رشته طراحی داخلی طرفداران زیادی در گوشه به گوشه دنیا پیدا کرده است، خوب هر چه باشد آدمی بودن در فضای زیبا را دوست دارد و از چنین فضاهایی لذت میبرد، اما خیلی از این آدمها از لذت بردن اطرافیانشان لذت بیشتری میبرند و دوست دارند خودشان خالق فضاهایی چشمنواز و دلانگیز برای آنها باشند، بدون شک چنین افرادی در دنیا کم نیستند.
اگر شما هم از لذت بردن آدمها لذت میبرید و دوست دارید افراد در محیطی دلچسب و جذاب زندگی کنند و قصد دارید طراحی داخلی را به عنوان حرفه در زندگی خود انتخاب کنید، این مقاله از چیدانه را از دست ندهید، من در این مطلب قصد دارم شما را با زیر و بم رشته طراحی داخلی آشنا کنم. با من همراه باشید.
طراحی به دانش ایجاد یک طرح از تصویری ذهنی، خیالی یا واقعگرایانه گفته میشود. طراحی در معنای تخصصی، مفاهیم و کاربردهای متنوعی را در بر میگیرد و همانند هنر نمیتوان با یک تعریف مشخص تمام جنبههای آن را بیان کرد.
بهتر است بدانید که طراحی در دو حوزه کلی مطرح میشود:
طراحی داخلی پروسه شکلگیری و هماهنگی ویژگیهای زیبایی داخل ساختمان است و هدف آن تأمین نیازهای لازم برای استفاده راحت از ساختمان میباشد. این حرفه ترکیبی از هنر و مهندسی است، حرفهای چند بعدی که شامل توسعه مفهومی، ارتباط با ذینفعان پروژه و مدیریت اجرای طرح میباشد.
در لغتنامه وبستر طراحی داخلی چنین تعریف شده است: “طراحی داخلی هنر یا عمل برنامهریزی و نظارت بر طراحی و اجرای معماری داخلی و مبلمان است."
رشته طراحی داخلی در اواخر قرن 18 و اوایل قرن 19 میلادی متولد شد. تا این زمان مردم بدون استفاده از اصول خاصی با تکیه بر ذوق و خلاقیت خود منزلشان را طراحی میکردند. با توسعه و رشد جوامع بشری و همزمان با انقلاب صنعتی طراحی داخلی نیز مورد توجه بیشتری قرار گرفت و به حرفهای جذاب تبدیل شد.
جامعه طراحان داخلی آمریکا (ASID) طراح داخلی را چنین تعریف میکنند: “متخصصی برای طراحی فضاهای داخلی با عملکرد و کارایی بالا که تخصص خود را از طریق آموزشهای رسمی کسب کرده است."
بسیاری طراح داخلی و دکوراتور داخلی را یکی میپندارند، اما این دو رشته با هم فرق دارند.
معمولاً طراح داخلی افرادی را برای اجرای طرحهایشان استخدام و خود بر اجرای کارها نظارت میکنند، افرادی که توسط طراحان داخلی استخدام می شوند، دکوراتورهای داخلی هستند. حرفه دکوراتور داخلی در اواخر قرن نوزده و اوایل قرن بیستم پدید آمد. دکوراتورهای داخلی در تزیین فضای داخلی و اجرای انواع سبکهای دکوراسیون (طراحی داخلی مدرن، طراحی داخلی کلاسیک، طراحی داخلی مینیمال، طراحی داخلی روستایی یا روستیک، طراحی داخلی ماوریک، طراحی داخلی رترو و…) مهارت دارند و آموزشهای رسمی و آکادمیک ندیدهاند، بلکه مهارت خود را از طریق تجربه و با تکیه بر ذوق و خلاقیت خود کسب کردهاند، اما در رشته طراحی داخلی تأکید بر برنامهریزی، طراحی کاربردی و استفاده مؤثر از فضا بیشتر از تزیین فضای داخلی است.
مطلب پیشنهادی: انواع دکوراسیون داخلی منزل، 9 سبک از بهترینها
تحصیل در هر رشتهای تواناییهایی مختص به آن رشته را میطلبد. برای موفقیت در رشته طراحی داخلی نیز استعدادها و توانمندیهایی لازم است، در زیر به معرفی این پتانسیلها میپردازیم:
همان طور که گفته شد، طراح داخلی متخصصی برای طراحی فضاهای داخلی با عملکرد بالا است که تخصص خود را از طریق آموزشهای رسمی کسب کرده باشد، بنابراین آموزش و تحصیل اولین قدم برای ورود به حرفه طراحی داخلی است.
به سه روش میتوان تحصیل در رشته طراحی داخلی را آغاز کرد:
1. انتخاب رشته ریاضی فیزیک در دبیرستان
پس از اتمام دوره دبیرستان در رشته ریاضی فیزیک میتوانید رشته معماری داخلی را در دانشگاههای داخلی یا خارجی ادامه دهید.
2. انتخاب رشته طراحی داخلی در هنرستان
از سال 95 رشته طراحی داخلی و دکوراسیون در هنرستانها ارائه میشود، پس از پشت سر گذاشتن 3 سال تحصیل در هنرستان و شرکت در کنکور فنی و حرفهای میتوانید تحصیلات آکادمیک خود را در رشته طراحی داخلی آغاز کنید.
3. آموزشگاههای معتبر
آموزشگاههای معتبری که رشته طراحی داخلی را آموزش میدهند، دریچه دیگری برای آموزش رشته طراحی داخلی میباشند. این آموزشگاهها به دانشجویان مدرک معتبر ارائه میدهند.
برای اخذ مدرک آکادمیک رشته طراحی داخلی 114 واحد دروس اختصاصی، 21 واحد دروس عمومی، 14 واحد دروس اصلی به همراه پایان نامه گذرانده میشود.
دانشگاههایی که رشته طراحی داخلی را ارائه می دهند در دفترچه انتخاب رشته ریاضی فیزیک و فنی و حرفهای نگاشته شده است.
با روی کار آمدن آموزشگاههای معتبری که در رشته طراحی داخلی آموزش میدهند، تعداد فارغالتحصیلان این رشته افزایش یافته است، بنابراین رقابت در این رشته بسیار حساس شده است.
درست است که رقابت در رشته طراحی داخلی زیاد است، اما با تلاش و پشتکار و اندکی هوش و درایت میتوان گوی سبقت را از رقیبان ربود. مهارت بالا در ارتباط با مشتری و جذب آن و رزومه قوی و بینقص شما را به درآمدهای بالا هدایت میکند. طراحان داخلی میتوانند یک دفتر کار افتتاح کنند و با تبلیغات و مهارت بالایی که در جذب مشتری دارند، به درآمد برسند و یا میتوانند به صورت فریلنسری پروژه بگیرند و از این طریق درآمد کسب کنند.
رشته طراحی داخلی در کشورهای پیشرفته درآمد بالاتری از درآمد عمومی جامعه دارند. طراحان داخلی در کشور انگلستان حدود68000 و در استرالیا حدود 52000 دلار در سال درآمد دارند، در ایالات متحده به دلیل تعداد بیشتر طراحان داخلی و رقابتی که بین آنها وجود دارد، درآمد یک طراح داخلی حدود 46000 دلار در سال میباشد.
طراحان در طراحی داخلی هر نوع ساختمانی دست به ایدهپردازی و خلاقیت میزنند. فضاهای مسکونی، تجاری، اداری، تفریحی، آموزشی، مذهبی، بهداشتی و درمانی و … با ایدههای طراحان داخلی به فضاهایی بهتر و جذابتر تبدیل میشوند.
طراح داخلی در پروسه کاری خود مراحل زیر را انجام میدهد:
رشته طراحی داخلی بینیاز به نرمافزارهای کامپیوتری نیست؛ برای نمونه طراحان داخلی از نرمافزار اتوکد برای ترسیم نقشه دو بعدی و از نرمافزار تری دی مکس برای سه بعدی ساختن نقشهها استفاده میکنند پس برای موفقیت در رشته طراحی داخلی بایستی ارتباط خود را با برنامههای کامپیوتری ارتقا دهید.
پس از فارغالتحصیلی در رشته طراحی داخلی با انجام نکات زیر خود را به طراحی موفق تبدیل کنید.
برای موفقیت بیشتر در رشته طراحی داخلی، پیشگامان و نوآوران این حرفه را بشناسید و با مطالعه زندگینامه و تجزیه و تحلیل کارهایشان ذهن خود را پرورش دهید تا شما نیز در این رشته نوآوری کنید و خالق فضاهای بینظیری شوید.
خواهر پریشی، دنینگ رابرت و وینسنت فورکید، جویس کری، ویرسلر کلی، استفان بودین، جفری ژرژ، امیلیو تری، کارلوس دبستیگویی، پتروزینو نینا، مونگیاردینو لورنزو، بلبل دیوید هیکس، کریس وولز و بسیاری دیگر، از برجستگان رشته طراحی داخلی هستند.
کلام آخر
اگر ذوق هنری و تخیلی قوی دارید، اگر مهارت ارتباطی و مدیریتی بالایی دارید و به طراحی فضاهای داخلی علاقمند هستید، مسیر علاقهتان را دنبال کنید، زیرا شما توانایی لازم برای موفقیت در این رشته را دارید. به تحصیلات آکادمیک بپردازید، آموزش و تحصیل در رشته طراحی داخلی اولین قدم برای ورود به این حرفه جذاب است.
مطلب پیشنهادی: