گیاهان آپارتمانی مانند هر موجود زنده دیگری نیازهای مخصوص به خود را دارند و افرادی که از این گیاهان در فضای داخلی خانه خود استفاده می کنند، موظفند خواسته های گیاهی را شناخته و در جهت برآورده کردن آنها قدم بردارند. یکی از مشکلاتی که در بسیاری از خانه های آپارتمانی وجود دارد، کمبود نور کافی است. همین نکنه نیز باعث می شود که افراد برای نگهداری از گیاهان با چالش مواجه شوند و با ترس مرگ گیاهان، خود را درگیر این مسئله نکنند. ولی باید بدانید که گیاهان نیازهای متفاوتی دارند و اگر می خواهید برای خانه خود به دنبال گیاه مناسب باشید، می توانید با اطلاع از ویژگی های آنها به دنبال گیاهان آپارتمانی مقاوم بگردید. در این مطلب از تورهای خانه گردی چیدانه و در بخش تور سبز می خواهیم از تجربه های شخصی مهدیه بگوییم. پس توصیه های مهدیه در نگهداری از گیاهان آپارتمانی را دنبال کنید:
همه گیاهان از بازار گل محلاتی و بازار گل امام رضا خریداری شده است و فقط یکی دو گلدان را به صورت اینترنتی تهیه کردم.
انواع خاک و کود مناسب هر گیاه و بیلچه
پوتوس سبز و ابلق، پوتوس نئون، پوتوس سفید، اسکاندیس ابلق و سبز، گندمی، کاکتوس، ارکیده، کاج مطبق، سانسوریا، آگلونما، آنتوریوم، زامیفولیا، بنفشه آفریقایی، شمعدانی، کالانکوئه، پپرومیا سبز و چروک، آلوئه ورا
در دکوراسیون خانه مهدیه گیاهان آپارتمانی نقش به سزایی دارند و فضای خانه را دگرگون کرده اند. برای نگهداری از گیاهان فضای باز مانند شمعدانی که نیاز به نور بیشتری دیده می شود، گلدان های لبه بیرونی پنجره بهترین انتخاب هستند.
پست سینک ظرفشویی آشپزخانه که به سمت پنجره بیرونی باز می شود هم برای نگهداری از گیاهان کوچکتر مانند کاکتوس و انواع ساکولنت ها در نظر گرفته شده است.
نمی توانم به طور دقیق هزینه خریداری گلدان ها را ذکر کنم چون بعضی گلدان ها را پنج سال پیش خریدم. من در زمان خرید بیشتر به دنبال گیاهانی هستم که نگهداری آسان تری دارند، نسبتا مقاوم تر هستند و نور کمتری نیازمندند. گیاهانی مانند پوتوس، سانسوریا و زامیفولیا در این دسته قرار می گیرند.
این خانه فضای مناسب و کافی برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی و گلدان هایم نداشت. من با قرار دادن یک میله بین دو کابینت توانستم تعدادی از گیاهان را جلوی پنجره آویزان کنم. طبقه و شلف های روی اپن آشپزخانه را هم مخصوص گلدان ها طراحی کردم. فضای لبه پنجره ها را هم از داخل و هم از بیرون گلدان گذاشته ام.
من برای آشنایی با روش نگهداری گیاهان آپارتمانی هم از گوگل و هم از چند پیج نگهداری از گیاهان در اینستاگرام استفاده می کنم.
به نظر من مهمترین عامل برای سلامت گیاهان نور است. حتی گیاهانی که مقاوم به نور کم هستند هم در نور کم رشد نمی کنند و فقط به همان شکلی که هستند، باقی می مانند. مثلا پوتوس های من در خانه قبلی مان که بسیار پر نور بود، به اندازه ای رشد می کردند که باید مرتب کوتاه شان می کردم ولی از وقتی به این خانه آمده ایم، به آن اندازه رشد نمی کنند.
پس اگه خانه کم نوری داریم، باید سعی کنیم گلدان های گیاهی را نزدیک پنجره و در قسمتی که بیشترین نور را دارد، قرار دهیم. البته این نکته فقط برای گیاهان مقاوم به نور کم صدق می کند.
نحوه نگهداری و نیازهای برخی از گیاهان خانگی که در خانه مهدیه وجود دارند را می توانید به طور خلاصه در زیر مطالعه کنید:
تصاویر توسط صاحب خانه تهیه شده است.
اگر شما هم گوشه سبز و دلنشینی در خانه خود ایجاد کرده اید می توانید در مسابقه “خانه سبز من" که در حال برگزاری است، شرکت کنید. اطلاعات بیشتر را اینجا بخوانید.