طراحی ویلا به سبک مدرن یا کلاسیک؟ این اولین سوالی است که در ابتدای استارت پروژه طراحی ویلا به آن برمیخوریم. مسلما مسائل زیادی در انتخاب سبک ویلا وجود دارند که تعدادی از آنها برای مالکان و کارفرمایان از اولویت بالاتری برخوردارند و معمولا صاحبان ویلا در ابتدای کار با چالش جنجالی انتخاب سبک ویلا مواجهاند. اما این روزها معماران برای این چالش هم تدبیر خوبی اندیشیدهاند و راه حلی را اجرایی کردهاند تحت عنوان طراحی ویلا به سبک تلفیقی. در حقیقت اگر شما فردی اهل تفاوت و تمایز و تنوع باشید طراحی تلفیقی میتواند برای شما گزینهای فوقالعاده باشد.
در این مقاله درمورد این سبک جدید و جالب بیشتر صحبت خواهیم کرد و کارشناسان مجموعه طراحی داخلی مکعب کاغذی به سوالات و ابهامات ما پاسخ خواهند داد. پس با ما همراه باشید.
این یک بحث تخصصی است. طراحی ویلا به سبک تلفیقی دشوارتر از طراحی سبک و سیاقی منفرد است، زیرا در سبکهای روتین و مشخص تکلیف معمار با خودش روشن است و مسیر طراحی برای او شفاف خواهد بود، میداند که از چه مصالحی استفاده کند، چه مدل نقشهای را در پیش بگیرد و انتخابهای محدودی دارد. اما در طراحی ویلا به سبک تلفیقی اصول و قوانینی وجود دارد که معمار تنها با رعایت آنهاست که میتواند تصویری جذاب و دلنشین در یک ویلا ایجاد کند. در حقیقت ترکیب المانها از سبکهای مختلف تخصص و هنر معمار است و همان قدر که میتواند بسیار جذاب باشد اگر توسط یک معمار کارآزموده و ماهر انجام نشود قطعا منجر به ایجاد فاجعهای بصری خواهد شد.
اجازه بدهید تصویر بهتری از یک ویلای تلفیقی به شما بدهیم:
برای زندگی و گذران اوقات فراغت در یک ویلای جنگلی یا ساحلی به سبک سنتی و کلاسیک درحقیقت آن چیزی که حکمفرماست طبیعت است. یک شومینه سنگی با الوار طبیعی درون آن شما را گرم خواهد کرد و میتوانید از دریچه پنجرههای سنتی بزرگ، منظره دلنشین جنگل و دریا را تماشا کنید. در این سبک ویلاها خبری از خوشبوکنندههای هوا و دربهای عایق و کلید و پریزهای هوشمند نیست، درواقع هنگام انتخاب این سبک باید تقریبا با تکنولوژی روز دنیا خداحافظی کنید و خودتان را به دست زیباییهای طبیعت بسپارید.
اما در مقابل افرادی هستند که ترجیح میدهند هنگام مسافرت زمان خود را در یک ویلای مدرن و سوپرلاکچری سپری کنند و از تمام امکانات ممکن برخوردار باشند. این افراد تمایل آنچنان زیادی هم به ویلاهای جنگلی با بوی چوب نیمسوخته و خاک بارانخورده ندارند و ایدهآلهای متفاوتتری نسبت به سنتیپسندان خواهند داشت.
اما در طراحی ویلا به سبک تلفیقی هردوی این سلیقهها در نظر گرفته شده است به گونهای که به علائق هر دو گروه صدمه نزند و در واقع مجموع مزیتها و زیباییهای دو سبک متفاوت را به طرز دلپذیر و مطبوعی در یک سبک جمعآوری کند. میتوانیم این طور توصیف کنیم که یک ویلای مدرن به منزله این است که خانهای اکازیون و فول امکانات را به همان شکل به خطهای خوش آب و هوا منتقل کردهاید اما ویلای سنتی به شکلی است که پس از مدتی سکونت در آن به آرامشی باورنکردنی دست پیدا خواهید کرد، طوری که نمیتوانید از این ویلا دل بکنید و به خانههای سنگی و سیمانی خشک و بیروحی که در شهر ساختهاید برگردید. ویلای تلفیقی ترکیبی از هردوی این سبکهای جذاب است. این سبک نوین برای افرادی مناسب است که هنوز عشق به نوستالژی و روزهای کودکی و زندگی سنتی را دوست داشته باشند و در عین حال بخواهند که از بهروزترین امکانات دنیا در دل ویلای اختصاصی خود لذت ببرند و بین دو مسیر سنت و مدرنیته دائما در رفت و آمد باشند.
مثلا استفاده از دیوارپوشهایی که طرح سنتی و کلاسیک دارند اما با بهرهگیری از مدرنترین متریالها ساخته شدهاند یک مثال بارز از سبک تلفیقی است. در مثالی دیگر میتوانید در ویلای خود چندین اتاق مستر با امکانات کامل و مبل و کمد و سرویس بهداشتی جداگانه داشته باشید و در عین حال تراسی سنتی رو به طبیعت برای آن تعبیه کرده و عصرانه خود را با لذت بردن از تماشای طبیعت میل کنید، و یا وجود یک آشپزخانه مدرن و لوکس در کنار یک شومینه سنگی کلاسیک میتواند ترکیبی بسیار جذاب باشد. خلاصه که دست معماران در خلاقیت و ابداع تلفیقهای هنرمندانه حسابی باز است و در خلق دکوراسیونی منحصربفرد جای مانور زیادی دارند.
مطلب پیشنهادی: انواع سبک طراحی ویلا؛ از ساده و سنتی تا لوکس و لاکچری!
مهمترین مرحلهای که یک ویلای تلفیقی باید از سر بگذراند مرحله نقشهپردازی آن است. درواقع تنها یک مهندس باتجربه میتواند از ترکیب سبکهای مختلف منظرهای زیبا خلق کند. اجازه بدهید مثال بزنیم: تصور کید چند مدل غذا وجود دارد که همگی آنها به تنهایی لذیذ و خوشمزهاند و طعمی فوقالعاده دارند، اما فقط ترکیبهای محدودی از این غذاها با همدیگر منجر به ایجاد طعمی دلپذیر خواهد شد. مجموعه چندین غذای خوشمزه لزوما منجر به ترکیبی خوشطعم و خوشمزه نخواهد شد. ساخت ویلا هم به همین صورت است. باید بدانید چه بخش از چه سبکهایی با یکدیگر قابل ترکیب شدن هستند و نتیجهاش نمایی خوشمنظره و خوشمزه خواهد بود!
قبل از اینکه ساخت و طراحی ویلا به سبک تلفیقی را آغاز کنید باید یکسری فاکتورها را در نظر بگیرید. آیتمهایی مانند میزان سر و صدای محیط، میزان تردد و رفت و آمد، زیرساخت و توپوگرافی درست برای طراحی استخر و آبنما و محوطهسازی، شرایط اقلیمی و … همگی در ساخت ویلای مورد نظر شما موثرند.
به طور کلی مراحل ساخت ویلای تلفیقی به ترتیب زیر هستند:
اولین مسالهای که در طراحی ویلا به سبک تلفیقی با آن مواجهیم انتخاب زمین مورد نظر است. انتخاب زمین مناسب بسیار حساس و حیاتی است، زیرا اگر قانونی و اصولی صورت نگیرد شما را با مشکلات متعددی مواجه خواهد کرد. زمینی که انتخاب میکنید باید کاربری مسکونی داشته باشد. شاید ندانید زمینی که مد نظر دارید در چه بافتی واقع شده است اما محدوده مجاز ساخت و ساز طی نقشهای تحت عنوان طرح هادی از سمت دهیاری هر منطقهای به صاحبان املاک ارائه میشود. فراموش نکنید که زمینهای خارج از بافت روستایی اجازه ساخت و ساز به صورت قانونی را ندارند. برای اخذ جواز ویلا باید نقشههای هوایی از زمین مورد نظر تهیه شود اما معمولا به دلیل هزینههای بالا این نقشهها از طریق گوگل به دست میآیند. به طور کلی توصیه میکنیم برای تکمیل کردن اطلاعات خود از زمین دلخواهتان، سعی کنید از افراد بومی و ساکن آن منطقه نیز مشورت مختصری بگیرید.
نوع طراحی به متراژ زمین شما بستگی دارد. اگر بخواهید آپشنهایی مانند استخر و آلاچیق و باربیکیو و زمین بازی و … به ویلا اضافه کنید باید مساحت بزرگی تحت اختیار داشته باشید. پس از اینکه مهندس معمار در محل حضور پیدا کرد و نقشهبردار برداشتهای لازم از زمین را انجام داد پروژه طراحی ویلا آغاز خواهد شد. سپس مهندس عمران به اجرای ویلا خواهد پرداخت.
برای ایجاد یک فضای اصولی و چشمنواز در طراحی ویلا به سبک تلفیقی لازم است تا نکات زیر رعایت شود:
در این مرحله است که ایجاد فضاهای متناسب و هماهنگ که از سبکهای مختلف انتخاب میشود با حساسیتهای بصری و فنی همراه است. یک مهندس معمار خوب باید بداند که کدام ترکیب قابل قبولتر و دلپذیرتر به چشم خواهد آمد. به عنوان مثال شاید یک پذیرایی با ستونهای ابزارخورده و کلاسیک و دیوارهای پتینهکاری شده و کهنهنما خیلی هم با مبلمان مینیمال و فرشهای لوکس و مدرن همخوانی نداشته باشند. این سلیقه معمار است که چگونه این ترکیب حساس را بچیند تا توی ذوق نزند و برعکس، نگاه کردن به آن باعث شود ذوق هنرمندانه و ماهر بودن طراح را تحسین کنیم.
بیشتر بخوانید: سبک های دکوراسیون داخلی: آشنایی با 32 سبک کاربردی و زیبا
برای پاسخ دادن به این سوال باید فاکتورهای زیادی را بسنجیم و با توجه به هر فاکتور ردههای قیمتی متفاوتی را میتوان در نظر گرفت. بنابراین همواره پیش از شروع ساخت ویلا از مهندسین مجموعه پیمانکار که ساخت و ساز ویلای شما را به عهده دارند بخواهید تا یک هزینه تخمینی را به شما ارائه بدهند و مبلغ اعلامشده را با بودجه خود بسنجید و سپس پروژه را شروع کنید. برآورد دقیق هزینه کار سختی خواهد بود و فقط متخصصان میتوانند از پس آن بربیایند. به طور کلی فاکتورهای لازم برای تخمین هزینه تمامشده ساخت و طراحی ویلا به سبک تلفیقی به شرح زیر هستند:
مطلب پیشنهادی: هزینه ساخت ویلا؛ حسابشده برید جلو!
برای فردی که قصد ویلاسازی دارد مهمترین سوالی که ممکن است پیش بیاید این است که: کدام سبک معماری را انتخاب کنیم؟ مسلما ظاهر و نمای داخلی و بیرونی ویلا بسیار مهم است و انتخاب مدل طراحی آن یک موضوع کاملا سلیقهای است. سبک سنتی و کلاسیک با بافت خاص و نوستالژیکش یک دنیا خاطره در بطن خود پنهان کرده است و بافت مدرن امکاناتی دارد که هرکسی نمیتواند از آن چشمپوشی کند. به همین دلیل است که سبکی نوین تحت عنوان سبک تلفیقی ابداع شده است تا محسنات سبک سنتی و مدرن را به شکل چشمنواز و خیرهکنندهای در کنار هم داشته باشیم. طراحی ویلا به سبک تلفیقی این روزها طرفداران بیشماری دارد و میان طراحان و معماران جای خود را حسابی باز کرده است.
در این مقاله مجموعهای را به شما معرفی کردیم که میتوانید صفر تا صد کار ویلاسازی خود را به آن بسپارید و بهترین و حرفهایترین خروجی را تحویل بگیرید. گروه طراحی داخلی مکعب کاغذی با استفاده از مهندسینی خبره و کاربلد خدماتی مانند نقشههای معماری ساختمان، طراحی نما و محوطه، طراحی و دکوراسیون داخلی، ارائه نقشههای فاز 1و2، نظارت و اجرا را به مشتریان خود به بهترین نحو ارائه میکند.
ضمن این که میتوانید نمونه پروژههای آن را در صفحه پروفایل مکعب کاغذی تماشا کرده و در صورت تمایل سفارشات خود را ثبت کنید.
اگر این مطلب برای شما جذاب بود میتوانید از مقالات زیر نیز استفاده کنید:
نویسنده: مهشید بختیاری| عضو تحریریه چیدانه