Chidaneh.com placeholder image

پرورش ماهی در خانه، از انتخاب نوع ماهی تا خلاقیت در پرورش!

این روزها کسب و کارهای خانگی و یا تولید محصولات ارگانیک و خانگی رونق زیادی پیدا کرده است. در مطلب امروز چیدانه، می ­خواهیم راجع به پرورش ماهی در خانه صحبت کنیم. موضوع جالبی که ممکن است برخی از افراد به انجام آن فکر کرده باشند. به نظر شما پرورش ماهی در خانه امکان­ پذیر است؟ چه نوع ماهی­ هایی را می ­توان در خانه پرورش داد؟ و بسیاری از سوالات این چنینی که قبل از اقدام به آن باید تا حدودی با آن آشنا باشید و در ادامه با بدست آوردن اطلاعات تخصصی و سرمایه کافی کارتان را شروع کنید. با ما همراه باشید.

 

سرویس خواب بالسا
سرویس خواب بالسا

پرورش ماهی در خانه؛ هدفتان را مشخص کنید!

قبل از هرچیزی باید بدانید که هدف شما از پرورش ماهی چیست؟ آیا به دنبال تجربه کردن این کار جالب هستید و می ­خواهید ماهی­ های مصرفی خانواده را تولید کنید و در این کار خودکفا باشید؟  و یا به فکر پرورش ماهی در خانه و فروش آن هستید تا از این طریق کسب و کاری داشته باشید و به عنوان شغل منبع درآمدتان باشد؟ وقتی که هدف شما مشخص باشد میزان سرمایه و تجهیزات لازم برای آن مشخص می ­شود.

 

پرورش ماهی در خانه، مدرن یا سنتی؟

وقتی صحبت از پرورش ماهی در خانه می­ شود، یعنی باید شرایط لازم برای رشد ماهی را فراهم کرد تا ماهی به خوبی رشد کند. شاید بتوان گفت که این نوع پرورش ماهی به صورت مدرن است. در پرورش سنتی ماهی، رشد ماهی بر اساس شرایطی که در محیط وجود دارد انجام می­ شود.

به طور کلی این نکته را فراموش نکنید که پرورش ماهی در خانه کار آسانی نیست، ولی اگر به صورت تخصصی و با امکانات کافی انجام شود کار جذابی است. برای اینکه این کار را به خوبی انجام شود باید آموزش ببینید.

 

پرورش ماهی در خانه؛ چه نوع ماهی انتخاب کنیم؟

حالا که تصمیم به پرورش ماهی گرفته ­اید؛ باید بدانید که چه نوع ماهی را می­ توان در خانه پرورش داد. انتخاب هر نوع ماهی بستگی به شرایط مورد نیاز برای رشد ماهی، فضایی که برای پرورش ماهی در اختیار دارید و هدف شما دارد. هر نوع ماهی شرایط خاصی برای رشد احتیاج دارد؛ در نتیجه ویژگی­ هایی مانند دما، میزان PH، میزان اکسیژن آب، شوری، عمق آب و… اهمیت زیادی دارد. در واقع در پرورش ماهی در خانه، شرایط طبیعی زندگی ماهی، شبیه­ سازی می­ شود.

 

1.پرورش ماهی قزل آلا در خانه: 

برای پرورش این ماهی به حدود 6 تا 8 ماه زمان تا بزرگ شدن و صید آن لازم دارید. قزل ­آلا ماهی سردآبی است و دمای آب باید در حد مناسب رشد آن نگه داشته شود. همچنین PH خارج از محدوده ­ی مناسب پرورش قزل ­آلا آن را از بین خواهد برد. این نوع ماهی از نظر مواد غذایی مفیدی که برای انسان دارد، مورد توجه بسیاری از پرورش دهندگان ماهی است. پرورش ماهی قزل ­آلا در خانه کار راحتی نیست و نیاز به فضای نسبتا بزرگی مثل آکورایوم بزرگ و یا استخر برای رشد دارد. آب آکواریومی که در آن قزل ­آلا پرورش می ­دهید باید هر هفته عوض شود.

 

2.پرورش ماهی کپور در خانه:

ماهی کپور یکی از ماهی­ هایی است که می­توان در خانه پرورش داد. برای پرورش ماهی کپور در خانه می­ توانید از فضای وان حمام، آکواریوم و یا استخر استفاده کنید. همچنین مخزن­ های مخصوص برای پرورش ماهی هم در فروشگاه ­های مخصوص آبزیان پیدا می­ شود. ماهی کپور برای زندگی به آب شیرین و گرم نیاز دارد. این ماهی به دلیل اینکه مواد غذایی زیادی می­ خورد، فضولات زیادی هم تولید می­ کند در نتیجه باید فیلتراسیون آب را به طور منظم انجام دهید. این نوع ماهی را می ­توان از دوره تخم بودن ماهی و یا با پرورش ماهی­ های کوچک شروع کرد.

 

3.پرورش ماهی زینتی در خانه:

اگر جزو افرادی هستید که به ماهی­ های زینتی علاقه­ مند هستید، می ­توانید پرورش ماهی زینتی در خانه را امتحان کنید. اولین قدم برای شروع پرورش ماهی زینتی خرید چند جفت ماهی زینتی است.بهتر است در فصل زمستان این کار را بکنید. در ابتدا نرها و ماده­ ها را از همدیگر جدا کنید. با تغذیه مناسب و پروتئین کافی آنها را تقویت کنید. بعد از مدتی نرها و ماده­ ها را در یک فضا قرار دهید تا در فصل بهار تخم­ ریزی کنند. پرورش ماهی زینتی در مقیاس بزرگتر نیاز به مجوز دارد. پرورش ماهی زینتی زحمت کمتری دارد ولی باز هم تخصص برای این کار نیاز است. 

مطلب پیشنهادی: برای یک آکورایوم زیبا به سراغ چه کسی برویم؟

 

مزایای پرورش ماهی در خانه

هر کاری که شروع می ­شود چالش ­ها، مزایا و معایب خاص خودش را دارد. تمامی این مسائل قبل از شروع به کار باید بررسی شود. هرچند در حین انجام کار مطمئنا با چالش­ های جدیدی روبرو خواهید شد. به طور کلی مزایای پرورش ماهی در خانه عبارتند از:

  • تولید ماهی ارگانیک
  • امکان تولید ماهی در تمام فصل ­ها
  • منبع درآمد به عنوان شغل دوم
  • تولید ماهی مصرف خانوار
  • نیاز به بودجه و هزینه ­ی کمتر
  • ریسک کمتر

 

ایده ­های مختلف برای پرورش ماهی در خانه

وقتی صحبت از پرورش ماهی در خانه می­شود؛ می­تواند پرورش تعدادی ماهی زینتی در یک آکواریوم باشد و یا پرورش قزل آلای رنگین کمان در استخر حیاط خانه. در نتیجه فضاهای مختلفی را می­توان برای پرورش ماهی استفاده کرد. این موضوع بستگی به نوع ماهی، شرایط محیط و خلاقیت شما دارد. به طور کلی راه­های پرورش ماهی در خانه به صورت­های زیر انجام می­شود:

 

پرورش ماهی در پارکینگ خانه!

برای پیدا کردن فضای مناسب برای پرورش ماهی در خانه به همه بخش­ های منزل فکر کنید شاید ایده ­ی جدیدی به فکرتان برسد. اگر منزل­تان حیاط و یا پارکینگ بزرگی دارد، می­ توانید در آن استخری برای پرورش ماهی بسازید. این ایده بیشتر در شهرهای شمالی که به دلیل وجود منابع آب، پرورش ماهی رونق زیادی دارد قابل اجراست. با این ایده نیازی به پرداخت هزینه ­ی اضافی برای اجاره نخواهید داشت.

مطلب پیشنهادی: ساخت برکه خانگی، حیاط­تان را دلپذیر کنید!

 

پرورش ماهی در خانه، چه تجهیزاتی نیاز است؟

با توجه به شرایط محیط، نوع ماهی و اقلیم منطقه، تجهیزات مختلفی برای پرورش ماهی در خانه نیاز است و این تجهیزات در فضاهای مختلف با انواع ماهی ­های مختلف متفاوت خواهد بود و ممکن است کم یا زیاد شود. به طور کلی، تجهیزات لازم برای پرورش ماهی در خانه عبارتند از:

  • مخزن آب
  • لوله کشی برای دفع فاضلاب
  • هواده برای تامین اکسیژن
  • پمپ آب برای تخلیه و ورود آب
  • تصفیه­ کننده ­ی آب
  • دستگاه PH سنج
  • دستگاه شوری سنج
  • غذای ماهی

 

هزینه پرورش ماهی در خانه

مهم ­ترین مسئله در اجرای پرورش ماهی در خانه، میزان هزینه آن است. همانطور که برای طرح های پرورش ماهی در مقیاس بزرگ نیاز به نوشتن طرح توجیه اقتصادی است. برای پرورش ماهی در خانه هم قبل از تصمیم ­گیری نهایی لازم است هزینه ­ی حدودی کار را بدانید تا به مشکل کمتری بربخورید. هزینه پرورش ماهی در خانه بستگی به عوامل زیر دارد:

  • مقیاس مورد نظر برای پرورش ماهی: اینکه شما از یک آکواریوم استفاده کنید یا اینکه نیاز به استخر داشته باشید هزینه­ ی متفاوتی خواهد داشت.
  • تجهیزات و وسایل: با توجه به نوع ماهی و مقیاس کار نیاز به تجهیزات مختلفی خواهید داشت.
  • نوع ماهی انتخابی: برخی از ماهی­ها به تغذیه بیشتر و یا رسیدگی بیشتر نیاز دارند و این مسئله بر میزان هزینه­ ها تاثیرگذار است.
  • روش پرورش ماهی: در بخش قبلی از انواع ایده­ های پرورش ماهی گفتیم. روش ­های مختلف پرورش ماهی هزینه ­های متفاوتی خواهند داشت.
  • نوع تغذیه ماهی: میزان غذای مصرفی ماهی و یا قیمت غذای آن در کل هزینه ­ها موثر است.

مطلب پیشنهادی: هزینه ساخت استخر خانگی، یک آب تنی بی دغدغه چقد میرزه؟

کلام آخر:

با اینکه عنوان پرورش ماهی در خانه آسان به نظر می ­رسد ولی کار راحتی نیست و نیاز به تخصص و مهارت دارد. قبل از تصمیم برای این کار به شرایط خانه توجه کنید و میزان حدودی هزینه ­ها را بررسی کنید. پرورش ماهی در خانه یکی از راه­ های کسب و کار خانگی است که می­ توانید به عنوان منبع درآمد به آن فکر کنید.

 

مطالب پیشنهادی:


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه