یکی از قسمتهای اصلی هر خانه که اعضای خانواده مدت زمان زیادی از روز را برای تماشای تلویزیون، استراحت و … در آن سپری میکنند، اتاق نشیمن است. در این اتاق بیشتر گپ و گفتها، دورهمیها و مهمانیها برگزار شده و معمولا وسایل گرمایشی و سرمایشی نیز در این بخش از خانه قرار دارد. به همین علت طراحی اتاق نشیمن بسیار حائز اهمیت بوده و این امر باید با استفاده از ایدههای خلاقانه و جذاب صورت گیرد. دکوراسیون اتاق نشیمن باید به صورتی باشد که افراد در آن احساس راحتی داشته باشند و اینگونه است که میتواند تاثیرات مثبتی بر آرامش و بهرهوری تک تک اعضای خانواده بگذارد. در این مطلب به بررسی بهترین ایدهها جهت طراحی دکوراسیون اتاق نشیمن خواهیم پرداخت
طراحی داخلی، مقولهای پیچیده محسوب میشود که جزئیات و قوانین بسیاری دارد. همه انسانها مایل هستند که برای آرامش در طول زندگی خود، خانهای زیبا و محیطی مناسب را فراهم کنند. مهمترین نکته در طراحی دکوراسیون اتاق نشیمن یک خانه، آن است که شما باید در گام اول، سبک مورد نظر خود را مشخص نمایید. تفاوتی ندارد که این سبک انتخابی شما مینیمال، کلاسیک، مدرن و… باشد. زیرا افراد با سلایق مختلف، هر کدام یک سبک مناسب خود را میپسندند. در ادامه انواع سبکهای مختلف طراحی داخلی اتاق نشیمن را بررسی خواهیم کرد.
به تازگی طراحان دکوراسیون داخلی، به منظور طراحی و دیزاین اتاق نشیمن در خانه، ایدههای خلاقانه و جذابی را تحت عنوان سبک مینیمال مطرح کردهاند. شما میتوانید با استفاده از سبک مینیمال، از یک اتاق نشیمن با فضایی جذاب، دنج و مدرن در منزل خود بهرهمند شوید.
استفاده از سبک معاصر در طراحی اتاق نشیمن نیز برای افرادی مناسب است که فضایی ساده، بی ادعا و آرامشبخش را دوست دارند. در سبک معاصر استفاده از چوب رایج بوده و این عنصر با ایجاد فضایی گرم در محیط و با طراحیهای مخصوص، جلوهای مدرن به آن میبخشد. برای ایجاد فضای معاصر، اغلب از رنگهای خنثی استفاده میشود، البته دیگر رنگها نظیر آبی، بنفش و سبز هم میتوانند برای شما آرامش دلخواهتان را ایجاد کنند.
در طراحی این اتاق با سبک مدرن، رنگهای خنثی در اولویت قرار گرفته و شما میتوانید از رنگهای سفید و سیاه استفاده نمایید. این ترکیب رنگی در تمام دورهها، زیبایی خود را داشته و از مد نخواهد افتاد. با ترکیب این دو رنگ خنثی در کنار هم است که شما میتوانید فضای مدرن دلخواه خود را به دست آورید.
سبک کانتری، از جمله سبکهای رایج در طراحی اتاق نشیمن محسوب میشود که یک فضایی گرم و صمیمی را برای شما ایجاد خواهد کرد. از ویژگیهای شاخص این سبک، باید به طرحهای گلدار و عناصر و رنگهای گرفته شده از طبیعت اشاره کرد. سبک کانتری، بسیار ساده، طبیعی و بیآلایش بوده و با یک زندگی آرام و صمیمی سازگاری دارد.
چنانچه شما به تجملات علاقمند دارید، سبک کلاسیک برای شما میتواند بسیار مناسب باشد. از رنگهای پرکاربرد در نشیمن کلاسیک، باید به رنگ طلایی اشاره کرد که در کنار رنگهای تیره، جلوه با شکوهی به محیط میبخشد. البته اگر رنگ طلایی را نمیپسندید، میتوانید رنگهای آرامتری نظیر کرم و بژ را برای مبلمان سبک کلاسیک و محیط اطراف انتخاب کنید. پارچه مخملی نیز از عناصری است که در ترکیب با مبلمان کلاسیک، میتواند این فضا را مجلل و لوکس نماید.
برای داشتن چیدمان متفاوت اتاق نشیمن، میتوانید به انواع سبکها و چینشها توجه کنید. در ادامه ایدههایی ارائه میشود که میتوانید از آنها بهره ببرید.
معمولا باید سعی بر این باشد تا در هر چیدمان اصولی مانند مسیر رفت و آمد، فضای مناسب تلویزیون و …. به خوبی رعایت شود. چیدمان بالا برای یک اتاق نشیمن یا پذیرایی رسمی ایده آل است. این همان طرحی است که بسیاری از افراد در کنار شومینه از ان استفاده می کنند؛ به طوری که دو کاناپه که در روبه روی یکدیگر قرار گرفته و یک میز جلومبلی که در بین آن ها قرار می گیرد. معمولا در این طرز چیدمان پذیرایی، تلویزیون بالای شومینه قرار می گیرد و هدف اصلی صحبت افراد با یکدیگر است.
این طرز چیدمان اتاق پذیرایی نسبت به چیدمان قبلی، راحت تر است و از رسمیت کم تری نیز برخوردار است. دلیل این امر نیز در این است که به جای یکی از کاناپه دو مبل تکی قرار داده می شود. تلویزیون کماکان در بالای شومینه و یا کنار آن چیدمان شده زیرا هدف اصلی نیست و در نهایت با ایجاد فضای بیش تر امکان وجود یک میز اداری کوچک نیز میسر خواهد شد.
چرخش مبل به سمت شومینه، قرار دادن مبل های تکی در گوشه های مختلف اتاق و استفاده از یک پاف این چیدمان راحت تر و دوستانه تر را به وجود می آورد. در این حالت شومینه به راحتی نقطه کانونی اتاق قرار گرفته و گرمی و صمیمت لازم برای یک نشیمن را فراهم می کند. در این حالت نیز چیدمان بر اساس فرش وسط اتاق انجام می شود و مسیر حرکتی ساده و روان خواهد بود.
زمانی که هم سبک و هم راحتی برای شما مهم است می توانید از دو نوع مبلمان و یا مبلمان و صندلی استفاده نمایید. همانند آن چه که در تصویر بالا مشاهده می کنید قسمتی با مبلمان ال شکل چیده شده و قسمتی نیز به یک صندلی و پاف جلوی آن اختصاص یافته است. در این حالت به تنها چیزی که باید توجه نمایید این است که دو انتخاب، هماهنگی لازم با یکدیگر را داشته باشند. هماهنگی از مهمترین اصول چیدمان پذیرایی است.
در این طرز چیدمان پذیرایی که شاید بتوان گفت نسبت به حالت های قبلی راحت تر محسوب می شود، از یک نیمکت یا شزلون در کنار مبلمان اصلی استفده خواهد شد. تفاوتی که این حالت با حالت های قبلی خود دارد در مسیر حرکتی است که برای آن تعریف شده است. ورودی دقیقا روبه روی شومینه قرار داشته و مسیر رفت و آمد هم روی همین محور تعریف می شود. با این کار فضای اتاق به دو قسمت تقسیم شده و مبلمان دو طرف آن قرار می گیرد. اضافه کردن کنسول نیز باعث شیک تر شدن فضا می شود.
روش دیگری که می تواند برای چیدمان این فضا مناسب باشد، ترکیب فضای نشیمن و فضای کار است. با قرار گرفتن تلویزیون در گوشه ای از اتاق و استفاده از مبل ال، فضای بسیار مناسبی در پشت مبلمان به وجود می آید که می تواند به طور مستقل برای کاربردهای دیگری به کار گرفته شود. قرار دادن دو میز کار دقیقا این چیدمان را تکمیل می نماید. اگر به محل قرار گرفتن فرش نیز توجه کنید می بینید که نسبت به مدل های قبلی از وسط فضا به گوشه ها متمایل شده است.
این چیدمان که بیش تر شبیه به سبک کانتری است، یک فضای صمیمیانه برای گفت و گو و دورهمی را تداعی می کند. یک میز کوچک با دو صندلی راحت در سمت دیگر فضا برای بازی و مطالعه در نظر گرفته شده است. تلویزیون نیز مانند سایر فضاهای رسمی اهمیت کم تری داشته و چیدمان غیرمرکزی دارد.
در یک فضای دوستانه شما به راحتی می توانید انواع مختلف وسایل دکوری و هر آن چه که مورد علاقه تان است استفاده نمایید. در این جا یک مبلمان ال شکل در یک طرف اتاق و فضای کار و کمد در قسمت روبه رو جای گرفته اند. فرش بزرگ وسط فضا به دو فرشی کوچک تر تبدیل شده و این دو قسمت توسط یک پاف تفکیک شده اند. کمد های سمت دیگر می توانند برای مصارف مختلف حتی وسایل بازی کودکان نیز مورد استفاده قرار بگیرند.
همان طور که در قسمت مقدمه نیز اشاره کردم، فعالیت های مختلفی در یک اتاق نشیمن انجام می پذیرد که یکی از آن استفاده از میز غذاخوری است. بنابراین نحوه چیدمان مبل ها در پذیرایی باید به گونه ای باشد که بتوان برای غذاخوری نیز یک قسمت مستقل تعریف نمود. قرار گیری مبل ها به سمت درب حیاط (پنجره) می تواند این ایده را برای شما عملی نماید. به این گونه که مبل ها پشت به میز غذاخوری قرار گرفته و دو فضا توسط آن ها و بدون هیچ گونه دیوار یا پارتیشنی از یکدیگر جدا شده اند.
برخالف چیدمان قبلی، می توان چیدمانی داشت که با فضای غذاخوری ترکیب شود. برای رسیدن به این هدف کافی است که مبل ال شکل را در یک سمت فضا قرار داده و میز غذاخوری را در سمت دیگر. مثل همیشه یک پاف و یا یک میز جلومبلی به همراه فرش می توانند دو قسمت را از یکدیگر جدا نمایند. به همین ترتیب اگر تلویزیون در وسط قرار بگیرد از هر دو قسمت قابلیت دیدن را خواهد داشت.
لازم است که پیش از دیزاین اتاق نشیمن، بعضی نکات اولیه را در نظر بگیرید و این فضا را براساس آن طراحی و دیزاین نمایید. در ادامه به بررسی این قوانین خواهیم پرداخت.
اکثر افراد از اتاق نشیمن برای تماشای تلویزیون در زمان استراحت خود استفاده میکنند. حال آن که عدهای این اتاق را برای دورهمی و پذیرایی از مهمان در نظر میگیرند. بنابراین در ابتدا بهتر است که کاربرد این اتاق را مطابق با نیاز و اهداف خود مشخص کرده و سپس فضا را طراحی کنید. در نظر گرفتن نیازهای اعضای خانواده در زمان دیزاین اتاق نشیمن، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. هنگام طراحی دکوراسیون این اتاق، باید به تفاوت نشیمن و پذیرایی توجه کنید تا در طراحی این دو فضا، به اشتباه تداخلی به وجود نیاید.
برای استفاده بهینه از فضای اتاق نشیمن، لازم است که چیدمان در این فضا را به صورتی در نظر بگیرید که وسایل به میزان کافی از هم فاصله داشته باشند. باید تا حد ممکن از فضاهای خالی در این محیط استفاده کرده و بخشهایی چون گوشهها که معمولا نادیده گرفته میشوند را نیز به به کار بگیرید. شما میتوانید در این فضاها، قفسه، کمد شناور یا توکار جاسازی کرده و با نورپردازی مناسب از گوشههای اتاق، یک فضای زیبا و رومانتیک را بسازید. همچنین اضافه کردن یک کتابخانه و چیدمانی به همراه اکسسوریهای مختلف، گذاشتن آباژور با رنگی سازگار با کاغذ دیواری میتواند ارزش این کنجها را به ما نشان دهد.
در صورتی که مایل هستید اتاق نشیمن شما، کاملا امروزی و شیک باشد، توصیه میشود که از فرشی با طرح و اندازه مناسب با محیط استفاده کنید. چنانچه فرش انتخابی شما بزرگتر یا کوچکتر از نیازتان باشد، باعث میشود که فضا دچار بینظمی شود. در نتیجه انتخاب فرش باید مطابق با اندازه اتاق نشیمن باشد. در نشیمنهای بزرگ، طراح میتواند با دست بازتری فرش را انتخاب کرده و چیدمان متنوعی را ایجاد نماید. در طراحی دکوراسیون اتاق نشیمنهایی که کوچکتر هستند، توصیه میشود که فرش انتخابی شما از رنگی روشن و طرحی خلوت برخوردار باشد.
نورپردازی مناسب و اصولی در طراحی دکوراسیون نشیمن، مانند خرید وسایلی زیبا برای آن بسیار حائز اهمیت بوده و از ارکان اصلی طراحی به شمار میآید. چرا که نورپردازی اصولی در یک محیط، میتواند زیبایی آن را بیشتر به چشم مخاطبان بیاورد. اگر فضای خانه، از نور طبیعی خوبی بهرهمند بوده و شما بتوانید از پنجرههایی با ابعاد مختلف در این محیط استفاده کنید، این نورپردازیها میتواند اثرات مثبتی در دکوراسیون داخلی شما داشته باشد. رعایت چند نکته زیر در مورد الگوهای نورپردازی این طراحی داخلی بسیار ضروری است:
در حال حاضر، اکثر اتاقهای نشیمن از وسایلی چون میزناهارخوری، میزتلویزیون، مبلمان و … برخوردار هستند. آن دسته از افرادی که ترجیح میدهند نشیمن بدون مبل داشته باشند، از انواع تکیه گاهها و تختهای سنتی برای نشستن در این محیط استفاده میکنند. باید به این نکته توجه کرد که تعداد مبلمان این فضا نیز باید به اندازه باشد و به کار بردن انبوهی از مبلمان در این محیط به هیچ عنوان توصیه نمیشوند. لازم است در دکوراسیون اتاق نشیمن دو اصل مهم تقارن و تعادل، همواره در نظر گرفته شود. بهتر است پیش از انتخاب مبلمان ،به متراژ و شکل اتاق نشیمن، یعنی مستطیل یا مربع بودن آن توجه کنید. اگرمنزل شما یک نشیمن کوچک دارد، باید از مبلمان جمع و جور استفاده کرده و به صورتی آنها را بچینید که در رفتوآمد اعضای خانواده اختلال ایجاد نکند. برخی از مهمترین نکات برای انتخاب مبلمان عبارتند از:
لازم است پرده اتاق نشیمن، با رنگهای موجود در این فضا متناسب باشد. پرده انتخابی شما باید به این محیط، انرژی مثبت و آرامش ببخشد. باید در زمان انتخاب پرده مورد نظر خود، کاربرد اتاق را نیز در نظر داشته و کیفیت و راحتی این اتاق را در بالاترین اندازه ممکن حفظ نمایید. انواع پرده انتخابی در دکوراسیون داخلی اتاق نشیمن، عبارتند از:
از دیگر نکات مهم در دیزاین اتاق نشیمن، باید به انتخاب رنگ مناسب برای دیوارها اشاره کرد. البته در سالهای اخیر، استفاده از کاغذ دیواری به جای رنگ، بسیار رواج یافته است. برخی نکات در مورد رنگ مناسب برای دیوارهای اتاق نشیمن عبارتند از:
در صورتی که میخواهید طراحی اتاق نشیمن شما منحصر به فرد باشد، میتوانید با استفاده از برخی ایدههای خاص، دکوراسیون داخلی نشیمن خود را متحول سازید. در ادامه به برخی از این ایدهها، اشاره شده است:
اتاق نشیمن، از جمله قسمتهای مهم در هر خانه است که اعضای خانواده، مدت زمان بسیاری را در طول روز، در این اتاق به سر میبرند. بنابراین برای آسایش و راحتی اعضای خانواده، لازم است تا طراحی این اتاق، بسیار جدید و به روز باشد. استفاده از ایدههای جذاب در این محیط، به شما امکان خواهد داد تا برای استراحت و تماشای تلویزیون، یک فضای آرامبخش و دنج را داشته باشید.