در این مطلب از تورهای اداری چیدانه، سراغ یک ساختمان اداری جذاب رفتیم که دقیقا مطابق استانداردهای فضاهای اداری طراحی و اجرا شده است. جزییات این پروژه را که توسط استودیو معماری آرش مدنی انجام شده است، در ادامه بخوانید.
ساختمان اداری شرکت OEID واقع در محدوده ی جردن، جهت طراحی داخلی در سال 97 به ما سپرده شد. این ساختمان 10 طبقه، شامل لابی و رستوران در طبقه همکف، 9 طبقه اداری، یک طبقه مدیریت و پارکینگ و نمازخانه در زیرمین می باشد. هر طبقه ساختمان مختص یک واحد اداری بوده، بر همین اساس نیز برای طراحی هر واحد یک تم رنگی اختصاص داده شد. به این ترتیب طبقات اداری در طرحی یکسان ولی با رنگ بندی های مختلف تعریف شده اند.
مطلب پیشنهادی: دکوراسیون دفتر کار، 7 استایل محبوب در سال 2018
در این پروژه ما با یک پلان کشیده مستطیل شکل، با نور شمال و جنوب و پلکان، آسانسور و نورگیر در میانه پلان روبرو بودیم. به جهت تأمین نور مناسب فضا، با حذف جرزهای اتاقها، تصمیم به استفاده از پارتیشن های شیشه ای جهت جداسازی فضاهای داخلی مورد نیاز گرفته شد. پلان هر طبقه اداری شامل فضاهای سرپرستی و جلسه در یک سو، و فضای مختص کارمندان به صورت یک دست (بدون جداره بندی اضافی) میباشد تا به این طریق فضای باز، شفاف و یکدستی در اختیار داشته باشیم. همچنین یک کافه در میانه هر طبقه در تلفیق با فضای اداری در نظر گرفته شده که ضمن القای فضایی صمیمی، دسترسی سریع و راحتی برای کارمندان داشته باشد.
طبقه هشتم این ساختمان به مدیریت کل مجموعه اختصاص دارد. این طبقه شامل اتاق مدیریت، فضای انتظار و منشی ها و سالن کنفرانس میباشد.
اتاق مدیریت در قسمت جنوبی پلان، خود شامل سه فضای اصلی مرتبط با هم هست؛ دفتر کار مدیریت، فضای نشیمن و فضای جلسه خصوصی. با توجه به فضای پراسترس کاری، و همچنین حفظ موقعیت و جدیت فضای مدیریت، رنگ آبی تیره به عنوان رنگ مایه طراحی این اتاق در نظر گرفته شد. در صندلی، موکتها و تابلوهای فضا از این رنگ بهره گرفته شده است. علاوه بر این سعی کردیم با کاربرد گیاهان در کنار چوب گردوی استفاده شده در طراحی میز و کنسولهای این فضا، آرامش و تمرکز مورد نیاز فضای مدیریت را فراهم آوریم.
مطلب پیشنهادی: طراحی داخلی اداری برای جذب مشتری بیشتر
فضای منشی در بال شرقی پلان، شامل یک میز منشی دو نفره بنا به خواست و نیاز کارفرما میباشد. در جهت مقابل، در بال غربی، فضای انتظار اتاق مدیریت در نظر گرفته شده. نکته مهم در طراحی فضای انتظار این بود که با توجه به نوع کار و جلسات ممکن است زمان انتظار طولانی شود، پس فضا طوری طراحی شد که از غالب رسمی و معمول این دست فضاها خارج شده و از خسته کنندگی و کسالت محیط جلوگیری شود. استفاده از چوب، رنگ موکت سبز، و طرح های گرافیکی دیوارها به جهت دستیابی به همین موارد صورت گرفته است. همچنین استفاده از نور Warm در این فضا به تأمین این مهم کمک نموده است. (در سایر فضاها که مختص کار میباشد نور Natural به کار گرفته شده است.)
آبدارخانه در حدفاصل فضای منشی ها و انتظار واقع شده است. به طریقی که علیرغم در معرض دید مستقیم نبودن، امکان سرویس دادن راحت به فضای انتظار و مدیریت را فراهم می آورد.
مطلب پیشنهادی: طراحی داخلی اداری و تاثیر آن بر روانشناسی کار
سالن کنفرانس در قسمت شمالی پلان در نظر گرفته شده. با توجه به ستونهای موجود در میانه این فضا، مهمترین عنصر این فضا یعنی میز کنفرانس، به طریقی طراحی شد که همچنانکه امکان جا دادن بیشترین تعداد نفرات را برای سالن کنفرانس فراهم میاورد، استاندارهای مورد نیاز دید، نشیمن و حرکت در فضا نیز رعایت شود. جهت سهولت دسترسی و خروج هم دو در، با امکان دسترسی از هر دوبال مجموعه برای سالن کنفرانس در نظر گرفته شده است.
برای دیدن سایر پروژه هایی که توسط استودیو معماری آرش مدنی طراحی و اجرا شده است، می توانید به پروفایل آن در چیدانه سر بزنید.