطقه موضوعی تحرک خودنمایی می‌کند. پاویون ایران ترکیبی از معماری سنتی و معاصر و با الهام از قصه‌های هزار و یک شب است که توسط «گروه طراحی شیفت» (Shift Process Practice) طراحی شده است. غرفه مذکور، اقتصاد، توسعه اجتماعی و فرهنگ ایران (تمدن و سنت‌های باستانی، آداب‌ورسوم و مردم) را نمایش می‌دهد و به همزیستی صلح آمیز اشاره دارد

این پاویون شامل 9 ساختمان مجزای آبی‌رنگ می‌شود که هر یک به بخشی از تاریخ معاصر ایران اختصاص دارند. جوی‌های آبی که در پیاده‌روها جریان دارد، با الهام از معماری ایرانی است و این جریان‌های بسیار کوچک آب به خنک‌سازی فضای بیرون پاویون کمک می‌کنند. یکی دیگر از ویژگی‌های این محل، وجود صدها توپ تهیه‌شده با خاک رس نسوز است که این نوع خاک رس برای ساخت‌وساز در مناطق گرم و خشک ایران استفاده می‌شود. این توپ‌های رسی یکی از جاذبه‌های بصری پاویون ایران هستند.

در کنار این موارد، روایت روزانه گوشه‌ای از قصه‌های شهرزاد با تصویر و صدا و نمایش از آثار تاریخی ایران با تمرکز بر نقوش و حکاکی‌های دوره هخامنشیان و ایران باستان، زیبایی‌های دل‌انگیزی را برای بازدیدکنندگان تداعی می‌کند. تمامی این موارد سبب شده است تا مجله معماری «Architectural Design»، پاویون ایران را یکی از هشت پاویون برتر اکسپو امسال معرفی کند.

پاویون ماموریت ممکن (Mission Possible) در اکسپو دبی

پاویون فرصت که توسط معماران AGI طراحی شده، دارای سقف کنسولی پیچیده‌ای است که در اطراف یک میدان مرکزی ساخته شده است. این پاویون شامل پنج ساختمان می‌شود که با بیش از چهار هزار متر مربع پارچه سرامیکی انعطاف‌پذیر احاطه شده‌اند.این محل که به کشف پتانسیل افراد و جوامع اختصاص دارد، فعالیت‌هایی با هدف ایجاد آینده‌ای بهتر را مورد حمایت قرار می‌دهد.

پاویون پویایی (Alif) در معماری اکسپو دبی

طراحی پاویون تحرک کاری از شرکت «فاستر و شرکا» (Foster + Partners) است که بزرگ‌ترین آسانسور مسافری جهان را در شکل مثلثی خود جای داده است و یک آمفی تئاتر در بیرون آن قرار دارد.این پاویون، دنیای فیزیکی و دیجیتالی را به هم متصل می‌کند.

پاویون پایداری (Terra) در معماری اکسپو دبی

پاویون پایداری که توسط شرکت «معماران گریمشاو» (Grimshaw Architects) طراحی شده است، یک ساختمان انرژی صفر است که منابع خود را تولید و بازیافت می‌کند. این پاویون حدود 25 هزار متر مربع وسعت دارد که 6,300 متر مربع آن به فضای نمایشگاهی اختصاص یافته است. نزدیک به پنج هزار پنل خورشیدی روی سقف پاویون و درختان خورشیدی تعبیه شده‌اند که مانند گل آفتابگردان، برای دریافت حداکثر نور خورشید، در طول روز با خورشید می‌چرخند.

پاویون فرودگاه امارات در معماری اکسپو دبی

امارات متحده عربی پاویون مخصوص خود را دارد که شبیه شاهین در حال پرواز است و توسط سانتیاگو کالاتراوا طراحی شده است. این غرفه‌ که در منطقه‌ فرصت و در فاصله کمی از گنبد الوصل قرار دارد، نقش علم و فناوری در 50 سال آینده سفرهای هوایی را بازگو می‌کند.ساخت آن مبتنی بر اصول پایداری مانند استفاده از مواد تجدیدپذیر و قابل‌ بازیافت بوده و در طراحی آن کاهش مصرف انرژی و آب در نظر گرفته شده است.

پاویون انگلستان در معماری  اکسپو دبی

پاویون انگلیس با الهام از یکی از طرح‌های نهایی استیون هاوکینگ موسوم به «پیام پیشرفت» الهام گرفته شده است که به رقابت برای کشف امکان تعامل انسان با زندگی فرازمینی‌ها اشاره دارد. این پاویون از یک مخروط چوبی پرتو مانند تشکیل شده است که سفری از مناظر، صداها و تجربیات را پیشکش بازدیدکنندگان می‌کند. برای ورود به این پاویون باید از مسیری مارپیچی حرکت کرد تا به درون آن رسید؛ جایی که فضای کر قرار دارد و موسیقی کر از کشورهای مختلف دنیا را پخش می‌کند. علاوه بر این، مجموعه‌ای از نمایشگاه‌های واقعیت افزوده و فیزیکی نیز در این محل در نظر گرفته شده است که به نقش انگلیس در اکتشافات فضایی و هوش مصنوعی می‌پردازد.

پاویون مراکش در معماری اکسپو دبی

پاویون مراکش یکی از بزرگ‌ترین غرفه‌هایی است که تاکنون ساخته شده است و نمایی از خاک کوبیده دارد. این پاویون، ارتباط طراحی بومی و روش‌های ساخت‌وساز مراکش را در دوره معاصر نشان می‌دهد و شامل 14 فضای نمایشگاهی، یک رستوران سنتی مراکش، اتاق چای، فضای غذای خیابانی، فضای رویداد، فضای اداری و یک سالن می‌شود. این فضاها در اطراف حیاطی سرسبز قرار گرفته‌اند و با یک خیابان به یکدیگر متصل می‌شوند.

پاویون چین در معماری اکسپو دبی

پاویون چین با 4,636 متر مربع وسعت یکی دیگر از پاویون‌های بزرگ نمایشگاه اکسپو دبی است که نمادی از امید و آینده‌ای روشن به حساب می‌آید. این پاویون با وفاداری به ریشه‌های خود شبیه به فانوس سنتی چینی طراحی شده و از مصالح سازگار با محیط زیست و با استفاده از تکنیک‌های نوآورانه مدرن ساخته شده است. در این سازه از ترکیب عناصری از گذشته باورنکردنی چین و آینده باشکوه این کشور استفاده شده است که در قالب نمایش دستاوردها در معرض دید گذاشته شده‌اند.

برجسته‌ترین بخش این نمایش را می‌توان دیوار بیرونی فانوسی‌‌شکل آن دانست که به اختراع نوآورانه چاپ متحرک چین اشاره دارد. این دیوار در طول شب به صفحه نمایش خیره‌کننده‌ای از چراغ‌های دیجیتالی تبدیل می‌شود؛ منظره‌ای که نباید از دست بدهید. در این پاویون می‌توانید اینترنت 5G، هوش مصنوعی و سفر هوشمند را تجربه کنید.

پاویون کانادا در معماری اکسپو دبی

پاویون کانادا در «اکسپو 2020 دبی» طوری طراحی شده است تا پلی باشد میان فرهنگ‌های کانادا و امارات متحده عربی. به عبارت دیگر،  این پاویون مناظر کانادا را از طریق مشخصه‌های بارز معماری امارات متحده عربی به نمایش می‌گذارد. نمای مشبک و چوبی این پاویون با الهام از شناشیل‌های سنتی معماری اسلامی ساخته شده است.

پاویون استرالیا در معماری اکسپو دبی

اویون استرالیا شبیه به یک تکه ابر متراکم به نظر می‌رسد که به سرزمین متنوع استرالیا اشاره دارد. این کشور از فرهنگ‌های مختلفی تشکیل شده است؛ موضوعی که از طراحی آن استنباط می‌شود.این پاویون شما را به سفری طولانی در پیشرفت‌های تکنولوژی و اکتشافات امروزی استرالیا می‌برد. همچنین پاویون این کشور فناوری‌های هوشمند صرفه‌جویی در مصرف آب را نمایش می‌دهد و میزبان رویدادهایی است که چالش‌های جهانی را به بحث می‌گذارند.

پاویون بلژیک در معماری اکسپو دبی

پاویون بلژیک شهرهای سبز را مرکز توجه قرار داده است و ساختاری قوس‌دار، سبز و گلدار را به نمایش می‌گذارد. این پاویون که 500 متر مربع فضا در اختیار دارد در حقیقت نمایانگر چشم‌انداز بلژیک برای آینده است.

پاویون سنگاپور در معماری اکسپو دبی

این پاویون نماینده سنگاپور در «اکسپو 2020 دوبی» است و بیانگر چشم‌انداز سنگاپور برای آینده‌ای سبز و پایدار است که با ادغام فرهنگ، معماری، طبیعت و فناوری حاصل می‌شود. این پاویون در حقیقت نمونه‌ای از محیط شهری سنگاپور است. در ساختار این پاویون، 170 نوع مختلف از گیاهان از نقاط گوناگون سنگاپور به نمایش گذاشته شده‌اند.

پاویون کره جنوبی در معماری اکسپو دبی

پاویون کره جنوبی توسط یک شرکت معماری کره‌ای طراحی شده و نمایشگاهی با مضمون «کره (کره جنوبی) هوشمند، حرکت‌ جهان به‌سمت شما» است. این نمایشگاه، کاوش‌های کشور کره در زمینه آینده تحرک را نشان می‌دهد و به‌دنبال ادغام واقعیت مجازی و فناوری در جامعه بسیار مدرن امروزی است.

این سازه چهار طبقه نه‌تنها فرهنگ و برندهای کره جنوبی و رقابت‌پذیری صنعتی این کشور را ترویج می‌کند؛ بلکه دیدگاه کره نسبت به همکاری‌های بین‌المللی را نمایش می‌دهد. پاویون کره مجهز به یک نمای تعاملی با مکعب‌های چرخشی است که ظاهر آن با توجه به محیط اطراف در طول روز تغییر می‌کند. راهروهای مارپیچی که در نمای سازه تعبیه شده‌اند،‌ به بازدیدکنندگان این فرصت را می‌دهند تا فضای داخلی و بیرونی را به‌صورت هم‌زمان به نظاره بنشینند.

پاویون اسپانیا، در معماری اکسپو دبی

پاویون اسپانیا در اکسپو 2020 به‌شکل چندین مخروط بزرگ است که برای تسهیل عایق صوتی و حرارتی طراحی شده‌اند. این غرفه که کاملا از مواد قابل‌بازیافت شامل پارچه، آهن و چوب ساخته شده است، یک منطقه نمایشگاهی در زیرزمین دارد که به بخش‌های مختلف سرگرمی در فضای باز متصل می‌شود. پاویون اسپانیا، تاریخ اسپانیایی-عربی این کشور را به تصویر می‌کشد.

پاویون برزیل، در معماری اکسپو دبی

با وجودی که آمازون مشهورترین رودخانه برزیل است؛ رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و حوضچه‌های بسیاری زیادی آب این کشور سرسبز آمریکای جنوبی را تامین می‌کنند. با این حال، بسیاری از کشورها از جمله برزیل با تهدیدهای زیست محیطی مانند تغییرات اقلیمی و آلودگی مواجه هستند. ازاین‌رو، پاویون برزیل به‌دنبال فراخوانی برای جهان است که اهمیت آب را به خاطر بسپارند و طراحی سازه آن به‌گونه‌ای طراحی شده است که در مرکز آب قرار دارد. این آب نمادی از رودخانه نگرو است و بازدیدکنندگان می‌توانند با قدم‌زدن روی مسیرهای آبی قابل پیاده‌روی و استفاده از مناظر، رایحه‌ها و صداهای این رودخانه قدرتمند، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی داشته باشند. این پاویون، بازدیدکنندگان را در مورد مسائل مربوط به آب، صنعت کشاورزی و پایداری، به فکر وامی‌دارد.

پاویلیون آمریکا 

پاویلیون ژاپن

پاویلیون عمان

پاویلیون فرانسه

پاویلیون هلند

جمع بندی 

نمایشگاه اکسپو 2020 دبی یکی از مهم‌ترین رویدادهای جهانی محسوب می‌شود که به‌ دلیل شیوع کرونا با یک سال تاخیر از اکتبر 2021 آغاز شده و برای 6 ماه میزبان 192 کشور است. در اهمیت این نمایشگاه باید گفت که بعد از جام جهانی و المپیک، سومین رویداد مهم جهانی به حساب می‌آید. حضور 192 کشور در این رویداد نشان می‌دهد که هیچ‌کدام از اکسپوها تاکنون این تعداد ملت و فرهنگ را در یک نمایشگاه گرد هم نیاورده‌اند. در این مقاله به معرفی چند معماری اکسپو دبی ،نمایش آینده ای نوین پرداخته ایم.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اطلاعات معماری و ساختمان های نوین دنیا می توانید به بخش مطالب اطلاعات معماری مجله چیدانه مراجعه فرمایید.


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه