پروژه های برجسته: با توجه به افزایش جمعیت و تبدیل خانه های ویلایی به آپارتمان های کوچک و در نتیجه تبدیل مکان سکونت به فضایی محدود با عملکرد مشخص، که اکثرا فاقد نور، دید و هوای مناسب هستند، که زندگی در این شرایط علاوه بر تاثیر در روحیه ساکنین، می تواند در تعاملات روزمره افراد با یگدیگر نیز، تاثیرگذار باشد.
ساختمان مسکونی خانه کوچک در زمینی به مساحت 70 مترمربع به صورت شرقی_غربی دارای مجوز ساخت کامل در شهر اصفهان ساخته شده است. زمین پروژه از سمت شمال، همجوار با زمین مسکونی و از سمت جنوب، محدود به ساختمان تجاری قدیمی است. تنها دسترسی پروژه، از گذر ضلع غربی صورت می گیرد که منظره کوه صفه اصفهان، از این سمت قابل مشاهده است و در ضلع شرقی نیز، مشرف به مرکز محله می باشد. با این مطلب از چیدانه همراه باشید تا به گوشه و کنار این پروژه سری بزنیم و جزئیات طراحی را از زبان معمار پروژه خانه دوبلکس شیک ایرانی بشنویم!
مطالب پیشنهادی: ویلاهای مدرن ایران، این بار کوشک خانه در اصفهان
مطالب بیشتر: ساختمان شماره 135، مدرن ترین ساختمان آجری در سعادت آباد
خواسته کارفرمای پروژه خانه دوبلکس اصفهان، طراحی دو واحد مسکونی مجزا بود، که با توجه به کوچک بودن ابعاد زمین، محدودیت های مشرفیت و ارتفاع و محدودیت در تأمین نور و دید مطلوب، ما را با چالش های مختلفی در طراحی مواجه می ساخت.
مطالب بیشتر: نمای سیمان سفید، ساختمان مسکونی دریاگوشه در متل قو
با توجه به محدودیت ها و ریز فضاهای موجود، هر واحد از این خانه دوبلکس شیک ایرانی در ترازهای ارتفاعی متفاوت قرار گرفت. علاوه بر این، به دلیل محدودیت در تأمین نور و دید مطلوب، با طراحی و ایجاد شکاف ها و برش های معنادار در جداره های نما، توانستیم نور طبیعی و دید مطلوب را برای فضاها تأمین نماییم، تا بدین گونه شاهد شکل گیری فضاهایی با کیفیت های مطلوب و متنوع را در این خانه دوبلکس شیک ایرانی باشیم. برای تأمین نور بیشتر زیرزمین خانه کوچک اصفهان نیز، از فضای بلا استفاده شیب دار زیر پله اصلی استفاده شد تا تمام فضا ها برخوردار از نور طبیعی باشند.
مطالب بیشتر: طراحی ویلا دوبلکس مدرن، ویلایی برای مایا در رودهن
سعی ما بر این بود، تا محدودیت های یک آپارتمان کوچک را بشکنیم و هر فضا به جای یک عملکرد خاص، تبدیل به فضایی چند عملکردی شود، علاوه برآن، همه فضاهای خانه کوچک اصفهان دارای نور، دید و تهویه مناسب باشند.
مطالب بیشتر: معماری آپارتمان مسکونی، ساختمان 213 در مشهد
با توجه به محدود بودن ابعاد زمین خانه کوچک اصفهان، محدودیت های مشرفیت و محدودیت ارتفاع سعی بر آن شد تا به جای استفاده از عناصر تفکیک کننده مانند دیوار، برای جداسازی فضاها، با طراحی ریزفضاهای هر واحد، در ترازهای ارتفاعی متفاوت، تفکیک فضاهای مورد نظر صورت پذیرد، تا ضمن ایجاد ارتباط منطقی بین فضاها و رعایت اصل سلسله مراتب، شاهد شکل گیری فضاهایی انعطاف پذیر در این خانه دوبلکس شیک ایرانی باشیم.
مطالب بیشتر: ویلای سفید رستم، میان باغ های سرسبز تنکابن
با اینکار فضایی یک دست، گرم و دلباز با نور گیری مطلوب در این خانه دوبلکس شیک ایرانی ایجاد کردیم و حرکت از یک فضا به فضای دیگر، با تعداد محدود پله، انجام پذیرفت تا علاوه بر اینکه، حس حرکت و پویایی در خانه کوچک اصفهان بیشتر شود، در عین حال این جابه جایی فضایی در این خانه دوبلکس شیک با سهولت انجام پذیرد و حس سکون و آرامش خانه از دست نرود.
بدین ترتیب، فضاهای بلا استفاده در خانه کوچک اصفهان به کم ترین حد خود رسید و از جزء جزء فضاها استفاده شد و باعث شد افراد ساکن در این خانه دوبلکس شیک ایرانی، کیفیت های فضایی متنوعی را تجربه کنند.
مطالب بیشتر: خانه ویلایی دوبلکس ایرانی، خانه شماره سه در شیراز
در حقیقت، کل فضای این خانه دوبلکس شیک ایرانی تبدیل به یک دستگاه پله شد که در آن اختلاف تراز پاگرد ها کمتر و هر پاگرد گسترده و تبدیل به یک فضای قابل استفاده شد، این دستگاه پله هم حس حرکت و پویایی و هم حس سکونت و آرامش را در خود داشت.
مطالب بیشتر: بازسازی ویلای قدیمی، خانه رویداد در کوهپایه های دماوند
نمای پروژه خانه دوبلکس شیک در اصفهان بر اساس اختلاف ترازها و به کار بردن خطوط و سطوح شکسته که برای رفع محدودیت و استفاده بهینه از پتانسیل های موجود ( دید به کوه، نور طبیعی و ……) بود، شکل گرفت.
مطالب بیشتر: طراحی ساختمان مسکونی خانه سبز، در دامنه جنوبی رشته کوه البرز
با توجه به محدودیت های قانونی مشرفیت در ضلع غربی، دیوارهای نما به صورت شکسته رو به خارج ودیوار پشت پله اصلی، به صورت شکسته رو به داخل ساختمان خانه کوچک ، طراحی شد، تا ساکنین این خانه دوبلکس شیک ایرانی از نور مطلوب جنوب بهره مند گردند. در ضلع شرقی نیز، از سطوح نیمه شفاف چوبی به صورت زاویه دار، در پوسته نمای خانه کوچک اصفهان، استفاده شد، تا باعث رفع محدودیت های مشرفیت و تأمین حداکثر نور برای فضاها شود.
مطالب بیشتر: بازسازی ویلا در شمال،ویلای لانک در جاده چالوس
با دیدن بخشی از دیاگرام های خانه کوچک اصفهان، با جزییات بیشتری از طراحی این فضا آشنا خواهید شد و با بررسی پروفایل “مسیح فضیله" می توانید تصاویر کامل تری از بخش های مختلف این پروژه مشاهده کنید.
مطالب بیشتر: خانه های قدیمی کاشان ، روح در تک تک آجرهای این خانه جاریست
با توجه به علاقه کارفرما به گیاهان، از کوچکترین فضاها مانند فضاهای کاذب سقف سرویس های بهداشتی و پشت و زیر پله ها، برای کاشت گیاهان استفاده شد، این امر باعث شد، ساکنین دید متفاوتی از هر مکان به این فضاهای سبز داشته باشند و همچنین در شکل گیری نمای پروژه خانه دوبلکس شیک ایرانی، تأثیر به سزایی داشت.
مطلب پیشنهادی: بازسازی خانه روستایی ، خانه ماسوله در میان کوه های مه گرفته گیلان
ایده دیگری که در این خانه دوبلکس ایرانی به دلیل محدودیت برای کاشت گیاهان عملی شد، تبدیل فلاورباکس افقی به فلاورباکس عمودی بود که باعث شد فضای بسیار بیش تری پوشیده از گیاهان شود که در نتیجه از لحاظ بصری و لامسه، حس بهتری به ساکنین می داد و با عبور هوا از بین گیاهان، تهویه و سیرکولاسیون در ساختمان خانه کوچک اصفهان بسیار مطلوب بود.انگیزه ما برای طراحی این خانه دوبلکس شیک ایرانی، ایجاد الگویی برای طراحی ساختمان های بلند مرتبه می باشد، که علاوه براینکه بتواند کیفیت مناسب برای زندگی داشته باشد، از طرفی تاثیر مثبت آن بر تعاملات افراد در جامعه را بتوانیم شاهد باشیم.
برای دیدن تصاویر و سایر نقشه های این خانه دوبلکس شیک در اصفهان از پروفایل “مسیح فضیله" دیدن کنید!
مطالب بیشتر: