پروژه های برجسته
هرکس باید برای خود پناهگاهی داشته باشد. پناهگاهی به اسم خانه، جایی امن که صرف نظر از بزرگی و کوچکی اش، به آدم حس ناب اطمینان دهد.
سقفی که حق ماست برای ذخیره ی شادمانی، آرامش، خلوت و حتی دلخوری برای روز مبادا.خانه زیبا و ساده به دور از پیچیدگی های پر زرق و برقِ تجمل، جایی با گلدان های شمعدانی پشت پنجره هایی که تمام سبزی طبیعت را مثل قابی احاطه کردهاند و تصویرش در اتاق از هر زاویهای، آرامش را یک جور متفاوتی تعریف می کند. یک گوشه برای خواندن جای خالی سلوچ با طعم گس چای شمال، یک گوشه پر از صدای دلنشین ویولون، گوشهای دیگر برای حرف های ناگفته ی طول روز، برای شنیدن صدای خنده های دخترک و گوشهای برای مرور تمام خاطرات گذشته، جایی که فقط خودت را بخواهد و با دست های سخاوتمندش تو را فرا بگیرد پیش از آنکه خواب چهار گوشهای به نام خانه. امروز در چیدانه می خواهیم با هم به گوشه و کنار این خانه مدرن ایرانی سری بزنیم و جزئیات طراحی آن را از زبان معمار پروژه با شما در میان بگذاریم پس با ما همراه باشید.
مطلب پیشنهادی:ویلای سفید طالقان، طراحی مدرن در دل طبیعت البرز!
نام: خانه پروا/ PARVA HOUSEموقعیت: مازندران.نور.شهرک ساحلی پلیس راهدفتر معماری: آتلیه معماری کامبیز اسکندرتبار معمار: کامبیز اسکندرتبارتاریخ شروع و اتمام پروژه:1396_1397مساحت زمین:250مترمربعمساحت ساخته شده:155مترمربعکاربری:مسکونیسازه:خلیل مقصودیتاسیسات مکانیکی:مجتبی حسینیاجرا:خلیل مقصودیکارفرما:پروا مقصودیعکاس:استودیو دیدمصالح: اسکلت بتنی و ملات ماسه و سیمان با آستر پودر سنگ و سیمان
مطلب پیشنهادی:ویلاهای مدرن ایرانی، آخر هفته دلپذیر در ویلای توتستان!
خانه پروا که نامش را مدیون کارفرماست، ثمرهی تجربهی یک همکاری تنکاتنگ میان معمار و مالک است. معماری که تصمیم ساز خواسته های یک کارفرمای فرهیخته است، یکی از معلمان بومی منطقه که چکیدهی خواستههاش از خانه، آرامش، خلوت ، سادگی و امنیت است.
با توجه به مبانی خواستاری کارفرما و استانداردهای معقول، ساخت خانه ای مدرن به مساحت به مساحت ۱۵۵ متر برای خانوادهی سه نفرهشان کافی می نمود. بنابراین دیاگرام فضایی مسکونی بر این اساس شکل گرفت.
مطلب پیشنهادی:ویلای مدرن آنا و سعید در دهکده ی زیتون اصفهان
طراحی خانه ویلایی مدرن پروا از یک دغدغه اصلی برای ما آغاز شد :سایت در منطقهای شهری با تراکم متوسط واقع شده که اگرچه از سر و صدای ذاتی شهرهای بزرگ به دور است ولی همچنان ایجاد آرامش به عنوان دغدغهی اصلی و برخورد مناسب با آلودگی صوتی و بصری مورد توجه بود. درونگرایی ذاتی کارفرما و برونگرایی مورفولوژیکی معماری سواحل دریای خزر این پارادوکس را تشدید می نمود. برای حل این تناقض سعی کردیم تا حد ممکن سطح اشغال را کاهش دهیم و بر سبزی فضا یا اکسیژن و حیاط بیافزاییم. تلاش هایمان منجر به این شد که سطح اشغال خانه به کمتر از یک سوم زمین کاهش یافت.
مطلب پیشنهادی:طراحی مدرن ویلای قدیمی
دغدغهی بعدی ما حل مسالهی نفود طبیعت به فضای زندگی و تخصیص محیط پیرامونی بیشتر نسبت به مساحت خانه پروا بود. شکست محورها جهت کوران مناسب برای تهویه و استفاده از راه حل های سنتی و ویژگی های مورفولوژیکی خانههای بومی منطقه راه حل هایی بود که در پاسخ به نیاز کارفرما مورد استفاده قرار گرفت تا به درونگرایی ذاتی کارفرما و برونگرایی ژنتیکی منطقه همزمان توجه شود.
در خانه پروا احترام به خط آسمان دیرینه منطقه و تعظیم جهت هماهنگی با اقلیم و بافت در شاکلهی کلی بنا موثر بود. خطوط انتهایی مورب، محور عمودی را بست تا بنایی معتدل، فروتن و با مقیاس و در عین حال آرام و به دور از شلوغی امروزی شکل بگیرد.بهره گیری از قاب های شیشه های شفاف به مثابهی تابلوهایی زنده از طبیعت در هر چهار فصل سال غافلگیرانه طبیعت را در قاب خود در خانه پروا به تصویر می کشند. جایی که نور، بی پروا راه به درون می یابد، می شود خلوتی برای جای خالی سلوچ!مطلب پیشنهادی:مدرن ترین انواع نمای ساختمان و مزایا و معایب آن ها
با دیدن بخشی از پلان و مقطع طراحی ویلا مدرن پروا با جزییات بیشتری از طراحی این فضا آشنا خواهید شد .
و آن حیاط، در طبقهی بالا را ساختیم تا حجت را بر پروای درونگرا تمام کنیم. خانه پروا جایی برای خیره شدن به دور دست ترین کوه هایی که چشم را یارای دیدنشان باشد.
برای دیدن تصاویر بیشتر خانه پروا توانید به پروفایل آتلیه معماری کامبیز اسکندتبار سر بزنید.
" اگر به پروژه های معماری علاقه دارید می توانید از بخش پروژه های برجسته دیدن کنید"
مطلب پیشنهادی:طراحی ویلا مدرن 142 در دهکده بهشت تهران!
معماری مدرن ویلای شماره 599 در سواحل مازندران
ویلا اوشان، تعطیلات متفاوت در ویلایی باشکوه!
ویلایی معلق در لواسان تهران