انواع دیوار سبز: تراسی که دیوارش سبز است، لابی ساختمانی که دیوار سبز دارد، رستورانی که دیوار سبزش به مشتریها آرامش میدهد؛ همه، فضاهایی خاص و زیبا را به وجود میآورند که نمونهای از دکوراسیون سبز هستند. گیاهان جزئی از دکوراسیون هستند که زنده بودن و طراوت را به محیط ما اضافه میکنند. دیوارسبز هم یک شکل از وارد کردن سبزینگی و طراوت به فضای ساختمان است. در این مطلب در رابطه با انواع دیوار سبز (green wall) صحبت میکنیم. با این مطلب از چیدانه همراه ما باشید.
دیوار سبز چیست؟ گیرینوال، دیوار آزاد یا ایستادهای است که بهطور نسبی یا به طور کامل با پوشش گیاهی پوشیده شده است. واژه دیوار سبز یا باغهای عمودی یک واژه جهانی است که یک سیستم پوششی زنده با فوایدی نظیر بامهای سبز میباشند. با این باغها، گیاهان روی و بالای نمای یک ساختمان رشد میکنند. گیاهان مناسب شامل دامنه وسیعی از گیاهان همیشگی و سالیانه و داربستی از درختان گوناگون میباشند. باغهای عمودی با پوشاندن نمای یک ساختمان با گیاهان، تاثیر زیادی روی محیط اطراف آن دارند.
مطلب پیشنهادی: با دیوار سبز طراوت را به دکوراسیون منزل خود بیاورید!
دیوار سبز با نامهای مختلف و انواع متفاوتی شناخته شدهاند. مانند: دیوارهای سبز زندگی، دیوارهای زنده و دیوارهای خزهای، دیوارهای زیستی، باغهای عمودی یا بطور علمی VCWV (دیوارهای پیچیده گیاهی عمودی).
انواع دیوار سبز میتواند از اندازههای کوچک و متوسط مانند یک قاب عکس تا به بزرگی یک شاهکار بزرگ چندین متری باشد، که باعث ایجاد آرامش در محیط میشود. انواع دیوارهای سبز یک روش جایگزین پویا و جالب برای سبز کردن یک سطح عمودی هستند.
انواع دیوار سبز در سیستم و مقیاسهای متفاوت و به نامهای مختلفی از جمله:
به کار میروند.
مطلب پیشنهادی: 11 دیوار سبز در منزل و دفتر کار شما
این دیوارها به طور کلی به دو دسته اصلی تقسیم میشوند:
دیوار سبز مدولار یا دیوار زندگی، نوعی از دیوار سبز هستند که در آن، گیاهان در بسترهای متعددی که بر روی دیوار نصب شدهاند کاشته میشوند. بستر دیوار سبز مدولار میتواند از فلاورباکسهای مختلف تشکیل شده باشد و یا بسترهای کنفی برای کاشت گیاه در نظر گرفته میشود.
محیط رشد میتواند مواد عالی مانند الیاف نارگیل (Cocos nucifera L)، ذغال سنگ نارس، پوست درخت یا مواد معدنی مانند سنگریزههای خاک رس، شن، پرلیت، خاک معدنی، پشم معدنی، شن و ماسه، ورمیکولیت باشد. اگر چه اجزای مختلف اغلب به صورت ترکیبی استفاده میشوند. سیستم معمولا به صورت هیدروپونیک (یعنی مواد مغذی معدنی به صورت یونهای معدنی در آب به گیاه داده میشود) میباشد.
مطلب پیشنهادی: دیوار سبز مدولار، ما هم میتونیم داشته باشیم؟
نماهای سبز یا دیوار سبز کابلی از گیاهان بالارونده بدون زیرساختهای اضافی با استفاده از فولاد ضد زنگ یا چوب درختکاری، مشبک یا کابلکشی، به عنوان پشتیبانی گیاه؛ بر روی دیوار ایجاد میشود.
نمای سبز متداول شامل دو نوع سیستم است:
این نوع دیوار سبز خارج از منزل قرار دارند، ریشه در زمین دارند و نیازی به آبیاری زیاد ندارند. البته این نوع دیوار سبز را می توان داخل ساختمان هم طراحی کرد، در این صورت بستر کاشت آن ها، گلدان یا فلاورباکس و یا باغچهای در پاسیو و یا لابی و.. خواهد بود. تنوع زیادی از گیاهان بالارونده، از لحاظ رنگ گل و شاخ و برگ، فصل گلدهی، مشخصات و غیره آن ها را برای انسان جذاب میکند. آن ها میتوانند همیشه سبز و یا خزاندار باشند و معمولا چوبی و چند ساله هستند، اگر چه گاهی علفی و یا یک ساله هم هستند.
مطلب پیشنهادی: دیوار سبز کابلی، همه چیز درباره این بهشت عمودی!
دیوار سبز کابلی نیاز به یک سطح برای چسبیدن و رشد به صورت عمودی دارد، قیم گیاهان رونده میتواند سطحی مثل خود ساختار دیوار باشد که گیاه بر روی آن رشد میکند و یا قیم میتواند به صورت کابلهایی باشد که به صورت خطی و ضربدری در امتداد رشد گیاه قرار داده می شوند تا گیاه رونده در طی رشد سطح آنها را بپوشاند. ممکن است در این نوع دیوار سبز، فرم و رشد گیاه به صورتی باشد که نیاز به قیم نداشته باشد، این حالت برای گیاهانی که به صورت متراکم و در کنار هم رشد میکنند و مانند یک دیوار یک سطح سبز ایجاد میکنند، ایجاد میشود.
هیچوقت دو دیوار سبز مانند هم نیستند و بنابراین هزینه و فواید هرکدام باید به طور جداگانه محاسبه شود. متغیرهای دخیل در برآورد هزینهی ساخت انواع دیوار سبز:
کلام آخر:
داشتن یک دیوار سبز در ساختمان میتواند دکوراسیون شمارا خاص و متفاوت کند و مزایای داشتن یک دیوار سبز را برای شما به ارمغان بیاورد. در این مطلب با انواع دیوار سبز آشنا شدیم. شما هم برای داشتن دیوار سبز میتوانید با اهالی فن چیدانه در این زمینه در ارتباط باشید، به پروفایل متخصصین دیوارسبز سر بزنید و با کارشناسان آنها مشورت کنید.
مطالب مرتبط: