امروزه مصالح مورد استفاده در ساختمان سازی تنوع زیادی دارند و هریک بر اساس ساختار و کاربرد بخشی از نیاز ساختمان سازها را برطرف می کنند. یکی از مصالح نوین که کاربردهای زیادی دارد فایبرسمنت است. آیا میدانید فایبرسمنت چیست؟ چه کاربردهایی دارد؟ مزایا و معایب فایبرسمنت چیست؟ در این مطلب با متخصصین در مجموعه ایمن پارت همراه شدهایم تا به این سوالات پاسخ می دهیم. پس با این مطلب از چیدانه همراه باشید.
فایبرسمنت نوعی از مصالح نوین است که در آنها از سیمان، الیاف و سیلیس استفاده شده است. و گاهی برای افزایش مقاومت مکانیکی و شیمیایی آن از سیلیس، آهک و دیگر افزودنی ها استفاده می شود. همه مواد تشکیل دهنده ی فایبرسمنت در کوره اتوکلاو پخته و محکم می شوند. برای فایبر سمنت نام های دیگری مانند سمنت برد، پانل سیمانی، ورق سیمانی هم استفاده می شود. زمانی در ساختار فایبرسمنت به جای الیاف از آزبست استفاده می شد ولی بعد از مدتی به دلیل سرطانزا بودن آزبست، الیاف مختلف (سلولزی، پلیمری، فلزی) جایگزین آن شد.
مطلب پیشنهادی: مصالح نوین ساختمانی، این 9 متریال و می شناسید؟
فایبر سمنت ها صفحاتی با ضخامت های 4 تا 20 میلیمتر هستند که در ابعادی به طول 2.4 الی 3 متر و 60 الی 120 سانتیمتر عرض تولید می شوند. ابعاد و اندازه ی پنل ها با توجه به کاربرد، ساده یا طرح دار بودن و ضخامت آنها متفاوت است.
هر کجا صحبت از ساخت وساز خشک (Drywall Systems) است؛ سمنت بردها هم نقش پررنگی دارند. اول باید بدانیم ساخت وساز خشک چیست؟ انواع ساختارهای سبک و مقاوم در برابر زلزله وجود دارند که با استفاده از آنها در ساختمان سازی؛ میزان تلفات ناشی از حوادث طبیعی مانند زلزله کاهش می یابد. در این نوع ساخت و ساز از مصالح نوینی مانند فایبرسمنت ها استفاده می شود.
مطلب پیشنهادی: سیستم های ساخت و ساز خشک؛ شما هم عامل فروش باشید!
فایبرسمنت ها را بر اساس ضخامت، نوع کاربرد و یا ظاهر میتوان به انواع مختلفی تقسیم کرد. برخی از انواع فایبرسمنت سازه ای هستند و در سازه های پیش ساخته کاربرد زیادی دارند. برخی از فایبرسمنت ها دکوراتیو بوده و به عنوان پوششی برای دیوار و یا نمای ساختمان استفاده می شوند.
با توجه به اینکه فایبرسمنت ها در فضاهای مختلفی کاربرد دارند. شکل و رنگ آنها طوری طراحی می شود تا مناسب آن فضا باشند. به طور کلی فایبرسمنت ها بر اساس شکل و ظاهر در انواع زیر تولید می شوند:
مطلب پیشنهادی: دیوار پیش ساخته فوق سبک، پیشنهادی برای دکوراسیون داخلی
از جمله مزایای فایبرسمنت ها عبارتند از:
مطلب پیشنهادی: اجرای نمای ساختمان، کلاسیک یا مدرن؟
فایبرسمنت ها از جمله مصالحی هستند که معایب زیادی ندارند. برخی از معایب آن عبارتند از:
راجع به اینکه فایبرسمنت چیست صحبت کردیم؛ حالا می خواهیم بدانیم این مصالح کجا کاربرد دارد؟ فایبرسمنت ها جزو مصالح پرکاربرد در ساختمان سازی هستند و برای دکوراسیون داخلی تا نمای ساختمان استفاده می شوند. برخی از کاربرد فایبرسمنت ها:
مطلب پیشنهادی: دیوار پیش ساخته سبک، مدل پلی استایرن با بقیه فرق داره!
همانطور که در بخش قبلی گفتیم فایبرسمنت ها تنوع زیادی دارند. در این بین یکی از انواع جذاب آن فایبرسمنت رنگی است. یعنی شما با انتخاب این مصالح نگران رنگ بندی نخواهید بود و این ویژگی دست شما را برای استفاده از فایبرسمنت در دکوراسیون داخلی و یا نمای ساختمان باز می گذارد. فایبرسمنت رنگی از سیمان پرتلند، پودر کوارتز، الیاف سلولز، رنگ دانه های معدنی طبیعی، مواد ضدآب کننده و مواد معدنی تشکیل شده است. استفاده از رنگدانه های طبیعی باعث ثابت ماندن رنگ این نوع از فایبرسمنت شده است.
وزن کم صفحات سمنت برد باعث کاهش وز کلی ساختمان می شود در نتیجه امروزه پیمانکاران زیادی از فایبرسمنت استفاده می کنند. با توجه به اینکه فایبرسمنت در کجای ساختمان استفاده می شود روش هایی با جزئیات اجرایی مختلفی دارند. ولی به طور کلی روش نصب فایبرسمنت به شرح زیر است:
1.در ابتدا در سطح مورد نظر (دیوار، نمای ساختمان و…) شاسی کشی به عنوان تکیهگاه اصلی پنل ها انجام می شود.
2.حالا باید پروفیل مناسب برای نصب فایبرسمنت بر روی آن انتخاب شود. با توجه به فضا پروفیل های گالوانیزه مختلفی (M،A، V) در نصب فایبرسمنت استفاده می شود.
3. فایبرسمنت ها بر روی پروفیلها پیچ می شوند.
4. قسمت درزها و زاویه های نود درجه داخلی و خارجی را با چسب پلی اورتان بپوشانید. این کار باعث ایجاد استحکام کافی بین پنلها و همچنین سطح یکدست آن می شود.
5. حالا می توانید سطح روی پنل ها را رنگ کنید. همانطور که گفته شد رنگ روی فایبرسمنت ها ماندگاری زیادی دارد و با نگهداری خوب، تا سالهای سال نیاز به رنگ آمیزی مجدد ندارید. رنگ زدن باعث کاهش جذب آب فایبرسمنت می شود.
در بازسازی نماهای قدیمی و یا ساختمان هایی که بر روی آنها سیمان کشیده شده است و امکان اجرای شاسی کشی وجود ندارد؛ می توانید پروفیل ها را روی دیوار نصب کنید و سپس پنل ها را بر روی آنها پیچ کنید.
برای اجرای فایبرسمنت می توانید از متخصصین در مجموعه ایمن پارت مشاوره بگیرید.
مطلب پیشنهادی: اجرای نمای خشک ساختمان، چه فایده ای داره؟
کلام آخر:
در این مطلب به موضوع فایبرسمنت چیست پرداختیم. آگاهی مهندسان و پیمانکاران از مزایا و معایب انواع مصالح باعث انتخاب درست آن میشود. فایبرسمنت به دلیل مقاومت بالا، وزن کم و ضد حریق بودن مورد توجه مهندسان قرار گرفته است.
برای اطلاع از قیمت ها و اجرای فایبرسمنت می توانید از متخصصین در مجموعه ایمن پارت مشاوره بگیرید.
مطالب پیشنهادی: