ممکن است برای شما نیز این اتفاق رخ داده باشد که در حال تماشای یک فیلم یا سریال، به دلیل غرق شدن در داستان از توجه به برخی نکات و فاکتورهای مثبت فیلم غافل شوید. طراحی صحنه و دکوراسیون هم مثل فاکتورهای بسیار دیگر گاهی مورد کم لطفیهایی میشود و توجهی که باید را دریافت نمیکند. فیلم دکور با هدف پایان دادن به این بی توجهیها هر هفته فیلمی را سوژهی دورببن خود قرار میدهد که این هفته قرعه به اسم فیلم زیبای “کفشهایم کو؟" افتاده است. با ما در بررسی این هفته همراه باشید تا در کنار هم به نکاتی توجه کنیم که قبلها برای ما قابل توجه نبودهاند و به سادگی از آنها گذر کرده ایم.
فیلم سینمایی کفشهایم کو؟ فیلمی به کارگردانی کیومرث پوراحمد است که در سال 1394 در سینماهای ایران اکران شد. در سال 95 و در دهمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران فیلم کفشهایم کو برندهی لوح سپاس داوران گشت و این لوح به تهیهکنندهی فیلم یعنی علی قائم مقامی اهدا گردید.
الزامیر اینبار تک تک خاطرات حبیب کاوه (با بازی رضا کیانیان) را نشانه گرفته است و او را آزار میدهد. بیتا درخت اقای کاوه(با بازی مینا وحید) بعد چندین سال جدایی از پدر به ایران بازمیگردد اما حبیب دیگر او را نمیشناسد و داستان تلخ مواجه پدر و دختر از اینجا آغاز میگردد…
خانهی ویلایی حبیب کاوه با حیاطی بزرگ با صفا از آن خانههاییست که کم در تهران پیدا میشود. حیاط زیبای او با درختان بزرگ انگور و برگهای پیچک بسیار چشم نواز است. با این حال این حیاط با صفا اصلا شبیه به حیاط خانههای قدیمی نیست چرا که وجور استخر و میزصندلیهای آهنگی سفید رنگ این حیاط را به حیاطی لوکس و مدرن تبدیل کرده است. معماری خارجی خانهی حبیب کافه با دیوارهای طرح آجری و پنجرههای بزرگ که نمای خانه را دل بازتر کردهاند انتخاب خوبی برای آپارتمان گریزان شهر نشین است که به دنیال محیطی زیبا در عین حال خلوت و بی سروصدا میگردند.
مشاهده بیشتر
مطلب پیشنهادی: طراحی صحنه فیلم «لتیان»؛ نوستالژی در قلب مدرنیته
میتوان گفت سبک کلی دکوراسیون خانهی حبیب کاوه، کلاسیک است اما به دلیل متراژ بالای خانه میتوان چندین سبک دکوراسیون را در خانهی او مشاهده کرد. چند دست مبلمان در خانهی او وجود دارد که با سبکهای روستیک و کلاسیک هماهنگی دارند. از آنجایی که بیشتر مبلمان و میز و صندلیهای خانه او از جنس چوب هستند، خانهی او به سبک دکوراسیون کلاسیک نزدیک تر میشود اما وجود گلدانها و گلهای خانگی،دیوارهای طرح آجر و فرشها رومیزیها و مبلهای طرحدار حالههایی از سبک روستیک را نیز در خانهی او نمایش میدهند.
ابعاد خاصی از شخصیت حبیب کاوه در خانهی او مشخص است. برای مثال وجود دو کتابخانهی بزرگ، یکی در اتاق کار و دیگری در پذیرایی، جبیب را انسانی اهل شعر و ادبیات معرفی میکند که از خواندن کتاب لذت میبرد. از طرفی وجود پیانو در اصلی ترین بخش خانه علاقهی حبیب نسبت به موسیقی را آشکار میکند. همچنین نکتهی مهم دیگر در دکوراسیون خانهی حبیب کاوه عکسهای کودکی دخترش بیتاست که در همهجای خانه به چشم میخورد. عکسهایی از چهره کودکی او که تنها چهرهی موجود در ذهن حبیب است در ابعاد مختلف در خانه دیده میشود که علاقهی حبیب به بیتا را نشان میدهد. شاید همین عکسها باعث شده است که حبیب هرگز بیتا را از یاد نبرد و همیشه او را به خاطر داشته باشد.
آشپزخانهی حبیب با وجود نبودن دائم هیچ زنی درخانه آراسته و تمیز است که با کابینتهای چوبی و ظروف ساده پوشیده شده است.
مطلب پیشنهادی: طراحی صحنه فیلم «اسرافیل»؛ روستیک موجود در خانه تهرانی
دکوراسیون لوکس و مدرن خانهی برادر حبیب(با بازی مجید مظفری) از دکوراسیون با صفا و خوش آب و رنگ خانهی حبیب دور است. خانهای که او و دخترش بهاره( با بازی بهاره کیان افشار) در آن زندگی میکنند خانهای پر زرق و برق نیست اما لوکس و مدرن است. مبلمان راحتی گرانقیمت تک رنگ در خانهی آنها، استفاده حداقل از فرش در کف خانه و همچنین تابلوهای کوچک مینیمالی،سبک دکوراسیون خانهی آنها را به سبک مدرن نزدیک میسازد.همچنین به دلیل کاشیهای و میز و صندلی های سفید رنگ نور خانه بسیار مطلوب است.
بهاره به عنوان تک دختر خانواده اتاقی شلوغ از علایق دخترانه و با رنگ و لعاب فراوان نیست. اتاق سادهی او با پوستر اسطورههای مورد علاقه است اتاقی در خور یه دختر بالغ است که به خوبی علایق و اهداف خود را شناخته و روی رویاهای خود تمرکز کرده است.
دیگر مطالب فیلم دکور نیز برایتان جذاب خواهد بود: