اصولا فضای سبز داخل حیاط و باغ از جذابترین بخشها در خانه است. یکی از کارهایی که میتوان برای محوطهسازی و زیباترشدن این فضا انجام داد، استفاده از آبنما، ساخت استخر و یا برکه است. بنابراین از آنجاییکه آب سرچشمهی حیات است و انرژی زیادی دارد؛ استفاده از آن در این فضا انرژی بسیار زیاد و فضای بسیار دلنشینی ایجاد میکند. در این مطلب از چیدانه هشت مرحلهی ساخت برکه خانگی را آموزش میدهیم. در ادامه با ما همراه باشید.
برای ساختن یک برکهی زیبا و دلنشین، مراحلی را باید طیی کنید:
ابتدا فرم دلخواهتان را روی کاغذ بکشید. برای اینکار نیازی نیست طراح خوبی باشید، تنها کافیست شکل مورد نظرتان را روی کاغذ پیاده کنید.
در مرحلهی بعد در فضای انتخابی طرح کشیدهشده را با طناب و یا گچ روی زمین مشخص کنید و بعد زمین را با بیل حفر کنید. عمق برکه به اندازهی آن بستگی دارد. بنابراین برکههای کوچکتر عمق کمتری نیز دارند. حفر برکه را میتوانید به صورت پلهپله انجام دهید و سپس بوسیلهی تراز دستی از همتراز بودن هر پله مطمئن شوید.
مشاهده بیشتر
سنگهای اضافی و بزرگ را از انتهای برکه بردارید. سپس کف آن را به ضخامت 5 سانتیمتر با لایهی ماسه پر کنید. ماسه را کاملا در کف برکه پخش کنید تا فضاهای خالی را پر کند. یک لایه 5 سانتیمتری دیگر ماسه به عنوان فیلتر بریزید. روی ماسه راه بروید تا فشرده و محکم شوند. میتوانید به جای ماسه از سیمان و موزاییک هم استفاده کنید.
در این مرحله میتوانید با استفاده از آستر استخر برکه را آسترکشی کنید. آن را کاملا در سطح داخل برکه پخش کنید و با قرار دادن سنگهای بزرگ در لبه، آن را در جای خود محکم کنید. سپس مقدار اضافی را با قیچی ببرید و جدا کنید.
مطلب خواندنی: 26 استخر خانگی مدرن در حیاط ویلا های امروزی!
ماسهی باقیمانده را ته برکه بریزید تا آستر در جای خود محکم شود.
حالا نوبت پر کردن برکه است. شلنگ آب را روی آستر قرار دهید تا برکه به آرامی پر شود و ماسهها پخش نشوند. اگر برکه را با شیر آب پر میکنید، به مدت چند روز آب باید راکد بماند. ازآنجایی که با پرشدن برکه آستر کشیده میشود، میتوانید پشت سنگهای لبه برکه را با خاک پر کنید. آستر در معرض آفتاب آسیب میبیند، پس هر قسمت آن را با خاک و یا چمن پر کنید و بپوشانید.
بعد از پرشدن برکه، نوبت به انتخاب گیاهان مناسب آن است. گیاهان بومی مناسب برکه، بهترین انتخابها هستند. دقت کنید گیاهان را 1 تا 2 هفته بعد از پرشدن برکه داخل آن قرار دهید.
اگر میخواهید موجودات زنده به برکه بیایند، اطراف آن را گیاهان و سنگهای مختلفی قرار دهید. اگر گیاهان به درستی انتخاب شوند و وضعیتشان از نظر اکولوژیکی متعادل باشد، دیگر نیازی به نگهداری مداوم آنها ندارید.
برای آنکه بتوانید دوباره برکهای که آبش تبخیر شده را پر کنید، بهصورت دورهای اینکار را انجام دهید و مانند قبل، از شلنگ آب کمک بگیرید. استفاده از دستگاه کلرکننده و قراردادن آن در برکه از ماهیهای شما محافظت میکند.
طبیعتا مثل هر سازهای، ساخت برکهی خانگی هم چالشهای متعددی در پی دارد که در ادامه به تعدادی از آنها میپردازیم:
برای حل این مشکل، مواد شیمیایی و اشعهی ماورای بنفش به شما کمک میکنند. برای آنکه نتیجهی بهتری بگیرید و امکان بازگشت دوبارهی لجنها کمتر شود، افزودن فیلترهای بیومات و گیاهان انتخابهای مناسبی هستند و عدم تغذیهی ماهیها نیز به رفع این مشکل کمک میکند.
قراردادن ماهیهای لارو یا پشهخوار، پشهها را از برکه دور میکند.
برگهای ریختهشده روی آب را میتوان بهراحتی با تور جمعآوری کرد.
مطلب پیشنهادی: طراحی حیاط خانه ایرانی، سرسبزی این حیاط اتفاقی نیست!
قراردادن حبابساز در گوشهی برکه، به حفظ تعادل اکسیژن و دیاکسیدکربن و یخزدگی کمک میکند.
با ساخت برکه خانگی فضایی دلنشین، جذاب و زیبا و زیستگاهی برای موجودات زنده دیگر ایجاد کنید و از آن لذت ببرید.
بازنویسی و انتشار: فهیمه مصدرالامور