سقف کاذب بخشی از دکوراسیون داخلی ساختمان است که به نام سقف معلق یا سقف شبکه هم شناخته شده است. در ابتدا سقفهای کاذب در ساختمانهای تجاری استفاده می شدند اما در سالهای اخیر، این تکنیک در ساختمانهای مسکونی هم محبوبیت یافته است. این سقفها پایین تر از سقف اصلی قرار دارند و تاسیسات الکتریکی و مکانیکی می تواند پشت سقف کاذب قرار بگیرد تا ظاهر سقف اصلی زیباتر شود.
یکی از انواع سقف های کاذب، سقف کاذب کناف است که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.
نوعی سقف کاذب است که در آن از پنل های گچی یا غیرگچی برای ایجاد سقف کاذب استفاده می شود. کناف (Knauf) نام تجاری موسسه ای بین المللی در صنعت ساختمان است که بیشتر به تولید صفحه های گچی و سیستم های ساخت و ساز خشک در جهان معروف است. این شرکت تولیدکننده مصالح ساختمانی و سیستم های ساختمانی متفاوتی شامل دیوار گچی، صفحه های سیمانی، صفحه های آکوستیک، پشم شیشه، پشم سنگ و… است که از سال 1932 در آلمان شروع به کار کرد. در بازار پنل های گچی به کناف معروف شده اند که نام فارسی گچ برگ هم برای آنها استفاده می شود.
سقف کاذب کنافی در دو نوع سقف کاذب کنافی مشبک و سقف کاذب کنافی یکپارچه وجود دارد.
مشاهده بیشتر
مطلب پیشنهادی: معماری داخلی خیره کننده با سقف کاذب کناف!
سقف کاذب کنافی مشبک از تایل های سقفی تشکیل شده اند که این تایل ها توسط یک سازه که بار سقف کاذب را به سقف اصلی منتقل می کنند، نگه داشته می شوند. این سازه از اجزای مختلف: سازه اصلی، سازه فرعی، سازه تراز، آویز و مفتول مهار تشکیل شده است.
تایل های سقف کاذب کنافی مشبک از جنس گچی، معدنی و فلزی است.
نوع دیگر از سقف های کاذب کناف “یکپارچه" است که در آن صفحات گچی روکشدار به زیرسازی فولادی سبک متصل و پیچ می شود. درزهای بین صفحات با بتونه مخصوص درزگیری می شود. صفحات روکش دار گچی در انواع مختلف شامل: معمولی (RG)، مقاوم در برابر رطوبت (MR)، مقاوم در برابر حریق (FR)، مقاوم در برابر حریق و رطوبت (FM).
سقف کاذب یکپارچه به دو صورت ساده و دکوراتیو وجود دارد.
سقف کاذب کنافی ساده کل سقف را می پوشاند که با توجه به نوع فضا از پانل های گچی با ابعاد مختلف در آن استفاده می شود و پس از بتونه کاری و کشیدن ماستیک در درزها کل سطح سقف به صورت یکپارچه و یکدست در می آید.
زیرسازی فولادی در سقف کاذب کنافی یکپارچه
سقف کاذب دکوراتیو کناف، برای کاربری های تزئینی و نورپردازی ها در دکوراسیون داخلی استفاده می شود. در این نوع سقف صفحات روکشدار گچی روی سازه ی فولادی که اسکلت طرح را می سازند، نصب می شود. طرحهای سقف کاذب دکوراتیو دارای خطوط شکسته و هندسی، یا دارای خطوط منحنی است، و یا ممکن است ترکیبی از این دو باشد.
مطلب پیشنهادی: مزایا و کاربرد های دیوار کاذب کناف در طراحی داخلی
سقف کاذب کنافی یکپارچه (دکوراتیو)
پنل هایی که در سقف کاذب کنافی یا دیوار کنافی استفاده می شود در جنس های مختلفی وجود دارند مانند: گچی، آلومینیومی، سیمانی و…، که با توجه به محل استفاده و کاربرد آنها می توان از صفحه های آکوستیک و ضد رطوبت، ضد حریق، ضد آتش و رطوبت و… استفاده کرد.
به عنوان مثال؛ تایلهای آکوستیک اغلب در ساختمانهایی مانند سینماها، آمفیتئاتر، بانکها، فروشگاههای بزرگ و فضاهای آموزشی استفاده میشود. یا در مورد فضاهای اداری، تجاری و… که دسترسی به تاسیسات زیر سقف کاذب اهمیت دارد بهتر است از سقف کاذب کنافی مشبک استفاده کرد تا در مواقع نیاز با برداشتن تایل مورد نظر به راحتی به فضای پشت سقف کاذب دسترسی داشت.
در انتخاب نوع سقف کاذب کنافی و انتخاب تایل های آن موارد زیر مورد توجه قرار می گیرند: توانایی تنظیم رطوبت، مقاومت در برابر حریق، میزان جذب صدا (آکوستیک بودن)، نگهداری و تمیز کردن سقف کاذب، مقاومت در برابر ضربه، مقاومت در برابر رطوبت، پایداری، ظرفیت تحمل بار، قابلیت رنگ آمیزی. برای انتخاب نهایی باید از کارشناس متخصص مشورت گرفت.
ابعاد تایل های سقف کاذب مشبک 60 در 60 سانتی متر است ولی در سقف کاذب یکپارچه ممکن است صفحات روکش دار گچی برش بخورند و با توجه به ابعاد سقف جای گذاری شوند.
اجرای سقف کاذب کنافی یکپارچه در استخر
امکان نصب سقف کاذب کنافی بدون متخصص وجود دارد، ولی توصیه می شود که این کار را به یک کارشناس متخصص بسپارید.
قبل از نصب سقف کاذب کنافی شرایط مربوط به مدت زمان گارانتی، خدمات پس از نصب، انجام تعمیرات پانل ها و نحوه ی پرداخت هزینه ها و مدت زمان لازم برای انجام کار را بررسی کنید.
(به طور کلی در سقف کاذب کنافی مشبک و یکپارچه)
4. اتصال سازه ی باربر (در سقف کاذب یکپارچه) و سازه فرعی (در سقف کاذب مشبک) به سازه اصلی: سازه هایی که برای نگه داشتن صفحات به کار می روند.
5. نصب صفحات: در سقف یکپارچه پانل های مورد نظر به سازه پیچ می شوند. در سقف مشبک، تایل ها در محل خود قرار می گیرند (تایل گذاری).
6. درزگیری: در سقف یکپارچه درزهای بین تایل ها با نوار و بتونه مخصوص درزگیری شده و کل سطح سقف یکدست می شود.
قیمت سقف کاذب کنافی بسته به نوع سقف (مشبک یا یکپارچه، متحرک یا ثابت) و نوع طرح و میزان مصالح مصرفی متغیر است. این رقم از 45 هزار تومان (در هر متر مربع) به بالا می باشد که هزینه ی سقف کاذب بدون احتساب دستمزد اجرا می باشد در نتیجه هزینه ی کل (مصالح+ دستمزد) اجرای سقف کاذب کنافی در هر متر مربع بیشتر خواهد بود. همچنین مساحت کل سقف (سایه انداز سقف) مورد نظر در میزان قیمت اجرای سقف کاذب اهمیت دارد به طور مثال، ممکن است سقف های بالای 200 متر با هزینه ای متفاوت (هر متر مربع) از سقفهای زیر 100 متر مربع اجرا شوند. برخی از موارد هزینه ها مانند حمل بار و هزینه های جانبی پیش آمده در حین کار بر اساس توافق کارفرما و مجری تعیین می شود.
برای دسترسی به مجریان سقف کاذب کناف از همینجا اقدام کنید>>>