مساحت کمِ خانه ها و تراکم بالای ساختمان ها در شهرهای امروزی باعث دوری مردم از طبیعت و فضای سبز شده است، یکی از راهحلهای ورود سبزینگی و گیاهان به داخل ساختمانها فلاورباکسها هستند. فلاورباکس را در مفهوم عامه خود به نامهای مختلفی از جمله: گلدان، گلجای، پلنتر باکس، جعبه کاشت و تریباکس و… به کار میبرند که ممکن است تفاوتهای کمی در ابعاد و اندازه و کاربردشان داشته باشند.
در ادامه خواهید دید:
فلاورباکسها که گلجای هم نامیده میشوند، بستری را برای کاشت گیاهان مختلف؛ درختان، درختچهها، گلهای فصلی و حتی گیاهان خوراکی مانند سبزیجات، در جایی که باغچه وجود ندارد فراهم میکنند. گلجایها اندازهها و عمقهای مختلفی برای کاشت گیاهان با ویژگیهای مختلف دارند. در این مطلب: به معرفی انواع فلاورباکس و کاربرد آنها، مزایا و معایب فلاورباکسها، و نکتههایی برای استفاده از آنها پرداختهایم با چیدانه همراه باشید.
مطلب پیشنهادی: فلاورباکس چوبی، باغچه کوچک منزل شما!
فلاورباکسها را میتوان با توجه به نوع و اندازه و فضای مورد نظر انتخاب و به کار برد. گلجایها (فلاورباکس) در مقیاسهای مختلفی؛ از فضاهای مسکونی گرفته تا فضاهای شهری استفاده میشوند. فلاورباکسها در محوطهسازی، بام سبز، دکوراسیون داخلی، حیاط و تراسِ فضاهای مختلف مسکونی، تجاری، اداری، رستورانها و… به کار میروند. فلاورباکسها برای شکل دادن به پیادهروها و ممانعت از رفتوآمد نیز استفاده میشوند.
فلاورباکسها بر اساس نوع کاربری و فضای نصب آنها و همچنین جنسشان به انواع مختلفی تقسیم میشوند.
با توجه به تنوع فراوان گلجایها به راحتی میتوان در فضاهای مختلف از آنها استفاده کرد.
مطلب پیشنهادی: انواع فلاورباکس، تزیین حیاطهای بدون باغچه!
این نوع فلاورباکسها بر روی زمین قرار میگیرند و در محوطهسازی، بام سبز، حیاط و فضای داخلی استفاده میشوند و میتوان آنها را جابهجا کرد. در این نوع فلاورباکسها از انواع گیاهان علفی تا درختچه و درخت میتوان کاشت. به فلاورباکسهایی که در آنها درختچه و درخت کاشته شود تری باکس گفته میشود که برای رشد بهتر درخت عمق و اندازهی بیشتری دارند. به دلیل اینکه این نوع فلاورباکسها روی زمین قرار میگیرند از نظر وزنی محدودیتی ندارند و میتوانند هر یک از اشکال و جنسهای مختلف فلاورباکسها را داشته باشند.
این نوع فلاورباکسها در قسمت زیرین خود حالتی شبیه ریل و یا قلاب مانند دارند که میتوان آنها را روی نرده نصب کرد و تداعی کننده گلدانهای سفالی است که در گذشته و در خانههای قدیمی بر روی نردههای بالکنها و تراس قرار داشتند. در این گلجایها گیاهان علفی و یا گلهای دائمی و فصلی میکارند. بهتر است این نوع فلاورباکسها سبک باشند در نتیجه جنس این گلجایها اغلب فلزی، چوبی و یا پلاستیکی است.
گلجایهایی که در کنار پنجره قرار دارند در واقع نوعی از فلاورباکسهای آویزی هستند. در این نوع فلاورباکسها گیاهان علفی و گلهای دائمی و یا فصلی کاشته میشود و باعث ایجاد جذابیت در نمای ساختمان میشوند. برای این کاربرد از فلاورباکسهای پلاستیکی، فلزی ، پی ویسی و انواع فلاورباکسهای سبک استفاده میشود.
این نوع گلجایها بر روی دیوار نصب میشوند و دارای ابعاد مختلفی هستند. از طراحی محوطههای بیرونی و برای دیوارها تا طراحی دکوراسیون فضاهای داخلی میتوان از آنها استفاده کرد. انواعی از این فلاورباکسها برای ایجاد دیوار سبز استفاده میشوند.
مطلب پیشنهادی: انواع گلدان دیواری، دلباخته این دو مدل سفالی و چوبی میشوید!
مطلب پیشنهادی: ترمووود، از پارتیشن تا فلاورباکس چوبی!
عوامل مختلفی مانند: جنس فلاورباکس، اندازه، نوع نصب فلاورباکس و بر روی قیمت فلاورباکسها موثر است. قبل از انتخاب و خرید فلاورباکس با کسب و کارهای چیدانه در رابطه با فلاورباکس در ارتباط باشید و قیمت انواع مختلف آن را از آنها بپرسید تا بتوانید با توجه به بودجه و سلیقه و شرایط فضای خود انتخاب درستی داشته باشید.
مطالب پیشنهادی:
اگر شما هم تصمیم به نصب فلاورباکس دارید چیدانه در انتخاب و نصب فلاورباکس همراه شماست با اهالی فن چیدانه در ارتباط باشید.