هنگامی که اقدام به بازسازی یک خانه میشود، مراحل مختلفی نیاز به طی شدن دارند که یکی از مهمترین و ابتداییترین آنها، دریافت مجوز بازسازی خانه است. اگر قصد بازسازی خانه خود را دارید، در این مطلب از چیدانه همراه ما باشید تا به شما صفرتاصد مراحل بازسازی خانه و دریافت مجوز بازسازی را بگوییم.
در این مطلب میخوانیم:
هر عملی که در نهایت منجر به افزایش پایداری و مقاومت ساختمان شود، بازسازی نامیده میشود. به هنگام بازسازی، ساختمان تخریب نمیشود و تغییرات همراه با حفظ ساختار بنا اعمال میشود. در شرایطی که ساختمان به طور کلی تخریب شود و تغییرات اساسی اعمال شود، نوسازی ساختمان نامیده میشود.
آیا همه کارهای مربوط به بازسازی نیاز به دریافت مجوز دارند؟
به طور کلی تغییراتی که با اجزای اصلی ساختمان سروکار دارند، نیاز به دریافت مجوز بازسازی خانه دارند، مانند موارد زیر:
بازسازی خانه بدون دریافت مجوز، قطعا مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت و از طرف مراجع قانونی، مشمول تخلف خواهد شد.
این مطلب را بخوانید: قوانین بازسازی آپارتمان، حال و هوای خونه تو عوض کن!
هر تغییری که با اجزای اصلی ساختمان سروکار نداشته باشد، نیاز به دریافت مجوز بازسازی خانه ندارد. مانند موارد زیر:
جهت دریافت مجوز بازسازی خانه لازم است تا مدارکی را با خود به همراه داشته باشید. مدارکی مانند:
این مطلب را بخوانید: هزینه بازسازی آپارتمان از تخریب تا چیدمان، چند روز و چقدر؟
پس از آماده کردن مدارک مورد نیاز، جهت دریافت مجوز بازسازی خانه، باید به شهرداری منطقه خود مراجعه کرده و فرم درخواست بازسازی را پر کنید. پس از آن باید از سمت مسئول شهرداری دستور بازدید صادر شود و در دبیرخانه ثبت شود. سپس این دستور به قسمت بایگانی رفته و باید نسبت به وجود پرونده اطمینان حاصل شود.
در این مرحله نوبت بازدید از خانه شما تعیین شده و مامور فنی منطقه در روز مقرر و در ساعت 7 صبح در محل حضور پیدا میکند. مالک یا وکیل مالک حتما باید در آن ساعت در محل حضور داشته باشند. سپس مامور بازدید گزارشی را تهیه کرده و مالک باید فردای روز بازدید پرونده خود را از بایگانی دریافت کرده و باید به سراغ مامور بازدید رفت تا پرونده در کنار گزارش تکمیل شود. سپس گزارش توسط مسئول شهرسازی بررسی شده و در صورت تایید، باید کارهای مربوط به تشکیل پرونده جهت دریافت پروانه انجام شود.
فیش عوارض نوسازی باید پرداخت شود و از مسئولین شهرسازی، معاون مالی و اداری امضاهای مربوطه باید دریافت شود.پس از اتمام همه این مراحل، پروانه تعمیرات توسط واحد دبیرخانه صادر میشود و پرونده به مالک تحویل داده میشود. مجوز بازسازی خانه دریافت شده و ملک آماده بازسازی خواهد بود.
کلام آخر:پیش از انجام بازسازی خانه، بسیار مهم است که موارد بازسازی را بررسی کرده و تحقیق کنید که آیا کاری که قصد انجام آن را دارید، نیاز به مجوز بازسازی خانه دارد یا خیر. سپس تمامی مراحل را کاملا بر طبق قانون و استانداردهای ضوابط شهرداری پیش ببرید. هرگز فراموش نکنید که هیچ کاری را بر خلاف قانون و استاندارهای ساختوساز انجام ندهید زیرا عواقب بسیار بدی را به دنبال خواهد داشت.
برای بازسازی خانه می توانید از اهالی فن چیدانه کمک بگیرید
مطالب مرتبط:
قبل و بعد بازسازی 10 آشپزخانه قدیمی!لیست شرکت های بازسازی ساختمان؛ بهترین را انتخاب کنید!اصول بازسازی؛ از کابینت آشپزخانه تا طراحی دکوراسیون کلینیک!بازسازی کف خانه، چطوری ارزان و به صرفه میشه؟