در حال قدم زدن در پیادهرو چشمش به یک ویترین خوش رنگ و لعاب در فروشگاه نان و شیرینی میافتد، نور، رنگ، بوی شیرینی و ویترین قنادی او را به داخل فروشگاه میکشاند، در نهایت نمیتواند دست خالی از آن بیرون بیاید! احتمالا این داستان برای شما هم پیش آمده است. یکی از علاقهمندیهای اغلب مردم خرید انواع نان و شیرینی است و تهیه و پخت و یا خرید شیرینی از قدیم بین مردم وجود دارد. در نتیجه در کنار کیفیت محصولات یک فروشگاه شیرینی، طراحی دکوراسیون فروشگاههای نان و شیرینی اهمیت زیادی پیدا میکند. در این مطلب به یکی از پروژههای طراحی و اجرای گروه معماری و طراحی داخلی ایده نو با موضوع طراحی داخلی فروشگاه نان و شیرینی، میپردازیم. این مطلب ازچیدانه را از دست ندهید.
یکی از مهمترین مسائل در فروشگاههای نان و شیرینی که نظر مشتری را به خود جلب میکند دکوراسیون فروشگاه است. زمانی که یک فروشگاه، دکوراسیون داخلی زیبا و کاربردی دارد این ذهنیت را در مشتری ایجاد میکند که نان و شیرینی این فروشگاه هم کیفیت بالایی خواهد داشت. در طراحی فروشگاه نان موارد مختلفی را باید مد نظر قرار داد که در ادامه با معرفی پروژهی طراحی فروشگاه نان و شیرینی هنر به آنها میپردازیم.
نام پروژه: نان وشیرینی هنر موقعیت: تهران.تهرانسرنام شرکت یا دفتر معماری: گروه معاری ایده نومعمار مسئول: مهندس وحید رفیعی نیاتیم طراحی: گروه معماری ایده نوطراح نورپردازی: علیرضا شاطریانتاریخ شروع و اتمام طراحی: 1/11/1397تاریخ شروع و اتمام اجرا: 2/2/1398مساحت سایت پروژه: 1200مساحت کل ساخته شده: 1200نوع ساختمان: تجاریکارفرما: آقای جلالیان بودجه: 10.000.000.000مهندس یا مشاور عمران / سازه: مهندس میثم بصیریمهندس یا مشاور تأسیسات مکانیکی: آقای امید علیپورمهندس یا مشاور تأسیسات الکتریکی: آقای علیرضا شاطریانشرکت سازنده / اجرا: گروه معماری ایده نومدیر اجرایی پروژه: مهندس وحید رفیعی نیاتیم اجرایی پروژه: مهندس وحید رفیعی نیا_ مهندس علیرضا خلیلیمهندس ناظر / دستگاه نظارت: مهندس علیرضا خلیلی طراح سه بعدی: مهندس حسین غفاریعکاس / عکاسان: سرکار خانم مریم جلالیان
از مرحله طراحی تا اجرای طراحی دکوراسیون فروشگاه نان هنر مراحل مختلفی طی شده است که جمعبندی آن را می توان در چهار مرحله بیان کرد:
مطالعه ی اولیه سایت: اولین قدم برای انجام هر پروژهای بررسی شرایط موجود است. در ابتدا همهی نقاط ضعف و قوت محیط برای ایجاد یک دکوراسیون مناسب برای فروشگاه نان و شیرینی بررسی و مطالعه شد.
طراحی اولیه فروشگاه نان: بعد از بررسی سایت، ایده پردازی اولیه بر اساس نقاط قوت و ضعف سایت، کاربری فضا، سلیقه و نیازهای کارفرما و اصول طراحی انجام شد. روند طراحی به گونهای است که با توجه به شرایط ممکن است طراحی اولیه بارها تغییر کند تا به طرح نهایی فضا برسد. طراح برای طراحی دکوراسیون بخشهایی از فضا از مفهوم تکرار، ریتم و حرکت استفاده کرده است.
نقشه های اجرایی: پس از نهایی شدن طراحی دکوراسیون فروشگاه شیرینی، زمان تهیه نقشههای اجرایی میرسد. تمام جزئیات طرح، مواد و مصالح مورد استفاده و شکل و فرم اجزا در نقشههای اجرایی مشخص شد.
ساخت و اجرا : و در مرحله نهایی زمان اجرای طرح میرسد. با توجه به نقشههای اجرایی ساخت و اجرای طراحی دکوراسیون فروشگاه نان و شیرینی هنر انجام گرفت.
در طراحی دکوراسیون هر فضایی ممکن است محدودیتها و چالشهایی وجود داشته باشد که طراح با استفاده از اصول اجرایی و خلاقیت خود راهکاری برای آن پیدا میکند. در طراحی فروشگاه نان و شیرینی، چند چالش وجود داشت که با استفاده از ایدههای اجرایی، راهحلهایی برای آنها در نظر گرفته شد:
یکی از چالشهای موجود در فضا وجود تعداد زیادی ستون بود که طراح به منظور ایجاد یکپارچگی در فضا از فضای بین ستونها برای ایجاد استند و کانترها استفاده کرده است. در نتیجه فضای فروشگاهی مناسبی برای مشتریان ایجاد شده است.
یکی دیگر از چالشهای طراحی فروشگاه نان و شیرینی هنر ارتفاع کم بخشی از سقف بود. برای بهبود ارتفاع کوتاه، طراح از راهکارهایی مانند کوتاه کردن دوباره سقف و استفاده از متریالهای با انعکاس بالا استفاده کرده است که باعث بزرگتر نشان دادن فضا میشود.
نور کافی و مناسب در فضای یک فروشگاه شیرینی و همچنین نورهای نقطهای که نان و شیرینی و آجیلهای خوشمزه را روشن کند، لازمهی هر قنادی است. وجود فضایی زیبا با نور کافی باعث جذب مشتریهای بیشتری خواهد شد. در طراحی دکوراسیون فروشگاه نان و شیرینی هنر، از چراغهای روشنایی آویز در بخش بالای یخچالها و نورپردازی سقفی در بقیه بخش ها استفاده شده است. کانسپت ریتم، تکرار و حرکت در چراغهای روشنایی آویز فروشگاه دیده میشود.
نهایت استفاده از نور طبیعی در طراحی دکوراسیون فروشگاه هوشمندانه است. در این طراحی باز بودن فضای ورودی و استفاده از شیشه در دیوارهی بخش ورودی باعث ورود نور به داخل فروشگاه و همچنین ایجاد حس دعوتکنندگی شده است.
ویترینهای مرتب و پرنور توجه رهگذران و مشتریهای بیشتری را به خود جلب میکند. برای طراحی رنگ و فرم ویترین توجه به سبک طراحی دکوراسیون فروشگاه نان و شیرینی بسیار اهمیت دارد. در طراحی داخلی نان و شیرینی هنر از ویترینهای فلزی با رنگهای طلایی و در بخشهایی هم از قفسههای سفید رنگی که رگههایی طلایی رنگ در بخش بیرونی آنها به کار رفته، استفاده شده است. این دو رنگ در کنار همدیگر و استفاده از فرمهای ساده که نمادی از سبک مدرن در طراحی داخلی هستند در این فروشگاه دیده میشود.
همانطور که در ابتدا گفته شد یکی از چالشهای این فروشگاه وجود تعدادی ستون در فضا بود که فاصلهی بین ستونها به قفسهها و باکسهایی برای قرار گرفتن محصولات تبدیل شد. این طراحی به مشتریها فضای گردش کافی و انتخاب محصول مورد نظر را میدهد.
استفاده از باکسهای سفید و مشکی برای قرارگیری ظرفهای آجیل یکی از بخشهای مورد توجه مشتریهاست، شاید بتوان گفت نقش نقطهی کانونی را در این فروشگاه دارد. قفسههای آجیل در قنادی باید در فاصله مناسبی از یخچال نان و شیرینی قرار بگیرد و در عین حال نباید دور از چشم مشتریها باشند.
در فروشگاه شیرینی هنر، در طراحی این بخش، هم از نظر نورپردازی و هم از لحاظ ساختار باکسها از کانسپت ریتم و تکرار و حرکت استفاده شده است و این موضوع باعث ایجاد یکپارچگی طراحی دکوراسیون فضای فروشگاه میشود.
کلام آخر:
طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه نان و شیرینی هنر را با هم مرور کردیم. این پروژه کاری از گروه معماری و طراحی داخلی ایده نو است که به سبک نوین طراحی شده است. گروه معماری ایده نو فعالیت خود را از سال 1391 آغاز کرده است و در زمینه طراحی و ساخت پروژههای معماری فعالیت میکند. برای دیدن نمونه کارهای بیشتر از این گروه به پروفایل گروه معماری و طراحی داخلی ایده نو سر بزنید.
مطالب پیشنهادی: