در این بخش از پروژه برجسته های چیدانه به سراغ طراحی دفتر اداری و نمایشگاه کارخانه آپتوس در کرج زده ایم. طراحی این دفتر اداری توسط هومن بالازاده انجام شده و موفق به کسب رتبه اول جایزه معمار در بخش ساختمان های عمومی سال 1399 شده است. با من در این بخش همراه باشید تا روند طراحی این نمایشگاه را با هم ببینیم.
پروژه ی دفتر اداری کارخانه آپتوس شامل طراحی بخش بیرونی و داخلی نمایشگاه و همچنین بخش اداری کارخانه تولید بلوک بتونی آپتوس می باشد که در حومه کرج قرار دارد. روند طراحی با در نظر گرفتن مقابله دائمی و پیوسته بین گونه های مختلف ساخت و ساز در حومه شهر آغاز شد. این مقابله به طور عمده میان بناهای صنعتی، کشاورزی و مسکونی نامناسب صورت می گیرد. در چنین مقابله هایی معمولا برنده ساختمان های مسکونی با گرید پایین است و مغلوب همواره چشم انداز و مزارع کشاورزی هستند که تخریب می شوند تا جای آنها ساختمان های متراکم و کم کیفیت قرار گیرند.
مطالب بیشتر: دکوراسیون اداری کلاسیک، طراحی داخلی بانک گردشگری
معیارهای اصلی طراحی دفتر اداری کارخانه آپتوس ایجاد یک الگوی غالب بین فضای سبز و محیط ساخته شده بود. مسئله دیگر در مورد تحولات حومه، ارائه راه حل های ساخت و ساز با هزینه ی مقرون به صرفه است که با آخرین استانداردها نیز مطابقت داشته باشد.
با توجه به تمایل به صرفه جویی در هزینه، تصمیم بر این شد که لایه های فینیشینگ در کل فضای داخلی و خارجی ساختمان حذف گشته و از بلوک های بتونی شرکت به عنوان تنها متریال تشکیل دهنده کامل حجم ساختمان استفاده شود.
مطالب بیشتر: طراحی متفاوت دفاتر اداری شرکت بایر پارسیان در تهران
بر اساس معیارهای طراحی اولیه پروژه کارخانه اپتوس، حجم ساختمان ایجاد شده همزمان نمای بیرونی و داخلی را تشکیل می دهد. به جای ایجاد یک “جعبه" عظیم احاطه شده توسط سبز، تصمیم گرفته شد که حجم را به باکس های کوچکتر تقسیم کنند که مستقل باشند و براساس عملکرد آنها تعریف شوند. وُیدهای ایجاد شده بین باکس ها، فضای سبز را به داخل ساختمان وارد می کنند.
مطالب بیشتر: طراحی دفتر اداری مدرن، خلاقیت و انرژی در دفتر مرکزی پتروشیمی رازی
یک رابطه لایه ای بین فضای داخلی و خارجی از طریق شفافیت بین جعبه ها شکل گرفت. محدود کردن مصالح ساختمانی به یک بلوک منفرد، درک فضای خارجی را افزایش می دهد و کیفیت متفاوتی از نور طبیعی را در طول روز ایجاد می کند.
در نهایت باید افزود که تعدادی دیگر از تولیدکنندگان بلوک های بتونی در همسایگی کارخانه آپتوس وجود دارد. این پروژه می توانست الگوی ساده ای را برای این بافت شهری تعریف کند که نه تنها از نظر هزینه مقرون به صرفه است، بلکه رابطه بین محیط ساخته شده و فضای سبز را نیز افزایش می دهد.
منبع: archdaily، خط معمار
مطالب پیشنهادی: