مزایای پیشرفت تکنولوژی در ایجاد آسایش و راحتی برهیچ کس پوشیده نیست. یکی از این نمونه ها سنسور چشمی راه پله است. از آنجایی که یکی از مسائل مهم در ساختمان ها موضوع امنیت راه پله است در نتیجه تکنولوژی سنسور چشمی راه پله می تواند کمک زیادی به ایجاد امنیت در ساختمان کند. از طرفی هم لازم نیست این نوع فضاها که در ساختمان جزو مشاعات هستند، همیشه روشن بمانند و باید هدر رفت انرژی شود. برای آشنایی با تکنولوژی سنسور چشمی راه پله این مطلب از چیدانه را بخوانید.
احتمالا برایتان پیش آمده است که وقتی وارد ساختمانی می شوید و می خواهید از راه پله ها بالا بروید چراغ ها خود به خود روشن می شوند و بعد از مدت زمانی که کسی در راه پله تردد نمی کند چراغ ها خواموش می شوند. در واقع در این ساختمان از سنسور چشمی راه پله استفاده شده است. این سنسورها به حرکت افراد، حساس هستند در نتیجه با قدم زدن بر روی پله ها چراغ های راه پله روشن شده و بعد از مدت زمان معینی خاموش می شوند. سنسور چشمی راه پله با نام های چشم راه پله و یا سنسور حرکتی هم شناخته شده است. از سنسورهای حرکتی در راهرو، پارکینگ و راه پله استفاده می شود.
سنسورهای قدیمی تر راه پله به صورتی طراحی شده بودند که افراد، کلید لامپ ها را روشن می کردند و پس از مدت مشخصی لامپ خودش خاموش می شد. ولی امروزه سنسورهای پیشرفته تری وجود دارند که با ایجاد حرکت روشن می شوند و بعد از زمان معینی خاموش می شوند.
مشاهده بیشتر
مطلب پیشنهادی: نورپردازی راه پله، روشنایی مدرن در طراحی داخلی منزل شما!
سنسورهای چشمی بر اساس درجه دید و نوع کاربرد به انواع مختلفی تقسیم می شوند. برخی از سنسورهای چشمی راه پله علاوه بر حرکت، بر میزان نور محیط حساس هستند و در طی روز که نور کافی وجود دارد روشن نمی شوند.همچنین برخی از چراغ های سنسوردار کلیدهایی دارند که میتواند در یک حالت به شکل اتوماتیک قرار بگیرد و به صورت خودکار روشن و خاموش شود و یا در حالت روشن باقی مانده و به صورت طولانی مدت و تا زمانی که آن را تغییر دهید چراغ ها روشن بمانند. با پیشرفت تکنولوژی روز به روز بر انواع سنسورهای و چراغ های سنسور دارد اضافه می شود.
به طور کلی انواع سنسور چشمی راه پله عبارتند از:
سنسورهای مربعی شکلی که 140 درجه میدان دید دارند. اغلب در راهروها کاربرد دارند و حدود 5/2 تا 10 متر برد دارند.
این نوع سنسورهای اغلب دیواری هستند و بیشتر برای محوطه ها و فضای باز کاربرد دارند. محدوده دید آنها 180 درجه است و بردی حدود 20 متر دارند.
سنسورهایی سقفی هستند که تا 360 درجه میدان دید دارند. این نوع سنسور در راه پله و پارکینگ کاربرد دارد. برد این سنسور حدود 5/2 تا 12 متر است و کاربردی ترین سنسور در بین همه سنسورهاست.
انواعی از سنسورهای وجود دارند که لامپ متصل به آنهاست. یعنی لامپی که سنسور 360 درجه داخل آن قرار دارد و با ورود افراد لامپ روشن می شود.
برخی از سنسورها و لامپ های سرخود به صورت شارژی هستند و پس از تمام شدن باتری باید آنها را مجددا شارژ کرد. این چراغ ها برای فضاهایی که امکان سیمکشی وجود ندارد مناسب هستند. چراغ سنسوردار شارژی را می توان زیر نرده راه پله و یا دیوار کنار راه پله نصب کرد.
مطلب پیشنهادی: انواع نورپردازی راه پله برای درخشش دکوراسیون منزل
مهم ترین ویژگی هایی که علاقه به چراغ های سنسوردار را در افرادساکن در ساختمان و یا پیمانکارها زیاد کرده است قابلیت تنظیم آنهاست:
مطلب پیشنهادی: 6 ایده نورپردازی که دکوراسیون منزلتان را رویایی می کند!
امروزه خانه های هوشمند بسیار مورد توجه خانواده ها قرار گرفته و امنیت و آرامش را در داخل خانه و ساختمان افزایش داده است. یکی از مولفه ها در هوشمند سازی خانه ها موارد مربوط به نورپردازی و روشنایی آنهاست. سنسور چشمی راه پله راه حلی برای هوشمند شدن روشنایی ساختمان شماست.
مطلب پیشنهادی: معرفی خانه هوشمند، در این ویلا همه چی تحت کنترله
کلام آخر:
در این مطلب راجع به سنسور چشمی راه پله صحبت کردیم و با مزیت های فراوان این تکنولوژی آشنا شدیم. هوشمند شدن بخش های مختلف ساختمان به ایجاد آسایش و امنیت کمک زیادی میکند. برای نصب چراغ های سنسوردار از متخصصان در این زمینه کمک بگیرید و اطلاعات کلی راجع به انواع سنسورها و نگهداری از آنها را بدانید تا طول عمر روشنایی ساختمان تان افزایش یابد.
اهالی فن چیدانه در زمینه نورپردازی و هوشمندسازی ساختمان همراه شما هستند.
مطالب پیشنهادی: