یکی از راههای نظم بخشیدن به منزل وجود کتابخانه برای نگهداری کتابهای متفاوت می باشد، همچنین وجود کتابخانه در منزل با ایجاد حس خوشایندی که القا می کند نوعی ترغیب برای مطالعه بیشتر فراهم می آورد که از نیازهای انکار ناپذیر همه ما است.
برای داشتن کتابخانه در منزل الزامی ندارد که حتما هزینه های سنگین متحمل شویم یا با دلایلی نظیر کمبود فضا از وجود آن صرف نظر کنیم.
در این نوشتار در نظر داریم با ارائه ایده های ساده و خلاقانه، کتابخانه منزلمان را متناسب با نیاز، علاقه و با راهکار های ساده اجرایی، طراحی و اجرا نماییم.
خیلی ساده و با استفاده از متریال در دسترس، که پیدا کردن آنها بسیار آسان است می توانید کتابخانه هایی زیبا و حتی دکوراتیو داشته باشید که علاوه بر کاربرد خود بر جذابیت منزلتان نیز بیافزاید. برای این کار می توانید با استفاده از تخته های چوبی یا ام دی اف و … فرمهای متفاوتی از کتابخانه در منزل اجرا نمایید. همچنین استفاده از شیشه برای ایجاد قفسه و شلف در کتابخانه نیز می تواند متریال در دسترسی باشد که اجرای این المان را آسان می کند. با همین ابزار ساده و همچنین برخی از اشیاء دورریختی و با کمی خلاقیت می توانید کتابخانه ای جذاب و زیبا ایجاد نمایید.
نمونه هایی ساده برای یک کتابخانه زیبا و کاربردی:
– جعبه ها و باکس هایی که شاید در نگاه اول خیلی کاربردی نبوده به راحتی می توانند با کمی خلاقیت و ذوق و سلیقه به کتابخانه ای زیبا تبدیل شوند که بر روی هر دیواری قابل نصب باشند.
– استفاده از باکس های موجود در بازار و چیدمان آنها با فرم های متفاوت و متنوع
– چیدمان ام دی اف با رنگ ها و سایزهای متفاوت که خلق فرم های متنوع را میسر می نماید.
– نصب متفاوت و زاویه دار قاب های چوبی ساده و چیدمان خلاقانه کتابها روی آن
امروزه با وجود آپارتمانهای کوچک در نظر گرفتن فضایی مجزا برای کتاب برای همه امکان پذیر نیست همچنین به کارگیری کتابخانه های بزرگ که تنها یک کاربری را بعهده دارند خیلی مناسب حال و هوای این فضا ها نمی باشد.
ایده مناسبی که هم بتواند کتابخانه ای زیبا برای شما تامین کند و هم وظیفه دکور خانه را بعهده داشته باشد می تواند راهگشا باشد.
کتابخانه های دکوراتیو این امکان را فراهم می کنند که شما بتوانید از یک المان چندین استفاده را داشته باشید بعنوان مثال جانمایی گل های تزئینی، اشیاء دکوراتیو، شمع های تزئینی و غیره که هر کدام از اینها می تواند زیبایی فضای شما را دو چندان نماید بر روی این کتابخانه ها امکان پذیر می باشد.
جانمایی قاب عکس های خانوادگی و یا تصاویر خوشایند که دیدن آنها برایتان لذتبخش است. نور پردازی تاکیدی اشیاء روی کتابخانه از دیگر راههای دکوراتیو نمودن کتابخانه می باشد.
نمونه هایی از طراحی های خلاقانه کتابخانه که به صورت دکوراتیو می باشند:
برای ساخت نمونه های فوق بهتر است از راهکارهای ساده استفاده نمایید راهکارهایی که هزینه ی بسیار ناچیزی به همراه دارند و در عین حال نتیجه ی مطلوب را میسر می نمایند.
راهکارهایی مثل استفاده از طناب هایی که رنگ و جنس آنها نیز می تواند به جذابیت کار بیفزاید.
در تصاویر زیر خواهید دید که با مقداری طناب و گره زدن آن می توانید کتابخانه ای زیبا و دکوراتیو داشته باشید.
نمونه هایی برای اجرای ساده کتابخانه
با روشهای ساده فوق می توانید ایده ها و طرح های خود را اجرایی نمایید و از اجرای آنها لذت ببرید.
یکی از فضاهایی که نیاز به وجود کتابخانه را تاکید می نماید اتاق کودک است.
کتابخانه اتاق کودک باید به گونه ای باشد که به لحاظ مقیاس متناسب با کودک و در دسترس کودک بوده و کودک بتواند هر زمان از آن استفاده نماید.
پیشنهاد می گردد کتابخانه کودک تا جای ممکن انعطاف پذیر باشد تا بتوان متناسب با رشد کودک آن را تغییر داد. بنابراین بهتر است بیشتر از اینکه به فکر متریال گران باشید از متریال و مصالحی استفاده کنید که بتوانید به راحتی آن را تغییر داده و در این امر از نظرات خود کودک نیز استفاده کنید.
همچنین استفاده از رنگ های شاد برای این فضا بسیار تاثیر گذار است.
تا جای ممکن از طراحی پویا استفاده نمایید فرم های متنوع و استفاده از گل و فضای سبز می توانید در پرورش خلاقیت کودکتان تاثیر گذار باشد.
نمونه های ساده کتابخانه کودک
متاسفانه کتابخانه موضوع جدی برای طراحی خیلی از خانواده ها در ایران نیست هرچند به تجربه کارفرماهایی داشتیم که وقتی برای طراحی و دکوراسیون داخلی منزل خود به ما مراجعه می کردند تاکید ویژه ای برای کتابخانه داشتند.
اما نکته ی مهم برای امتناع خیلی از کارفرمایان این است که به نظر برخی از آنها امکان لحاظ همچین فضایی در آپارتمان کوچکشان وجود نداشت.
در این قسمت به نمونه هایی می پردازیم که بعضا ساختار شکنی می کنند و در فضاهایی غیر عرف کتابخانه طراحی و اجرا می کنند در بسیاری از جوامع وجود کتابخانه فضایی است که بسیار جدی به آن تاکید و جزء ریز فضاهای معماری محسوب می شود.
همانطور که می دانیم کتاب و کتابخوانی برای رشد و ترقی انسان بسیار تاثیر گذا است بنابراین بهتر است وجود آن را در منزل پررنگ نماییم.
در تصویر زیر خواهیم دید که کتابخانه به آشپزخانه راه یافته است یا در نمونه ای دیگر بعنوان کاور کامل یک دیوار در فضاهایی مثل نشیمن و پذیرایی خودنمایی می کند.
برای پیدا کردن فضایی جهت نگه داری کتاب فضای زیر پله نیز می تواند راهگشا باشد.
کنج های دیوار که شاید خیلی وقتها بلااستفاده است می تواند فضایی برای اجرای یک کتاخانه ساده فراهم نماید.
پنجره گاه از فضاهایی است که کریستوفر الکساندر در کتاب معماری و راز جاودانگی بسیار به آن تاکید می نماید و چقدر می تواند جذاب باشد که از فضای پنجره گاه برای خود کتابخانه و نشیمنی برای مطالعه کتاب ایجاد نماییم.
پنجره گاه به نشیمن جلوی پنجره می گویند که با نشستن روی آن می توان به فضای بیرون پنجره دسترسی بصری داشت و چه بهتر که این فضا برای مطالعه ی کتاب اختصاص یابد.
هدف این نوشتار ارائه ایده های ساده و خلاقانه برای ایجاد کتابخانه و راهکارهایی برای اجرای آن بود تا بتوانیم کتاب و کتابخوانی را به صورت جدی بعنوان یکی از فعالیت های روزانه خود داشته باشیم.
برای دیدن نمونه کارها و ارتباط با شرکت دکوراسیون داخلی آرامو دیزاین، به پروفایل این گروه در اهالی فن چیدانه سر بزنید.