فیلم سینمایی «آژانس شیشهای»، اثر ابراهیم حاتمیکیا را که یادتان هست؟ آن زمان در آن فیلم طراحی داخلی آژانس هواپیمایی داخلی فیلم، خیلی به نظر شیک و مدرن میآمد. کلا وقتی وارد دفتر فروش یک شرکت هواپیمایی میشوید، آنقدر همهچیز شیک، مرتب و آخرین مدل است و تازه همه پرسنل آنقدر مودب هستند که اصلا تصورش را هم نمیشود کرد که مدیران آژانسهای هواپیمایی به فکر دکوراسیون داخلی آژانس مسافرتی خود نباشند. همانطور که در یک سفر هوایی، کاپیتان تعیین کننده جزییات سفر است؛ در یک پروژه معماری دفتر هواپیمایی هم، مهندسان معمار ناخدای امور هستند. امروز در چیدانه یاد میگیریم، دفترهای اداری و فروش شرکتهای هواپیمایی چطور اینقدر زیبا میشوند؟
اگر میخواهید در طراحی شرکت هواپیمایی موفق باشید، قبل از هر چیز باید یک ساختمان خوب پیدا کنید که پاخور آن در شهر مناسب باشد و در آینده آژانس هواپیمایی شما اختلالی ایجاد نکند. شما باید بیزنس آژانس هواپیمایی یا مسافرتی را مانند یک کودک در حال رشد ببینید که نیازهای آن با افزایش سن آن افزایش مییابد؛ پس باید از حالا فکر کنید که وقتی کارمندان و مشتریانتان زیاد شدند، ساختمانی که دفتر آژانس هواپیمایی در آن تاسیس شده، با شرکت شما هماهنگی داشته باشد.
شهر یا شهرک مناسب: اگر دوست دارید وقتی پول طراحی داخلی آژانس هواپیمایی را میدهید، مسافران زیادی جذب دفتر شما شوند، باید بدانید که سرمایه خود را در شهر خوبی خرج میکنید یا خیر؟ مثلا در شهرستان کوچکی که مردم آنن فقط به کشاورزی مشغولاند، سرمایهگذاری برای یک دفتر فروش ماشینآلات کشاورزی خیلی هوشمندانهتر از این است که پولتان را صرف طراحی دکوراسیون داخلی آژانس هواپیمایی کنید.
شهرهای توریستی: نوشهر، رشت و کاشان
شهرهای تاریخی: همدان، اصفهان یا شیراز
شهرهای زیارتی: مشهد مقدس و قم
شهرهای ساحلی: رشت، قشم یا کیش
مراکز استان: کرماشاه، اردبیل یا کرمان
بنادر آزاد: بندعباس، چابهار یا آستارا
شهرهای صنعتی: اهواز، تبریز، اراک یا عسلویه
حالا که شهر مورد نظرتان را پیدا کردید، باید ببینید در کدام منطقه داد و ستد انجام میشود. مثلا اگر بخش کمی از پولتان را برای اجاره یا خرید دفتر در حاشیه شهر بگذارید و خوشحال باشید که کلی پول برای طراحی داخلی آژانس هواپیمایی جدیدتان دارید؛ باید بگوییم کاملا در اشتباه هستید دوست عزیز. زیرا زیبایی دکوراسیون داخلی آژانس هواپیمایی زمانی به چشم میآید و برای شما درآمدزایی میکند که مشتریها به آن رفتوآمد کنند.
در میان خیابانهای اصلی شهر ببینید کجاها مراکز خرید هستند و مردم پولشان را بیشتر خرج میکنند. مثلا اگر در یک مرکز تجاری سوتوکور که مردم در آن رفت وآمد ندارند و مثلا در آن فقط آژانسهای املاک یا تاسیسات ساختمان به فروش میرسند، دفتر هواپیمایی بزنید، دکوراسیون داخلی این آژانس هواپیمایی را هر چه قدر هم شیک و لوکس کنید، کسی وسوسه نمیشود، برای خرید به آن بیاید.
باید در این زمینه با یک متخصص خبره امور مالی مشورت کنید؛ اگر طرف در زمینه تاسیس آژانس هواپیمایی هم تجربه داشته باشد که چه بهتر.
با وضع اقتصادی فعلی کشور که تورم در اوج خود است، خرید دفتر شرکت هواپیمایی را باید تنها زمانی انجام دهید که یک سرمایهگذار همراه شماست یا ملکی را دارید که میتوانید بفروشید و پولش را صرف خرید دفتر آژانس هواپیمایی کنید. پول فروش ملکتان البته باید صرف خرید ملک تجاری مناسب و طراحی داخلی آژانس هواپیمایی شود.
اگر سرمایهگذار یا ملک شخصی ندارید، باید یک محاسبه دقیق برای هزینه اجاره ملک دفتر آژانس هواپیمایی انجام دهید. در این امر از یک متخصص امور مالی با تجربه کمک بگیرید و حتما طراحی داخلی آژانس هواپیمایی را هم در هزینههای خود در نظر بگیرید.
بعد از اینکه مجوزها را گرفتید و ملک تجاری را هم جور کردید حالا دو مرحله پیش رو دارید:
در ادامه این مطلب تمام اصول طراحی داخلی و دکوراسیون آژانس هواپیمایی را یاد میگیرید.
استخدام پرسنل شرکت هواپیمایی: بعد از اینکه یک دفتر شیک را از متخصص معماری و طراحی داخلی آژانس هواپیمایی تحویل گرفتید؛ باید با یک متخصص منابع انسانی با تجربه، در سایتهای استخدامی آگهی بدهید و از پرسنل خوشرو و ماهر را دعوت به همکاری کنید.
این که یک آپارتمان دو سه خوابه را تبدیل به یک آژانس هواپیمایی یا مسافرتی کنید اصلا حرفهای نیست. چنین ملکی برای زندگی بنا شده است. به طور کلی در کشور ما بیشتر ساختمانهایی که کاربری تجاری و اداری دارند، با پلن مسکونی ساخته شدهاند و مدیر یک کسبوکار، مجبور است، ملک خود را به فراخور ملزومات کاری خود تغییر اساسی دهد. البته در صورتی که ملک با پلان تجاری یا اداری ساخته شده باشد، باز هم طراحی داخلی آژانس هواپیمایی نیازمند رعایت اصول مشتری مداری است.
هنگامی که با گروه معماران ترنج درباره طراحی داخلی آژانس هواپیمایی وارد مذاکره شوید؛ ابتدا برای شما یک پلان تعریف میشود. طراحی پلان آژانس هواپیمایی امری تخصصی است که معمار با توجه به فاکتورهای اساسی تکنیکی و مارکتینگ و از طرفی اصول فنی معماری، آن را برای شما طراحی میکند.
مهندس معماری و طراحی داخلی آژانس هواپیمایی، ابتدا با بررسیهای اولیهاش نگاه میکند که در فضای ملک شما چه مانورهایی میشود داد. به عبارتی نمیتوانید اگر یک ملک نسبتا کوچک دارید ، مانورهایی که آژانسهای مسافرتی بزرگ میدهند را در طراحی داخلی آژانس هواپیمایی خود بدهید. مهندس معماری بخشهای اصلی کار را برای شما تعیین میکند.
در مرحله دوم، گروه معماران ترنج، بخشهای اصلی فضای ملک شما را به صورت کاربردی، طراحی میکند که بتوانید از هر بخش دفتر آژانس مسافرتی بهترین کابرد را در عمل تحویل بگیرید. مثلا جایی که منشی مینشیند باید کاملا باز باشد و از طرفی فایلهایی که این کارمند نیاز دارد هم در دسترساش باشد؛ از طرفی اتاق انتظار نزدیک منشی است و باید بین این دو بخش هماهنگی لازم در طراحی داخلی آژانس هواپیمایی در نظر گرفته شود که فضا در عین کاربردی بودن، هدر نرود.
حالا که فاکتورهای اولیه در طراحی یک آژانس هواپیمایی تعیین شد، باید با مهندس معمار یک جلسه خلاقانه داشته باشید که جزییات و ریز فضاهای آژانس مسافرتی را تعیین کنید. مثلا اگر سرویس بهداشتی در محدوه بخش انتظار دفتر آژانس هواپیمایی است، در ورود به دستشویی روبهروی در ورودی آژانس باز نشود. یا بخش مدیریت با پارتیشن از فضای اصلی جدا شود؟ یا راهرو یا اصلا اتاق شیشهای در نظر گرفته شود؟
در طراحی داخلی آژانس هواپیمایی باید توجه داشته باشید که هم مسافران که مشتریهای ارزشمند شما هستند، از حضور در این دفتر هواپیمایی لذت ببرند، هم کارمندان که هر روز امور مشتریان شما را پیش میبرند.
در ورودی آژانس هواپیمایی که باز شود، یک ورودی و سالن انتظار هست که مسافران یا مشتریان شما بیشتر همین دو فضا را میبینند و در طراحی داخلی آژانس هواپیمایی باید برای آم ایدهها و هزینههای ریالی قابل توجهی را خرج کنید. این دوو فضا باید راحت و شیک باشند:
مبلمان: ست مبل راحتی که تعداد نفرات آن کافی است یا صندلیهایی که به تعداد کافی در اتاق انتظار قرار گرفتهاند.
میز: یک میز با ارتفاع مناسب که اگر مشتری خواست بتواند نوشیدنی یا وسایل خود را روی آن قرار دهد.
سبد مجله: به جای که مجلات روی میز پخش و پلا شوند، آنها را در استندهای مجلات بچینید.
میز یا ترالی پذیرایی: بخشی از اتاق انتظار را برای آب سردکن و خوراکیهای پذیرایی اختصاص دهید.
سطل آشغال: یک سطل آشغال مدرن را در گوشهای از اتاق انتظار قرار دهید که مشتریها بتوانند بعد از پذیرایی آشغال خود را در آن بریزند.
با مهندس معمار و طراحی داخلی آژانس هواپیمایی، درباره دیزاین کانترها و بخشی که کارمندان اداری مشغول به کار میشوند گفتگو کنید. عدهای دوست دارند کانتر فضایی جدا از مشتریها باشد که فضای متمرکز کارمندان حفظ شود. گروهی از کارفرماها هم دوست دارند، مشتری در ارتباط مستقیم با کارمندان آژانس مسافرتی باشند و مثل مهمان کار میز او بنشینند. این افراد معتقدند اگر هر کارمند میز مجزا برای خودش داشته باشد و مشتری کنار کارمند بنشیند، فضا صمیمیتر میشود و مشتری اعتماد بیشتری به آژانس مسافرتی میکند.
گروه معماران ترنج، در طراحی آژانس مسافرتی گاهی مجبور به طراحی کانتر است. زیرا تردد و مراجعه در این آژانسها بسیار زیاد است و اگر مشتریها بخواهند بالاسر میز کارمندان جمع شوند، هرج و مرج به وجود میآید؛ بنابراین معمار پیشنهاد میدهد که فضای آژانس مسافرتی بر اساس طراحی کانترهای زیبا باشد.
بنا به سلیقه مدیریت آژانس هواپیمایی، معمار تعیین میکند که دفتر او در کدام قسمت پلان معماری آژانس هواپیمایی قرار بگیرد. دفتر مدیریت بسیار مهم است؛ زیرا:
مشکلات با مشتریهای بدقلق: هنگامی که برخی مشتریها با کارمندان شما کنار نمیآیند و شما باید به عنوان مدیر آژانس مسافرتی در امور مشتریان دخالت کنید طراحی دکوراسیون داخلی آژانس هواپیمایی در رفتار مشتری تاثیر بسزایی دارد. خصوصا اگر دفتر مدیریت نیز در فراخور مقام او باشد.
جلسات مهم با مدیران شرکتهای هوایی مادر: هنگامی که افراد با رده اداری بالا به آژانس مسافرتی شما مراجعه میکنند باید در دفتری در خور مقامشان، پذیرایی شوند.
در یک آژانس هواپیمایی معمولا تردد بسیار زیاد است و شما باید برای اینکه به امور داخلی شرکتتان خدشهای وارد نشود فضاهایی مستتر را هم در نظر بگیرید. در طراحی داخلی آژانس هواپیمایی این فضاها هم لازماند:
اتاق کنفرانس: برای جمع کردن کارمندان و دیکه کردن دستورات، باید جایی دور از چشم مشتریها داشته باشید که بتوانید امور مهم را به صورت تذکر یا آموزش با کارمندان خود در میان بگذارید.استراحت: کارمندان برایی صرف ناهار و استراحتهای کوتاه باید جایی دور از دید مشتریها داشته باشند تا بوی غذا در سالن اصلی آژانس هواپیمایی نپیچد و کارمندان هم در جایی ساکت و دور از هیاهوی مشتریها کمی ذهن خود را استراحت دهند.
بایگانی: پروندهها و پوشهها را جلوی چشم مشتریها ورق نزنید و با باز کردن در کمدهای پر از پرونده ذهن آنها را مغشوش نکنید. زیرا مسافران یا خودشان شاغلاند، برای یک سفر تجاری-کاری پیش شما آمدهاند و ذهن آنها تاب شلوغی بیشتر ندارد یا برای یک سفر تفریحی برنامهریزی میکنند و هرج و مرج اداری، ممکن است آنها را درتصمیم به خرید بلیط دلسرد کند. بنابریان قفسه پوشهها را در اتاقی دور ازچشم مشتریها، هب اسنم بایگانی، قرار دهید.
دفتر مدیران بخشهای مختلف: مدیران هر بخش بسیا رپر مشغله هستند و در حین کار ممکن است استرس خود را به مشتریها منتقل کنند. دفتر کار این افراد نیز باید از بخش حضور مشتریها مستتر باشد.
سرویس بهداشتی: در طراحی داخلی آژانس هواپیمایی باید سرویس بهداشتی در محلی تعبیه شود که در آن رودررو با مشتریها نباشد و از طرفی مشتری برای وارد شدن به دستشویی وارد فضاهای مخصوص کارمندان نشود.
[[nid:136887]]
بعد از کلی بنایی و پلان کشیدن نوبت به خوشگل کردن فضای داخلی آژانس مسافرتی میرسد. برای داشتن بهترین دکوراسیون آژانس مسافرتی باید این موارد را رعایت کنید.
هنگامی که نور یک دفتر مسافرتی مناسب و کافی باشد؛ مشتریها حس بهتری دارند و کارمندان نیز با روحیه مثبت به فعالیت میپردازند. میتوانید بالای هر مبل اتاق انتظار و کانترهای فروش نورهای متمرکز تعبیه کنید و فضای آژانس هواپیمایی را درخشان سازید.
برخی دفترهای مسافتری آنقدر شلوغ و پر سر و صدا هستند که آدم دلش نمیخواهد در آنها منتظر بنشیند تا نوبتش شود. اگر دوست دارید آژانس مسافرتی شما چنین فضای آلودهای نداشته باشد؛ در جلسه طراحی داخلی آژانس مسافرتی با معمار، سعی کنید از متریال عایق صوتی استفاده کنید و جمعیت ریز فضای آژا نس مسافرتی را با پارتیشن بندی مناسب مدیریت کنید.
هرچه رنگ در طراحی داخلی آژانس مسافرتی روشنتر انتخاب شود؛ فضا بزرگتر و مدرنتر به نظر میرسد. اگر از آن افراد پر هیجان هستید که حضور رنگها را در طراحی دکوراسیون آژانس هواپیمایی دوست دارید، بهتر است پایه کار را سفید انتخاب کنید و اشیای دکوری را با رنگ دلخواهتان برگزینید.
بهتر دیوارها سفید باشند و باطرحهای زیبای شیشهای الهام گرفته از نقشه کشورها یا طرح هواپیما، فضا را بزرگتر جلوه دهند.
جنس کفپوش آژانس هواپیمایی بسیار مهم است زیرا اگر از متریال نامرغوب استفاده کنید؛ در اثر تردد زیاد روزانه به مرور زمان کفپوس خراب میشود.
بسته به پلان اصلی طراحی داخلی آژانس هواپیمایی میتوانید از رنگهای روشن یا تیره استفاده کنید اما یادتان باشد مبلمان خیلی روشن زودد چرک میشوند و باید هزینه شستشوی مداوم آنها را هم در هزینههای ثابت خود در نظر بگیرید. همچنین متریال مبلمان و میزهای کارمندان باید کیفیت خوبی داشته باشند تا در درازمد از بین نروند.
یک آژانس هواپیمایی فقط سفید، بیشتر یادآور بیمارستان است. در طراحی داخلی آژانس هواپیمایی، سعی کنید از نقشههای قدیمی زیبا، لوازم دکوری با تم سفر که رنگهای تند و زیبا دارند، به کار ببرید تا مشتریها با دیدن آنها سرگرم شوند و حس خوبی بگیرند.
تمی که برای آژانس هواپیمایی انتخاب میکنید کاملا به سلیقه شما باز میگردد، سفید مشکی، سفید و نارنجی، سفید و سورمهای یا هر رنگ دیگری که انتخاب میکنید با هماهنگی بین تمامی اجزا میتوانید یک تم انحصاری برای طراحی داخلی آژانس هواپیمایی خود انتخاب کنید که در هیچ کجای دنیا نظیر ندارد.
از آنجا که در طراحی داخلی آژانس هواپیمایی، فاکتورهایی که در بالا ذکر کردیم باید به صورت دقیق و حرفهای پیاده شوند لازم است پروژه دکوراسیون داخلی شرکت هواپیمایی خود را به افراد کار بلد بسپارید. چراکه تصور این فاکتورها و پیادهسازیشان نیازمند کسب تجربه توسط معمار است.
دانشگاه: یک مهندس معمار داخلی، باید در دانشگاه داش کافی طراحی داخلی را به دست آورده باشد تا با تکیه بر اصول فنی مهندسی معماری پلان آژانس مسافرتی را به صورت عمری طراحی کند.
رفرنسهای جدید: در دنیا روز به روز کتابهای معماری جدید منتشر میشوند که در برخی از آنها مهمترین اصول طراحی داخلی آژانس هواپیمایی به صورت جزئی بیان شده است و مهندسان معمار باید به صورت مداوم این رفرنسها را بررسی کنند.
نمایشگاههای تخصصی: یک معمار باتجربه با شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجب با مهمترین دستاورهای صنعت دکوراسیون آشنا میشود و آن را در پروژه معماری داخلی آژانس هواپیمایی به کار میبرد.
سمینارهای علمی: معماران میتوانند با شرکت در سمینارهای معماری از مهمترین دستاوردهای علم معماری و روانشناسی مشتری مداری برای پروژهها خود استفاده کنند.
هنگامی که به دفتر شرکتهای معماری میروید تا قرارداد طراحی داخلی آژانس مسافرتی خود را ببندید، با دقت بررسی کنید که گروه معماری مورد نظر شما در زمینه دکوراسیون داخلی آژانس مسافرتی، سابقه کاری قبلی دارند؟ یا بیتجربهاند؟
درباره طراحی داخلی آژانس هواپیمایی و نکات شاخص دکوراسیون شرکت مسافرتی هر سوالی دارید با ما درمیان بگذارید تا از اهالی فن چیدانه بپرسیم. شای شما هم صاحب یک آژانس مسافرتی شیک و مدرن شدید.
برای طراحی دفتر کار این مطالب چیدانه هم مفید اند:
استایل دفتر کار:
گشتی در دفاتر اداری شیک دنیا
نمونه دفتر کار ایرانی
چیدمان دفتر کار: