«من دو فیلم بیشتر نساختم. اما اگر در جهنم هم فیلم بسازم، آن را رنگ آمیزی میکنم. رنگ گناهی نکرده که باید از برخی لباسها منها شود. من تا جایی که ممکن است شخصیتها را رنگ آمیزی میکنم هرچند که نمیتوانم خودشان را رنگ کنم. فیلم سوم من سمفونی رنگ خواهد بود.»
این جملات صحبتهای علی رفیعی یکی از هنرمندترین صحنه آراهای سینمای ایران است. اگر فیلم «ماهیها عاشق میشوند» یا فیلم «آقا یوسف» را دیده باشید، حتما در ذهنتان قابهای زیبایی از خانهها و آدمهای رنگی نقش میبندد که این هنرمند در کنار کارگردانی خودش صحنههای این دو فیلم را نیز با رنگها و وسایل دل فریب آراسته است.در فیلم دکور این هفته به سراغ فیلم آقا یوسف و روایت دکوراسیون خانههای این فیلم خواهیم رفت.
قبل از شروع روایت دکوراسیون خانهها در فیلم آقا یوسف بهتر است معرفی کوتاهی از این فیلم داشته باشیم.
خلاصه فیلم:
آقا یوسف (مهدی هاشمی)، کارمندی بازنشسته است که با دخترش رعنا (هانیه توسلی) زندگی میکند. پسرش خانه و زندگی خود را رها و به کانادا مهاجرت کردهاست. آقا یوسف برای برآمدن از مخارج زندگی خود و عروسش (لیلا بلوکات) از پنج سال پیش، پنهان از چشم دخترش در خانههای مردم نظافت کاری میکند. او به شدت به دختر خود علاقهمند است. حوادثی در این خانهها رخ میدهد که مستقیماً به او ربط پیدا میکند و زندگی او را دگرگون میسازد…
عوامل فیلم آقا یوسف
کارگردان:
بازیگران:
جوایز و افتخارات:
مطلب پیشنهادی: دکوراسیون منزل در 22 فیلم سینمایی، قبل از دکور اینا رو ببین!
بهتر است از دکوراسیون خانه شحصیت اصلی داستان یعنی آقا یوسف و دخترش رعنا آغاز کنیم. شاید دکوراسیون این خانه شما را به یاد خانههای توصیف شده در داستانهای کوتاه آنتوان چخوف بیاندازد! در حالی که وسایل و مبلمان این خانه قدیمی و کارکرده به نظر میآیند اما با رنگهای جذابی که برایشان انتخاب شده است توانستهاند در روایت و معرفی شخصیتهای داستان تاثیر گذار باشند. یکی از ساکنان این خانه دختر جوان بلند پروازی است که دوست دارد زندگی خود را بر خلاف رویهها و سنتهای همیشگی خانواده آغاز کند. انتخابهای این شخصیت گویا در جای جای خانه به چشم میخورد. از دیوارهای سبز خانه گرفته تا ست مبلمان چوبی زرشکی رنگ در اتاق نشیمن خانواده. میتوان گقت دکوراسیون این خانه مانند سبک بوهو منحصر به فرد و در عین حال شاد و سرزنده است.
در طراحی خانه آقا یوسف عناصر زیر فضای گرم وخودمانی را بوجود آورده است:
مطلب پیشنهادی: انتخاب ترکیب رنگی مناسب برای دکوراسیون منزل
رنگ در اکثر صحنهها مثل دیگر اثر علی رفیعی حضوری فعال دارد. دیوارهای آبی خانه خیاطی که فیلم با آن آغاز میشود، یا دیوارهای سبز اتاق نشیمن در خانه آقا یوسف. حتی رنگ دیوارها در خانه کلاسیک آقای دکتر نیز سفید نمانده است و رنگ بژ دیوارهای این خانه را پوشانده است. در فیلمهای علی رفیعی گویا شخصیتهای فیلم عاشق زندگی هستند و چه چیزی بهتر از دیوارهای رنگی یک خانه میتواند این عشق به زندگی را به تصویر بکشد.
رنگ سبز دیواردر خانه آقا یوسف و دخترش رعنا: رنگ سبز حس طراوات و شادابی را به بیننده انتقال میدهد. هم چنین این رنگ در ترکیب با وسایل و مبلمان چوبی خانه توانسته است ترکیب چشم نواز رنگ قهوهای و سبز را ایجاد کند.
مطلب پیشنهادی: ترکیب رنگ سبز سدری، این سبز پرطرفدار با سه ست مختلف!
رنگ آبی در خانه زن خیاط و دخترانش: رنگ آبی رنگ آرامش بخش و تازگی است. علی رفیعی در طراحی صحنه این خانه سردی این رنگ را فراموش نکرده و رنگ آبی را در کنار رنگهای گرمی مثل رنگ قرمز و کرم به کار برده است.
مطلب پیشنهادی: چگونه از رنگ آبی در خانه خود استفاده کنید؟
رنگ بژ در خانه کلاسیک دکتر: در این خانه توجه ما باید به وسایل لوکس و کلاسیک شخصیت مرموز فیلم جلب شود. رنگ بژ انتخاب خوبی به عنوان یک رنگ خنثی واقعی در دکوراسیون داخلی است که این هدف را به خوبی بر آورده میسازد.
مطلب پیشنهادی: رنگ بژ چه رنگی است؟
از رنگ بژ تا قهوه ای سوخته در دکوراسیون داخلی
10 رنگ دیوار، پیشنهاد ویژه طراحان دکوراسیون داخلی!
9 قانون برای انتخاب رنگ دیوار در دکوراسیون منزل
سبک کلاسیک در فیلم آقا یوسف متعلق به خانهی دکتر است. شخصیتی مرموز که ما تا آخر فیلم تصویری از او نمیبینیم و قرار است او را از میان دیالوگهای بازیگران فیلم در خانهاش بشناسیم. خانهای که مانند هرخانه کلاسیک، وسیلهها و مبلمان جای مخصوص خود را دارند، نظم و تقارن در آن دیده میشود و قرار است به هم ریختگی آن توسط آقا یوسف جمع آوری شود!
در طراحی صحنه این خانه موارد زیر را میتوان به عنوان ویژگیهای یک خانه به سبک کلاسیک مشاهده کرد:
مطلب پیشنهادی: رموز سبک کلاسیک، قدیمی اما پرطرفدار!
اگر به دیدن دکوراسیون خانهها یا طراحی صحنه فیلمها و سریالها علاقمندئ هستید، این مطالب را هم ببینید: