بتن یکی از مهم ترین اختراعات در زمینه مصالح نوین ساختمانی است. هر روز پژوهش های زیادی در زمینه کمتر کردن معایب بتن انجام می شود تا آن را کاربردی تر کند. یکی از مصالح خانواده بتن، موزاییک پلیمری است که به دلیل وجود برخی از مواد افزودنی مقاومت و استحکام بالایی دارد. این نوع موزاییک کاربرد زیادی در محوطه سازی، حیاط، فضاهای شهری و پارک دارد. با این مطلب از چیدانه با موضوع موزاییک پلیمری همراه باشید.
موزاییک پلیمری نوعی مصالح است که از ترکیب بتن و مواد پلیمری در طی فرآیند پلیمریزاسیون تشکیل شده است. این نوع موزاییک جزو سنگ های مصنوعی است. موزاییک پلیمری به دلیل تراکم بالایی که نسبت به بتن معمولی دارد مقاومت و دوام بیشتری پیدا کرده است. برخی معتقدند که استحکام و مقاومت موزاییک پلیمری به اندازه سنگ طبیعی است. به دلیل وجود رزین سمنت پلاست به عنوان فوق روان کننده در موزاییک پلیمری، ممکن است نام موزاییک سمنت پلاست را هم برای این نوع سنگ مصنوعی شنیده باشید. به دلیل امکان استفاده از رنگدانه های مختلف در موزاییک پلیمری، این نوع موزاییک در رنگ های مختلفی قابل تولید است.
مطلب پیشنهادی: بهترین کفپوش برای خانه، 10 کفپوش که باید قبل از خرید بشناسید!
با ترکیب همه مواد اولیه موزاییک پلیمری، ماده ی خمیر مانندی ایجاد می شود که آنها را در قالب های مخصوصی ریخته و بر روی میز ویبره قرار می دهند که با این لرزش، مواد موزاییک پلیمری صاف و همگن می شود و همچنین داخل قالب شکل می گیرد. بعد از حدودا یک روز موزاییک ها خشک شده و ساخته می شوند.
از جمله مزایای موزاییک پلیمری عبارتند از:
همانطور که گفتیم موزاییک پلیمری تنوع زیادی در طرح و رنگ دارد. یکی از انواع تقسیم بندی انواع موزاییک بر اساس رنگ، طرح و فرم آن است.
تنوع رنگی: بر اساس نوع رنگدانه هایی که در ترکیبات موزاییک پلیمری به کار می رود؛ این نوع موزاییک در رنگ های متنوع سفید، زرد، مشکی، آبی و سبز و قهوه ای ساخته می شوند.
طرح و فرم موزاییک پلیمری: موزاییک پلیمری در انواع فرم های مربع و مستطیل شکل و با اندازه های؛ 30در60، 45در60، 40در40 تولید می شوند. برخی از آنها هم فرم هلالی دارند. همچنین طرح های متنوعی (قلوه سنگی، ساده، طرح چوب و…) برای سطح موزاییک استفاده می شود.
مطلب پیشنهادی: انواع کفپوش بتنی طرحدار، سوالات رایج و نکات خواندنی!
همانطور که گفتیم تنوع طرح در موزاییک پلیمری زیاد است. وجود طرح های برجسته و یا فرورفته روی سطح موزاییک به قابل استفاده بودن آن در فضاهای باز و فصل های مختلف کمک می کند. موزاییک طرح سنگ طوری طراحی شده است که به صورت سنگ طبیعی به چشم می آید. برای فضاهای داخلی و خارجی که از انواع سنگ برای طراحی آن استفاده شده است؛ متناسب است و هم خوانی دارد.
چون همیشه جزو مصالح پر طرفدار است. در فضاهایی که ممکن است مصالح چوبی کمتر در دسترس باشند و یا با آب و هوای منطقه سازگار نباشد. می توان از مصالح دیگری که طرح چوب دارند استفاده کرد. موزاییک پلیمری طرح چوب یکی از انواع موزاییک است که علاوه بر زیبایی، مقاومت بالایی هم دارد و در فضاهایی مانند؛ محوطه، راه پله و یا کف آشپزخانه به کار میرود.
مطلب پیشنهادی: کفپوش بتنی برای دکوراسیون داخلی شیک و مدرن
این یک تضاد جالب است. حس نرمی چرم در مصالحی از جنس سنگ! این نوع موزاییک در ظاهر شبیه به چرم و با تنوع رنگی طراحی شده است. سطح غیر صاف آن باعث می شود که سنگ خیلی صیقلی نباشد و بتوان از آن برای فضاهایی که امکان خیس شدن و یخ زدن وجود دارد استفاده شود.
مطلب پیشنهادی: طرح کفپوش منزل، 20 مدل کفسازی در خانه های ایرانی!
موزاییک پلیمری محدودیتی برای استفاه ندارد. با اینکه بیشتر به عنوان کفپوش شناخته شده است ولی می توان از انواع مخصوص آن در دیوار و یا نما استفاده کرد.
مطلب پیشنهادی: چمن مصنوعی بین موزاییک، 4 نکته خواندنی!
نصب صحیح هر نوع مصالحی، یکی از مراحل مهم است که در طول عمر، مقاومت و زیبایی آن تاثیرگذار است. نصب موزاییک پلیمری را با انجام مراحل زیر اجرا کنید:
مطلب پیشنهادی: کفپوش بتنی با جلوه ای متفاوت از بتن!
کلام آخر:
در این مطلب را موزاییک پلیمری آشنا شدید. این نوع سنگ مصنوعی را میتوان در فضاهای مختلفی مورد استفاده قرار داد. مهم ترین نکته در موزاییک پلیمری رعایت نسبت و اندازه ی افزودنی های مصالح در هنگام ساخت و همچنین نصب صحیح و اصولی آن در حین اجرا است.
اهالی فن چیدانه در زمینه مصالح
مطالب پیشنهادی: