چرا خانه های قدیمی اصفهان خراب می شوند؟!چرا با کلنگ به جان هویت مردم شهرهای تاریخی ایران افتاده ایم؟!در حالی که در تمام دنیا برای حفظ خانه های قدیمی که معماری آنها گویای تاریخ،فرهنگ و هویت شهر است تلاش می کنند؛ متاسفانه در ایران یک به یک تخریب می شوند تا جای این المان های تاریخی را خانه های چند طبقه و برج های مسکونی و تجاری بگیرند.متاسفانه آنچه امروزه شاهد آن هستیم ماجرای تلخ خانه های قدیمی رو به ویرانیست ؛ که به جای مرمت و تعمیر با تیشه به جان آنها افتاده اند و هرچند وقت یکبار خبرش از گوشه کنار این شهر به گوش می رسد.
یک استاد دانشگاه می گوید اگر چه مردم رغبتی برای باقی ماندن در معماری گذشته ندارند،پیشنهاد میکنم اگر نیاز و ضرورتی نیست ،خانههای قدیمی را تخریب نکنند؛ بهخصوص بناهایی که با سبک خاصی ساخته شده و وجود آن در روح و روان مردمی که از کنار آن عبور میکنند، تأثیرگذار است.اما معمار این خانه ی 55ساله در دل کوچه پس کوچه شهر اصفهان سعی کرده است این خانه را به گونه ای بازسازی و احیا کند که هویت فرهنگی شهر حفظ شود.
مطلب پیشنهادی:خانه فرهنگ رایزن، بازگشت دوباره خانه 80 ساله!
خانهی شمارهی ۷ در اصفهانگروه طرح و ساخت امرداد03136204028مشاهده پروفایلخانهی شمارهی ۷ در اصفهانگروه طرح و ساخت امرداد03136204028مشاهده پروفایل
مطلب پیشنهادی: قبل و بعد بازسازی خانه قدیمی، شوروم مبلمان امریکایی در فرشته!
برای بسیاری از ما معماران طراحی و ساخت خانه خود از دشوارترین موضوعات و شیرینترین رویاها است. من هم به عنوان یکی از همین افراد همیشه در این فکر بودم خانهای که برای خود طراحی میکنم می بایست چگونه و چه شکلی باشد؟ همسرم نقاش و مجسمه ساز است؛ ما ساکنین آپارتمانی بودیم که نه فضایی کافی برای فعالیتهای هنری و نه روحیهای درخور زوجی هنرمند داشت. پس تصمیم بر فروش آن آپارتمان و خرید خانه ای در حد توان گرفتیم.
مطلب پیشنهادی:خانه قدیمی با دکوراسیون جدید، بازسازی منزل پدری سمیرا !
از بخت بلند و یاری اقبال، ما خریدار همان اولین خانه ای شدیم که مشاور املاک نشانمان داده بود؛ بدون دیدن خانه ای دیگری.شاید کمی عجیب باشد ولی من این خانه را قبل از دیدن درون آن پسندیده بودم؛ آن هم برای شمارهی پلاکی که نشانی از نیک بختی در خیال من داشت پلاک خانه شماره ۷ بود. در ساختمان ذهن من که متولد همین ماه هستم، این عدد یادآور بسیاری خاطرات شیرین و خندههای سرخوشی زندگی است. بعد از دیدن داخل خانه، علاقهی ما به او دو چندان شد؛ پلانی ساده با کیفیت فضایی مناسب؛از آن خانههایی که مهمان خانه، با چند پله بالاتر از سایر قسمتها جدا میشد و این روزگار بیشتر در خاطرات کودکی و مهمانیهای آن روزها یافت میشود تا در دنیای واقع.
سازمان فضایی و عملکردی خانه در عرض به ۳ بخش تقسیم میشد که کمترین ارتباط را با یکدیگر داشتند. با افزایش ارتباط بین این بخشها و ایجاد گشایش در میان آنها فضا پویاتر شد. آشپزخانه با اتاق خواب جنوبی جای عوض کرد و گشودگی بزرگی در میان دیوار آشپزخانه، جهت ارتباط بهتر با فضای نهارخوری ایجاد شد. همچنین، در دیوار روبروی این گشودگی، در نهارخوری گشایش کوچکتری ایجاد شد و به این وسیله محوری شرقی غربی، از مهمانخانه تا آشپزخانه پیدا گردید. همچنین، دیوار جداکننده مجاور پله مهمانخانه، در جهت ایجاد یک محور شرقی غربی دیگر از مهمانخانه تا نشیمن، حذف گردید.
مطلب پیشنهادی:راز های خانه قدیمی اقبال واحدی در اختیاریه تهران
خانهی شمارهی ۷ در اصفهانگروه طرح و ساخت امرداد03136204028مشاهده پروفایلخانهی شمارهی ۷ در اصفهانگروه طرح و ساخت امرداد03136204028مشاهده پروفایلخانهی شمارهی ۷ در اصفهانگروه طرح و ساخت امرداد03136204028مشاهده پروفایلخانهی شمارهی ۷ در اصفهانگروه طرح و ساخت امرداد03136204028مشاهده پروفایل
مطلب پیشنهادی: بازسازی خانه در 50 روز، خونه مادربزرگه علی هزارتا قصه داره!
دیگر اینکه، به جای پله بام که از جنس آهن و به شکلی موقت در نورگیر داشت. حمام و پله ای جدید ساخته شد و در بالای آن آتلیه همسرم ارتباط مستقیم با فضای پشت بام ایجاد گردید.
مطلب پیشنهادی: طراحی مدرن ویلای قدیمی
برای کف، کاشی آبی سنتی اصفهان که نسبت به سنگ و سرامیک ارزانتر و با حال و هوای خانه هماهنگ مینمود، اجرا شد.همسرم همیشه دوست داشت در خانه ای زندگی کند که امکان تبدیل سریع فضای خانه به یک گالری موقت را داشته باشد به همین علت نورپردازی ریلی استفاده گردید.
همچنین ، دیوار خاکستری رنگ و در قسمت هایی همراه با کمی بافت آجر، آماده نمایش انواع تابلوها می شدند.
همیشه استفاده از انواع طاق و قوس در معماری ، نماهای بیرونی ساختمان و نمای داخلی ساختمان و برش ساختمان را دوست داشتم و بر این اعتقاد هستم که قوس نیم دایره به خاطر صورت خالصی که دارد، باعث ایجاد حس عمیقی از آرامش شده و تاثیر مطلوبی بر بیننده میگذارد. بدین ترتیب، تصمیم بر استفاده از قوسهای نیم دایره گرفتم.
هم در اصلاح نماهای بیرونی ساختمان و هم در فضای داخلی ساختمان. بخش میانی و اصلی ورودی نمای شمالی، به منظور دعوتکنندگی بهتر و هماهنگی با نمای جنوبی ساختمان دچار تغییرات گردید و البته ازمحدودیتهای اعمال شده از طرف شهرداری بینصیب نماند.
مطلب پیشنهادی: بازسازی خانه های فرسوده، یک آپارتمان چطور دو برابر می شود؟!
مطلب پیشنهادی:دکوراسیون داخلی با چوب طبیعی، این خانه بعد از بازسازی معرکه شد!
برای طراحی درب ورودی ماشین رو و درب وردی خانه،دوست داشتم در جایی نشانی از امرداد و داستان عدد ۷ وجود داشته باشد.
به فکر نماد ماه امرداد یعنی شیر افتادم. درب ورودی ماشین رو، با الهام از نقش شیر در فرشهای عشایری طراحی گردید تا یادگاری از این داستان باشد.
۱۰۰ روز بعد از اولین روز شروع اجرا، پروژه کامل به اتمام رسید و تصادفی در این خانه، ۱۳ قوس نیم دایره اجرا شد.
مطلب پیشنهادی: