Chidaneh.com placeholder image

تمیز کردن نقره، ظروف و زیورآلات نقره رو اینجوری برق بنداز!

 

از زیبایی ظروف نقره نمی توان چشم پوشی کرد.این ظروف می توانند میز شام یا بوفه دکوری شما را از این رو به آن رو کنند. مهم نیست که ظروف نقره چطور به دستتان رسیده است! ممکن است هدیه یا یک یادگاری با ارزش قدمت دار باشد یا شاید شما یک کلکسیونر ظروف نقره باشید. در هر صورت شما باید بدانید چطور از این ظروف ارزشمند نگهداری کنید. با مراقبت منظم و صحیح، ظروف نقره شما سالیان سال خواهند درخشید. تمیز کردن زیورآلات نقره مشابه ظروف است. با چیدانه همراه باشید!

فیلم نت
فیلم نت

از سیاه شدن نقره نترسید!

همه ما این عادت را داریم! برای حفظ اشیا با ارزشمان از آن ها استفاده نمی کنیم یا به ندرت و در شرایط خاص به کارشان می بریم. اما در مورد نقره این کار نتیجه عکس برایتان به همراه دارد! اولین اصل در حفظ ظروف نقره، استفاده مداوم از آن هاست. نقره بیش از هرچیز دیگری از رطوبت موجود در هوا سیاه می‌شود. سیاه شدگی نقره محصول اكسیداسیون آن است. كه در اثر واكنش نقره با عناصری چون اكسیژن،‌گوگرد و همینطور برخی اسیدها ایجاده می‌شود. مناسب ترین میزان رطوبت موجود در هوا جهت نگهداری و حفظ نقره از سیاه‌شدگی، ۴۵ تا ۵۰ درصد است. اما شما نمی توانید خانه را به یک موزه با شرایط رطوبتی و دمایی یکنواخت تبدیل کنید! پس ظروف و زیورآلات نقره را در مکان های مرطوب نگهداری نکنید و بیشتر از ظروف استفاده کنید.

مواد غذایی که ظروف نقره را سیاه می کند!

هنگام استفاده ظروف نقره باید حواستان به چند ماده غذایی باشد! مواد غذایی مانند: تخم‌مرغ،‌ آب‌میوه‌ها، گوجه‌فرنگی، سركه، سس كچاپ، نمك و انواع سس های سالاد. این مواد در صورتیكه برای مدت طولانی برروی ظروف نقره باقی‌بمانند، باعث سیاه‌شدگی آنها می‌شوند. اگر از نمکدان های نقره استفاده می کنید، بعد از استفاده سریع نمک را خارج کنید. زیرا نمک باعث خوردگی و لک برداشتن ظروف نقره می شود.

مراحل ابتدایی تمیز کردن ظروف و زیورآلات نقره

  1. گرفتن گرد و خاک: برای این کاراز یک پارچه نرم یا قلم موهای نقاشی نو که از الیاف نرم ساخته شده اند، استفاده کنید. بهتر است از مسواک استفاده نکنید. مسواک ها هر چقدر هم که نرم باشند، باز هم به سطوح نقره آسیب می رسانند.
  2. شست و شو: پس از پاك كردن گردوخاك ،‌ظروف نقره‌ یا زیورآلات را با آب گرم و صابون بشویید وهیچگاه ظروف نقره‌ای را بمدت طولانی در آب خیس نكنید.
  3. خشک کردن: پس از شست و شو حتما ظروف یا زیورآلات را با یک پارچه تمیز و بدون پرز خشک کنید. برای خشک کردن قسمت هایی از ظروف که با دستمال امکان پذیر نیست، می توانید از باد ملایم سشوار هم استفاده کنید.

پولیش زدن ظروف و زیورآلات نقره

‌ظروف نقره‌ای را بر روی یك حوله نرم قرار دهید. با یك پارچه كتانی نرم،‌مواد شیمیایی مخصوص پولیش را ‌برروی ظروف بمالید. یادتان باشد! قبل از استفاده بروشور را مطالعه کنید! برای پولیش زدن به زیورآلات نقره‌ای، ابتدا مطمئن شوید كه برروی جواهر،‌سنگ ها،‌نگین ها یا قسمت های آسیب‌دیده وجود ندارد،‌ از تماس سنگ های قیمتی با جلا‌دهنده‌ها،‌ خودداری كنید.

نکته: هنگام تمیز کردن از حرکات دایره ای خود داری کنید و دستمال را طولی روی سطوح نقره حرکت دهید.

مراحل پایانی تمیز کردن ظروف و زیورآلات نقره

بعد از پولیش زدن دوباره ظروف را بشویید و خشک کنید. سپس سر جایشان قرار دهید.

نکته: در صورتیكه از داروهایی استفاده می‌كنید كه میزان اسیدیته پوست را تغییر می‌دهند،‌زیورآلات نقره‌ای را روی لباس بیاندازید تا از تماس مستقیم آنها با پوست جلوگیری شود.

شستن ظروف نقره با ماشین ظرفشویی

بهتر است برای تمیز کردن و شستن ظروف نقره از ماشین ظرفشویی استفاده نکنید. اما اگر ابر انجام این کار اصرار دارید، مواد غذایی باقیمانده برروی ظروف را با آب شسته، سپس آنها را در داخل ماشین قرار دهید. از مواد پاك كننده‌ای استفاده كنید كه حاوی اسانس و عطر لیمو و یا كلر نیستند.به خاطر داشته باشید كه قبل از دورخشك‌كن ماشین ظرفشویی، ظروف نقره‌ای را از ماشین بیرون آورده و با یك پارچه نرم كاملا خشك نمایید.

تذکر: گرمای زیاد ماشین ظرفشویی ممکن است به ظروف نقره آسیب برساند.

مطالب بیش تری را در چیدانه بخوانید:


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه