هدف از طراحی داخلی تنها برای زیبایی محیط نیست، بلکه توجه به فضاها و عملکردهای ضروری یک ساختمان اداری و تامین نیازهای کارفرما نیز اهمیت بسیار زیادی دارد.همچنین فضای کاری هرفردی همانند محل سکونت آن شخص میباشد؛که اغلب اوقات زندگی خود را در آنجا می گذراند و چه بهتر که فضای کار همانند خانه دوم انسان آرامش بخش باشد.و کارفرمایان باید به این نکته توجه داشته باشند که محیط کار باید جذاب باشد تا باعث ترغیب و تشویق کارمندان شود که در نهایت خروجی کار با کیفیت بالاتری به دست مشتریان آن کسب و کار برسد. با ما همراه باشید تا با روند بازسازی و طراحی دفتر مرکزی پتروشیمی رازی بیشتر آشنا شویم…
مطلب پیشنهادی:طراحی رستوران پلاتین، به مدرن ترین مهمانی پایتخت خوش آمدید!
در پروژه طراحی دفتر اداری مدرن، کارفرما یک شرکت خصوصی پتروشیمی است که در زمینه تولید محصولات کودی و گوگردی فعالیت دارد. آنها در نظر داشتند دفتر مرکزی خود را توسعه دهند و به همین منظور ساختمان مسکونی نوسازی را خریداری کرده بودند اما با چالش روبرو بودند یکی نوع طراحی مسکونی ساختمان که همخوانی با کاربری اداری نداشت و دیگری تطبيق شرايط و ساختار فضاهای آن، با آنچه که مورد نیازشان بود. صورت مسئله روشن و نوع حوزه فعالیت کارفرما ما را بر آن ساخت تا به دور از هرگونه فيل هوا کردن، صرفا به حل مسائل پروژه در قالبی شسته رفته و در عین حال معمارانه بپردازیم.
مطلب پیشنهادی:دکوراسیون آرایشگاه زنانه کوچک، لوکس بژ در سعادت آباد!
صورت مسئله روشن و نوع حوزه فعالیت کارفرما ما را بر آن ساخت تا به دور از هرگونه فيل هوا کردن، صرفا به حل مسائل پروژه در قالبی شسته رفته و در عین حال معمارانه بپردازیم.
پارکینگ همکف ساختمان دفتر اداری مدرن، می بایست به لابی ورودی تغییر ماهیت می داد، طبقات ساختمان هم به صورت ۲ واحد مجزا از هم بود که در طبقات ۴ و ۵ به شکل یک واحد تجمیعی باز طراحی شد که نیمه شمالی برای پذیرش و کارشناسی و نیمه جنوبی جهت بخش تخصصی و مدیریتی در نظر گرفته شد و این دو ، از طریق یک کریدور داخلی به هم متصل شدند.
به دلیل پراکندگی عمودی بنای اداری مدرن، در طبقات مختلف، به نظر میرسید چالش اصلی پروژه، خوانایی و حل خلاقانه ارتباطات فضایی باشد. این متد طراحی که فضاهای اصلی و ساكن به صورت جعبه های مستقل و فضاهای داینامیک به گونه ای پویا در نظر گرفته شود راهکاری بود که برگزیدیم. به این ترتیب فضاهای سیرکولاسیون عمومی ساختمان و ورودی ها با رنگ مشکی براق و سقف آنها نیز برای سادگی و در عین حال شفافیت بیشتر با نور يكپارچه طراحی شده.
طراحی سقف فضاهای حرکتی و عمومی داخل واحدها نیز به شكل لوورى، علاوه بر آن که معضل کوتاهی ارتفاع سقف را تا حدودی کمرنگ كرد، داینامیک بیشتری را نیز ایجاد نمود. یکی از زمینه های اصلی تولیدات کارفرما، محصولات گوگردی زرد رنگ است، به همین منظور رنگ زرد را به عنوان رنگ سوم در کنار سفید و مشکی برگزیدیم که بر انرژی فضا افزود.
همچنین مقرر شد نیمی از بام ساختمان دفتر اداری مدرن پتروشیمی به روف گاردن اختصاص یابد. دید و منظر جبهه شمالی بهتر بود اما موانع غیر قابل جابجایی از جمله، نورگیر طبقات، داكتها و کندانسورهای تاسیساتی، محدودیت هایی را اعمال می نمود. این متد طراحی که صفحه هایی از چوب مصنوعی به گونه ای خلاقانه به دور این موانع بپیچد و در ترکیب با کفسازی قرار گیرد، محدودیتها را به موقعیتهای خاص فضایی تبدیل کرد. برای کوشک کوچکی هم که پدید آمده بود دو صفحه چادری مربعی را با ستونهایی ظریف بر فراز آن نهاديم تا نهایت سبکی و ارتباط با محیط پیرامون پديد آيد.
برای ایجاد سرزندگی و بهره وری بیشتر کاربران، در مجاورت پنجره های جنوبی و شمالی واحدها، باریکه هایی کشیده به عرض ۱ تا ۲ متر جهت پوشش گیاهی و به عنوان محدوده سبز در نظر گرفته شد.
برای مشاهده سایر عکس های پروژه دفتر اداری مدرن می توانید سری به پروفایل دفتر معماری فضای فرا تهی بزنید.
پروژه های برجسته ایرانی را بیشتر دنبال کنید :