اگر شما نیز از مخاطبین چیدانه و فیلم دکور باشید تا کنون متوجه شدهاید که سبک دکوراسیون هر فضایی بستگی به طرز فکر اشخاص صاحب فضا، موقعیت مکانی و زمانی آن مکان دارد. امروز در فیلم دکور قصد داریم از دنیاهای متفاوتی از زندگی چند شخصیت مختلف دیدن کنیم و به سبک دکوراسیون آنها پی ببریم. این هفته فیلم دکور فیلم زیبای دوران عاشقی را برای تحلیل و بررسی انتخاب کرده تا بتواند به بهترین شکل تفاوتهای سبک نگرش انسانها و همچنین سبک مخصوص دکوراسیون هر مکان را برای شما عزیزان تحلیل و بررسی کند. با ما در این سفر همراه باشید تا به بهترین شکل از دانستههای جدید بهرمند شویم و دانستههای گذشته خود درباره دکوراسیون و طراحی صحنه سینمایی را تکمیل کنیم.
دوران عاشقی فیلمی اجتماعی به کارگردانی و تهیه کنندگی علیرضا رئیسیان است. این فیلم با موضوع اجتماعی در سال 1393 اکران گردید و به دلیل داشتن موضوع و تیم بازیگری درخشان مورد توجه رسانهها و مردم قرار گرفت.
دوران عاشقی روایت زندگی مشترک وکیلی موفق به نام بیتا (با بازی لیلا حاتمی) است. وحید (با بازی شهاب حسینی) همسر بیتا، از طریق کار کردن در شرکتی بزرگ با میترا (با بازی مینا وحید) آشنا شده و مخفیانه با وی وارد رابطه میشود. بر حسب اتفاق بیتا از رابطه مخفیانه همسرش با خبر میشود و در دوراهی بخشش و انتقام قرار میگیرد…
سکانس نخستین فیلم با خانهی درهم ریختهی خانم وکیل داستان ما آغاز میشود. خانهای به دور از نظافت و تمیزی که زیر انبوهی از پروندهها مخفی شده است. این بهم ریختگی ما را به قضاوتی زود هنگام دعوت میکند و تصویر یک زن شاغل و خود ساخته از بیتا برای ما تداعی میسازد. زنی که بویی از خانه داری نبرده و تمام زندگی خود را صرف کارش کرده است. اما ماجرا در ادامه فیلم تغییر میکند. با جلو رفتن روند داستان خانهی مشترک بیتا و وحید به نظمی زیبا میرسد و خانهی شیک آنها به نمایش گذاشته میشود. خانهای با آشپزخانهی با صفا و رنگارنگ که خبر از زنی هنرمند میدهد. آشپزخانه به عنوان نمادی از شخصیت بیتا به عنوان مادر و همسر، با صفاترین قسمت خانه بوده که از نظم خاصی برخوردار است.
مشاهده بیشتر
پذیرایی خانه بیتا و وحید تا حدودی و در برخی قسمتها از سبک دکوراسیون مدرن پیروی میکند و خبر از خانوادهای مرفه و امروزی میدهد اما وجود تک فرشهای سنتی با طرحهای ایرانی و همچنین مجسمههای قدیمی باعث میشود سبک سنتی نیز به شدن در خانهی آنها مشهود باشد. استفاده از ترکیب رنگهای شاد در فضای اصلی خانه روح شادابی را به خانه هدیه داده است. همچنین حضور کتابخانهای با کتابهای رنگارنگ در پذیرایی، یعنی اصلیترین بخش خانه، نشان دهندهی اهمیت کتاب و کتابخوانی در خانهی بیتا و وحید است.
مطلب پیشنهادی: طراحی صحنه فیلم «درباره الی»؛ ویرانگی در بطن یک دکوراسیون
میترا به عنوان زنی امروزی و موفق در خانهای با دکوراسیون لوکس و مدرن زندگی میکند. نظمی که در خانهی میترا حاکم است دوباره ما را دچار پیش داوری شخصی میکند و میترا را زن مناسب تری برای زندگی تشخیص میدهد که البته وجود سکانس کوتاهی از خانهی میترا دقیقا برای همین هدف طراحی شده است. نمایی که از آشپزخانهی میترا به نمایش در میآید کاملا با آشپزخانهی رنگارنگ بیتا متفاوت است و این تفاوت هدفی برای بیان تفاوت شخصیت بیتا و میترا به عنوان یه زن در زندگی مشترک است.
مطلب پیشنهادی: طراحی صحنه فیلم «خشم و هیاهو»؛ هیاهویی در بطن فیلمنامه
بیتا به عنوان یه وکیل موفق و شناخته شده دفترکاری کاملا متفاوتی با خانهی خود دارد. دیگر خبری از رنگهای شاداب و زنده در دفتر او نیست و همه چیز در سادگی و نظم، درست طوری که از یک وکیل انتظار میرود کنار هم قرار گرفته اند. این سادگی نشاندهنده جدیت بیتا در کار خود میباشد که در جایگاهی جداگانه از زندگیاش قرار دارد.
مطلب پیشنهادی: طراحی صحنه فیلم «فروشنده»؛ نمایی از تعرض در طراحی خانه
از بهترین و زیبا ترین لوکیشنهای فیلم میتوان به خانهی با صفای خانوادهی بیتا اشاره کرد. خانهای با حیاط قدیمی بزرگ و سرسبز که با سبک جدیدی دچار تغییر شده است. استفاده از میز غذا خوری شیک و مدرن و همچنین وجود استخر به جای حوض آب در حیاطهای قدیمی، ترکیب خوبی از نوستالژی و مدرنیته را برای مخاطب تداعی میکند که ترکیبی بسیار پسندیده است. و همچنین نقطه قوت حیاط این خانواده که سر سبزی آن است باعث شده حس زندگی در خانهی آنها جریان یابد و پناهگاهی باشد برای تک تک اعضای خانواده.
بر خلاف خود میترا که طرفدار سادگی است مادر هنرمندش در طوفانی از رنگ و هنر زندگی میکند. مادر میترا که زنی هنرمند و هنر دوست است به ترکیب زیبایی در سبک دکوراسیون خانهی خود پی برده و در آن بسیار موفق واقع شده است. ترکیب سبک سنتی ایرانی و مدرنیته ترکیب بسیار دلنشینی است که برای ذوق و شوق هنرمندانه بسیار لذت بخش خواهد بود. استفاده از طرحهای سنتی ایرانی برای مبلمان و همچنین دیوارهای طرح آجری، فضایی ایرانی سنتی را برای مخاطب فراهم کرده اند. از طرفی استفاده از تک فرشها و گلدانهای مینیمال، سبک مدرن را در خانهی او زنده کرده و ترکیب این دو سبک را به ترکیبی موفق تبدیل نموده است.
دیگر مطالب فیلم دکور نیز برایتان جذاب خواهند بود: