یکی از انواع گل و گیاهان که در تقسیم بندی گلها از آنها یاد می شود گیاهان پیازی یا گلهای پیازدار هستند. این نوع گیاهان گلهای زینتی بسیار زیبایی دارند و در هر فصل مورد توجه افراد قرار می گیرند. در این مطلب می خواهیم راجع به گیاهان پیازی صحبت کنیم. برای اینکه در بهار گلهای زیبایی داشته باشید باید از امروز به فکر کاشتن پیاز گلها باشید. این مطلب هیجان انگیز را از دست ندهید.
گیاهان پیازی گیاهانی هستند که در ریشه خود ساختار غدهای دارند و به واسطهی این ساختار میتوانند تا چند سال زنده بمانند و گل بدهند. پیاز این گیاهان ذخیره ای از مواد غذایی است که سالم بودن آن برای گلدهی گیاه لازم است. انواع گیاهانی مانند لاله، سوسن، سنبل، زعفران و.. از گیاهان پیازی هستند.
گیاهان پیازی انواع مختلفی دارند و با توجه به نوع پیازشان باید یک فصل قبل از گلدهی آنها را شروع به کاشتن کرد. به طور کلی گیاهان پیازی با توجه به نوع پیاز و فصل گلدهی شان به چهار دسته تقسیم می شوند:
گیاهانی با پیاز بهاره: این نوع پیازها باید در اواخر پاییز و اوایل زمستان کاشته شود تا در بهار به گل بنشیند. اگر میخواهید سال جدیدتان با گلهای زیبای پیازی مانند لاله و سنبل و.. شروع شود باید همین روزها شروع به کاشتن این نوع پیازها کنید. نرگس، لاله و سنبل جزو گیاهان پیازی بهاره هستند.
گیاهانی با پیاز تابستانه: این گیاهان در بهار کاشته می شوند و در تابستان گل می دهند. گیاهانی مانند گلایل، سوسن، مریم، اختر، کوکب و گل شیپوری از این گیاهان هستند.
گیاهانی با پیاز پاییزه: گیاهان پیازی پاییزه اوایل تابستان کاشته شده و در پاییز گل میدهند. همچنین میتوانید در پاییز که باغچه ی خانه بدون برگ و خالی از گیاه شده است با این گیاهان پیازی سرزنده و سبز نگه دارید. آلاله و زعفران جزو این گیاهانند.
گیاهانی با پیاز زمستانه: گلدهی این گیاهان در زمستان اتفاق می افتد، در نتیجه کاشت آنها باید از اواخر تابستان و اوایل پاییز انجام شود. زعفران زینتی از گیاهان پیازی زمستانه است.
گل لاله از گیاهان پیازدار بهاره
هر یک از گیاهان پیازدار گونه های زیادی دارند و برای نگهداری و کاشت هریک از آنها باید شرایط نگهداری خاصی محیا شود. در ادامه با مشخصات کلی چند گیاه پیازی معروف آشنا می شوید.
از گل های پیازدار معروف و پرطرفدار است. گل لاله گونه های زیادی دارد که برخی از آنها در ایران وجود دارند. گل های لاله در همه ی رنگها به جز آبی واقعی وجود دارند. برخی از ویژگی های گل لاله:
گل سنبل، از گیاهان پیازدار بهاره
گل پیازداری که سمبلی از نوروز و سفره هفت سین است. گل سنبل انواع مختلفی مانند سنبل هلندی، پاریسی و رومی دارد. سنبل هلندی مهمترین گونه سنبل است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از ویژگی های گل پیازدار سنبل:
گل نرگس؛ از گیاهان پیازدار
یکی دیگر از گل های پیازی که در فصل بهار آن را زیاد می بینیم. گل نرگس تنوع و گونه های متنوعی دارد. فصل گلدهی آن بهار است ولی میتوان مانند گیاهان پیازدار دیگر آن را طوری پرورش دهیم که زودتر به گل برسد. برخی از ویژگی های گل نرگس عبارتند از:
گل سوسن
یکی از پرتنوع ترین گیاهان پیازدار است که در رنگهای قرمز، زرد، برنزی و سفید وجود دارد. این گیاه فاقد عطر و یا دارای عطر کم است.به طور کلی گل سوسن در تابستان گل میدهد ولی گونه های مختلف کمی با هم تفاوت دارند.
یکی از گل های پیازدار که بیشتر آن را در فضای سبز و پارکها دیده ایم. گلهایی به رنگ قرمز، زرد، سفید، صورتی و نارنجی و کرم دارند. ساقه آن تا حدود 50 سانتیمتر رشد میکند و طول خوشه گل آن به 30 سانتیمتر هم میرسد. برخی از ویژگی های گل اختر:
گیاهان پیازی در باغچه و گلدان قابل کاشت و نگهداری هستند. گلهای پیازداری که قرار است در گلدان کاشته شوند باید مراحل پیش رس کردن پیاز را بگذرانند. یعنی مدت زمانی را در استراحت و بدون رشد قرار بگیرند و سرمای قبل از شروع فصل رشد هم برای گلدهی آنها لازم است.
آب: پس از کاشت پیازها آبیاری را به طور کامل انجام دهید. وقتی عمر گل گیاه پیازدار تمام شد و بخش علفی آن شروع به خشک شدن کرد آبیاری را کم و پس از آن متوقف کنید.
خاک : خاک سبک با موادغذایی بالا برای گیاهان پیازی مناسب است. خاک با رس بالا و سفت برای رشد مناسب گیاهان پیازی لازم است. برای برخی از گیاهان، می توان یک قسمت رس به خاک اضافه کرد. عمق کاشت پیاز باید حدود دو تا سه برابر اندازه پیاز باشد.
نور: پیاز گیاهان پیازی در زمان استراحت نباید در معرض نور باشد. ولی پس از کاشت آنها و شروع دوره رشدشان کم کم نور را برایشان فراهم کنید به خصوص زمانی که جوانه ها شروع به سبز شدن میکنند گلدان را پشت پنجره با نور کافی قرار دهید. و در باغچه هم هنگام کاشت به میزان نور توجه کنید.
دما: وقتی گیاه پیازی را در باغچه کاشته اید پس از یکبار گلدهی و رشد گیاه شروع به خشک شدن می کند روی پیازها را با ماسه و برگهای پوسیده بپوشانید تا در مقابل سرما حفظ شوند.
گیاهان پیازی در باغچه
اگر می خواهید باغچه ای همیشه پرگل و سرحال داشته باشید، می توانید ترکیبی از گیاهان پیازی را با همدیگر در باغچه بکارید. گیاهان پیازدار با توجه به گل های زیبایی که دارند جذابیت باغچه شما را چند برابر میکنند. فراموش نکنید که گیاهان پیاز دار را در بخشی از باغچه بکارید که حداقل روزانه 5 تا 6 ساعت نور خورشید بر آنها بتابد.
این مطلب را بخوانید: گل های پاییزی برای باغچه، چی بکاریم؟
از همین امروز خودتان را برای نوروز آماده کنید. چند گیاه پیازدار بهاره انتخاب کنید و پیازهای سالمی از آنها را تهیه کنید. کاشت این پیازها بهار پرگلی را برایتان به هدیه می آورد. برای اینکه با گونه های مختلف این گیاهان پیازدار آشنا شوید و برای تهیه ی پیازهای سالم به مراکز تهیه گل و گیاه معتبر سر بزنید و از کارشناسان متخصص در این زمینه کمک بگیرید. اهالی فن چیدانه در کنار شما هستند.
مطالب پیشنهادی: گیاهان زمستانی باغچه، تو فصل سرد هم باغچه زنده ست!