Chidaneh.com placeholder image

آپارتمان مسکونی آبادان دریچه ای برای تماشای پرواز هواپیماها

پروژه های برجسته: آبادان با اقلیمی گرم و مرطوب از شهرها و نقاط استراتژیک ایران از لحاظ جغرافیایی و تاریخی به شمار می آید. از آنجا که در جنگ صدمات بسیاری را متحمل شده است به نوعی آثار معماری با ارزش قبل از جنگ تخریب شده و آثار بجامانده نیز به دلیل عدم اختصاص بودجه کافی جهت مرمت و بازسازی به دست فراموشی سپرده شده و به صورت متروکه باقی مانده اند. این بار چیدانه قصد دارد نمونه ای از محدود ساخت و ساز های موفق معماری در این شهر را به شما معرفی کند. آپارتمان مسکونی آبادان توسط فرشاد مهدی زاده و رها اشرفی امینه طراحی شده است. با ما همراه شوید و این ساختمان را بهتر بشناسید.

فیلم نت

اطلاعات پروژه آپارتمان مسکونی آبادان

  • معماران: فرشاد مهدی زاده و رها اشرفی امینه
  • مکان: خوزستان , آبادان
  • کارفرما: خانم مینا فلاح
  • مساحت زمین: 160 مترمربع
  • مساحت کل طبقات: 640 متر مربع
  • تاریخ شروع پروژه: بهمن ماه 1387 – اسفند 1389
  • نوع پروژه: مسکونی
  • جوایز: رتبه اول جایزه معمار سال1390 در گروه ساختمان های مسکونی

برنامه طرح پروژه آپارتمان مسکونی آبادان

طراحی یک ساختمان مسکونی در زمینی به مساحت 160 متر مربع در سه طبقه به صورت سه آپارتمان مجزا و یک واحد سرایداری در طبقه همکف بوده است. باید یادآوری کرد که داشتن دید به فرودگاه (که به سمت غرب ساختمان قرار گرفته) جزو خواسته های کارفرما بوده است.

سرویس خواب بالسا

ایده طراحی پروژه آپارتمان مسکونی آبادان

حجم ساختمان به صورت یک ضخامت در نظر گرفته شده که ابعاد آن بر حسب فضای مورد نیاز برنامه طرح در نظر گرفته شده است. سپس عملکردهای خدماتی به فضای زندگی مانند دسترسی ها و جعبه های تاسیساتی (داکت ها) و آشپزخانه و… بر حسب موقعیت زمین، دسترسی ها و پتانسیل های نورگیری در ضخامت چیده می شوند سپس این ضخامت مانند رولت تا می خورد و در نتیجه این تا خوردگی، فضاهای زندگی و تقسیم واحد ها در ارتفاع حاصل می شود.

تاثیر این جعبه های خدماتی برضخامت و فضای بوجود آمده و باعث تغییرات توپولوژیکی در ضخامت می شود که گشودگی ها را بوجود می آورد و در نهایت ضخامت (حجم ساختمان) شروع به جهت گیری و تغییر شکل برای کنترل روشنایی درساختمان می کند که با ایجاد پیشامدگی (کنسول) و رشد، قسمت هایی از ضخامت سایه بان هایی برای نورگیر ها بوجود آمده که نور را به خوبی کنترل کرده و مانع از ورود نور مستقیم به داخل حجم می شود.

نمونه پروژه اهالی فن چیدانه: ۵ ویلای رویایی در دهکده خانوادگی خلیلی در مازندران

از دیگر عوامل مهم در جهت گیری حجم، باند فرودگاه آبادان است که در غرب ساختمان قرار دارد و به همین دلیل قسمت بالای حجم (طبقه سوم) گشودگی های خود را به قسمت باند فرودگاه باز می کند. این گشودگی ها نقش مهمی در جهت بخشیدن به حجم ایفا می کنند.

مطلب پیشنهادی: معماری متفاوت ویلای مسعودی در شیراز

جهت حجم بدون گشودگی های طبقه سوم جهتی شمال جنوبی است که در نتیجۀ جهت تاخوردگی القا می شود . پس از باز شدن گشودگی ها به یکباره معماری در طبقه آخر تغییر جهت می دهد و قسمت بالای حجم چرخشی بر خلاف جهت هندسی خود دارد.

سازه و تاسیسات در ساختمان آپارتمان مسکونی آبادان

سازه این پروژه فلزی در نظرگرفته شده که به دلیل پیش فرض های معماری مبنی بر عدم وجود بادبند در نمای اصلی و کنسول های 1.5 تا 3 متری، مهندس محاسب از اسکلت فلزی پیچ و مهره ای با سیستم قاب های خشتی ویژه بهره جست.

نمونه پروژه اهالی فن چیدانه: آپارتمان سپید، ویلایی سه واحدی در لواسان

سقف ها از نوع سقف سبک تیرچه فلزی نیاز یت با بلوک های یونولیت است، که این سقف امکان پوشاندن دهنه های بزرگ با ضخامت کم در سقف ایجاد می کند؛ به دلیل سبک بودن سقف باعث صرفه جویی و سبک تر شدن اسکلت ساختمان نیز شده است.

سیستم تاسیساتی ساختمان هواسازهای دو تکه ، با سیستم خنک کننده مرکزی است. مساله هواسازها در ساختمان برای طراح (معمار) بسیار با اهمیت بوده است، چرا که در مناطق جنوب ایران همیشه کولرهای گازی تاثیر بدی درنمای ساختمان و در نتیجه بر سیمای شهری داشته است، لذا برای حل این مساله دو جعبه در دو طرف ساختمان (جبهه شمالی و جنوبی) در ارتباط با هوای آزاد در نظرگرفته شده است که محل قرارگیری هواساز ها است.

پایداری در معماری، آپارتمان مسکونی آبادان

از مهمترین مسائل اقلیمی در محیط گرم و مرطوب آبادان مساله گرما و نور می باشد که در فصل تابستان با گرمایی بطور متوسط 45 درجه نیاز به تسهیلات ویژه ای در کنترل و ممانعت از اتلاف حرارت مرطوب داخل ساختمان دارد، از اینرو طراح از کنسول ها و سایه بانها که از کنش های خود فرم بوجود آمده که برحسب حرکت خورشید در طول روز موجب سایه اندازی به روی نورگیرها و پنجره ها شده استفاده کرده است، تا از ورود مستقیم نور به فضای داخلی ساختمان و بروز پدیده گلخانه ای جلوگیری کند.

تکنیک دیگری که طراح جهت کنترل حرارت داخل ساختمان و جلوگیری از ورود مستقیم نور به داخل بهره جسته طراحی دیتیل ویژه ای برای گشودگی ها است.

مطلب پیشنهادی: خانه فامیلی در تهران و لذت زندگی ایرانی

تمعیدات اجرا شده عبارت است از ایجاد یک ضخامت 70 سانتی متری که عبارت است از گشودگی های متعدد و باریک که شیشه در انتهای آن قرار دارد و جهت عدم اتلاف فضا و دولایه کردن جداره فضای بین گشودگی ها به کمد تبدیل شده است.

نمونه های دیگر آپارتمان های مسکونی در ایران را در چیدانه ببینید:
مجتمع مسکونی آوا آهنگ در باغ های نیاوران
ساختمان مسکونی بارکا با سقف پیش تنیده در کرج
ساختمان مسکونی چیذری، طراحی موفق در زمین کم عرض
فضایی گرم و با طراوت در خانه آپارتمانی قیطریه

اگر مشغول ساخت آپارتمان یا ویلا، بازسازی یا تغییر دکوراسیون خانه خود هستید یا به دنبال افراد حرفه ای برای انجام این کار می گردید به اهالی فن چیدانه مراجعه کنید. در آنجا می توانید تصاویر مربوط به افراد یا شرکت های مختلف را ببینید و نمونه کارهای قبلی آنها را بررسی کنید. مناسب ترین افراد را با توجه به بودجه و نیاز هایتان در اهالی فن چیدانه بیابید.

گردآوری شده در تحریریه چیدانه

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه