همه ما تصویر دلنشینی از خانه های قدیمی در ذهن داریم. درها و پنجره های رنگی که در هنگام ظهر بازی زیبایی از رنگ و نور و سایه را خلق می کردند. شاید دیدن آن شیشه های رنگی در معماری امروز ما رایج نباشد، اما می خواهیم نمونه ای از شیشه های رنگی را بررسی کنیم که در خانه ها و بناهای معاصر به خوبی ایفای نقش می کنند. با من همراه باشید تا در این قسمت از پروژه گردی شیشه های رنگی استیند گلس را بررسی خواهیم کرد.
در دوران رنسانس و گوتیگ، شیشه های رنگی استیند گلس به عنوان عنصر مهمی در معماری کلیساها به کار گرفته شدند. در واقع شمایل و نقوش مذهبی با شیشه های رنگی طراحی و اجرا می شدند که با بازتاب نور درخشش بیش تری در فضا می یافتند. صدها سال پس از آن دوران، این شیشه های رنگی پای خود را به معماری معاصر گذاشته و در پروژه های مختلفی مورد استفاده قرار گرفتند. البته در این بین کاربرد شیشه های استیند گلس در معماری داخلی و دکوراسیون را نیز نباید فراموش کرد.
تکنیک استیند گلس در واقع به قرار دادن شیشه های رنگی، طرح دار و بافت دار در کنار یکدیگر گفته می شود. این شیشه ها با سازه های فلزی ترکیب شده و یک اثر هنری را در کنار کاربردی بودن به وجود می آورند.
شیشه های رنگی استیند گلس در فضاهای مختلف از بناهای بزرگ معماری گرفته تا عناصر کوچک مقیاس در طراحی داخلی به کار برده می شوند. شما می توانید متناسب با سبک کاری خود، نقوش و رنگ های مورد نظرتان را بر روی این سازه های شیشه ای پیاده نمایید. به طور کلی کاربرد این شیشه ها را می توانیم به دودسته زیر تقسیم کنیم:
یکی از مزایای ویژه ای که سازه های استیند گلی در اختیار معماران قرار می دهد، امکان ایجاد دهانه های بزرگ بدون ستون های میانی است که ایده پردازی و خلاقیت را برای معماران میسر می کند. اما غیر از آن می توانیم به موارد زیر نیز اشاره کنیم:
استفاده از شیشه های استیند گلس به عنوان شیشه دکوراتیو درب و پنجر، کاربرد این شیشه های در مقیاس کوچک تر را نشان می دهد. این کار به شما در ایجاد یک فضای لوکس تر و البته متفاوت کمک زیادی می کند. اما به طور تخصصی تر باعث می شود که درب و پنجره در دکوراسیون شما به یک عنصر دکوراتیو و زیبا تبدیل شود و حتی نیاز به پرده ها نیز کاهش پیدا کند.
مطالب پیشنهادی:
مجری: گلنار صفدریان | فیلمبردار: محمد حسن جمالی