ویژگی های ذاتی مواد و مصالح و نیز شیوه بکارگیری آنها، نقش تعیین کننده ای در تعریف فرم و فضای معماری دارند، چنانکه می توان گفت: در شکل گیری مکان، فرم ها بوسیله مواد و مصالح نقش خود را ایفا می کنند. سابقاً تا زمانی که تکنیک مدرن همه چیز را ممکن نساخته بود، این مصالح و مواد بودند که فرم را مشخص میکردند و به فضای معماری شکل میدادند. هر ماده دربردارنده توان بالقوه ساختاری خاص خود است و از نظر فرم پذیری خواص ویژهای دارد. سنگ مصنوعی یا پلیمری (Artificial Stone) انواع جدیدی از مصالح هستند که از ترکیب سنگ طبیعی و مواد دیگری مانند (سیمان، مواد پلیمری، رزین، رنگدانه شیمیایی و…) به دست میآیند.
اولین سنگهای مصنوعی از قرن هجدهم مورد استفاده قرار گرفتند و بعد از آن این مصالح با روشهای مختلف و در انواع متفاوتی تولید شدند. تکنولوژی ساخت سنگ مصنوعی در ایتالیا به وجود آمد و اولین کارخانه تولید سنگ مصنوعی در این کشور ساخته شد. سنگ مصنوعی یا پلیمری در پروژههای مختلف ساختمانسازی، محوطهسازی، راهسازی، دکوراسیون داخلی و… کاربرد دارند. برای آشنایی بیشتر با سنگ مصنوعی و دکوراتیو با این مطلب از چیدانه همراه باشید.
بر اساس روند افزایش جمعیت، افزایش ساخت و ساز ، تقاضا و با پیشرفت تکنولوژی، مصالح نوین جایگزین مصالح طبیعی و سنتی شدند. با توجه به مشکلاتی که در استخراج و استفاده از سنگهای طبیعی وجود دارد؛ مانند: تخریب محیط زیست، هزینه بالای استخراج، صیقلکاری و پرداخت سنگهای طبیعی، تنوع کم در رنگ سنگهای طبیعی، وزن زیاد و قدرت چسبندگی کم، نیاز به سنگ دکوراتیو مصنوعی در پروژههای مختلف ساختمانی و عمرانی به جای سنگ طبیعی به وجود آمد.
مطلب پیشنهادی : سنگ های دکوراتیو، تن پوشی از طبیعت برای دیوار
سنگهای مصنوعی و دکوراتیو با داشتنن ویژگیهای منحصر به فرد در پروژههای مختلف برای ایجاد زیبایی و نمای جذاب کاربرد دارند از جمله:
مطلب پیشنهادی : سنگ دکوراتیو، انتخاب کدوم کاشی بهتره؟
سنگ دکوراتیو مصنوعی همانطور که از نامش پیداست سنگهای مصنوعی هستند که به صورت دکوراتیو کاربرد دارند؛ به این معنی که به جز کاربرد اصلی خود به عنوان سنگ سنگفرش، نما و… با توجه به تنوع رنگ و طرح بالایی که دارند باعث زیبایی و جذابیت بیشتری میشوند.
مطلب پیشنهادی : با سنگ آنتیک دکوراسیون نشیمن خود را زیباتر کنید!
سنگهای دکوراتیو مصنوعی به شکلهای مختلف تولید و مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از انواع سنگهای مصنوعی و کاربرد آنها در ادامه آمده است:
نوعی سنگ مصنوعی است که از بتن و خاک و مواد افزودنی ساخته شده که به آن سمنت پلاست گفته میشود. سمنت پلاستها کاربردهای زیادی دارند و در سنگهای نمای ساختمان، موزاییک و کفپوش، سنگ پله و … به کار میروند.
در این نوع سنگهای مصنوعی از سنگهای طبیعی مرمر و گرانیت داخل ترکیبات سنگ مصنوعی به همراه رزینهای پلیمری و نانو استفاده میشود و ظاهر آن شبیه سنگ مرمر و یا گرانیت طبیعی است. از این نوع سنگ به عنوان سنگ روی کابینت، سنگ اوپن، سنگ ظرفشویی و سرویس بهداشتی و.. استفاده میشود.
کورین یک ماده مصنوعی مهندسی شده است. سنگ مصنوعی کورین از ترکیب پلیمرهای اکرلیک با سایر مواد معدنی و سنگی و رنگدانه تولید میشود. میزان ترکیبات این نوع سنگ مصنوعی بین تولیدکنندگان مختلف، متفاوت است. این نوع سنگ مصنوعی تنوع رنگی بالایی دارد که برای سبک های مختلفی میتوان از آن استفاده کرد. از کاربردهای آن میتوان به سنگ روی کابینت، دیوارپوش، سرویس بهداشتی و… اشاره کرد. سنگ مصنوعی مشابه کورین هم در بازار ایران وجود دارد که در برخی از ترکیبات سنگ و بخش هایی از روند تولید با هم تفاوت دارند.
این نوع سنگ مصنوعی برای تولید سنگهای مرمریت با قابلیت تولید دیوارپوش و پارتیشنها میباشد. این نوع سنگ مصنوعی با تکنولوژی تلفیقی کورین و سنگ مرمر مصنوعی تولید میشود. سنگ مصنوعی اونیکس به عنوان کفپوش، دیوار پوش و سنگ زیر سینک روشوئی و… کاربرد دارد.
این سنگ ترکیبی از کوارتز با دانهبندیهای مختلف، مواد پلیمری، رنگ، رزین و مواد شیمیایی دیگر است. سنگ مصنوعی کوارتز دارای مقاومت خمشی و فشاری بالا با جذب آب بسیار کم و قابلیت ضد خش است. این سنگ در تولید سینکهای ظرفشوئی به صورت مات، تولید کفپوش داخل ساختمان، سنگ کف آسانسور و… کاربرد دارد. سنگهای مصنوعی با قیمت کمتر وجود دارد که ظاهر و جلای سنگ مصنوعی کوارتز را دارند و سنگ مشابه کوارتز نام دارند.
در برخی از مکانها مانند بیمارستانها ایجاد کفپوشهای یکپارچه و بدون درز در اتاق عمل و سایر اتاقها که خاصیت آنتی باکتریال و ضد اسیدی دارند اهمیت بالایی دارد. در این مورد از کفپوشهای سنگ مصنوعی یکپارچه با پایهی پلیمری که قابلیت اجرا در محل را دارند و در همان فضا ساب میخورند، استفاده میشود. برخی از کفپوشهای سنگ مصنوعی یکپارچه با پایهی سیمانی وجود دارند که با قیمت کمتری قابل اجرا هستند و در مکانهایی که ویژگیهای خاص آنتیباکتریال بودن مد نظر نیست، به صرفهتر هستند.
با توجه به اینکه سنگ مصنوعی دکوراتیو نوعی مصالح نوین است که در آن ضعفهای موجود در سنگ طبیعی رفع شده و ویژگیهای مثبت و کاربردی در آن تقویت شده است بسیار مورد توجه قرار گرفته، برخی از مزایای سنگ دکوراتیو مصنوعی عبارتند از:
مطلب پیشنهادی : دیوار دکوراتیو با سنگ آنتیک در دکوراسیون داخلی حمام!
سنگ نمای ساختمان | سنگ دکوراتیو | سنگ آنتیک | سنگ پلیمری | سنگ های ساختمانی و تزئینی | سنگ نمای دیوار | سنگ نمای پارکینگ | سنگ نمای خشن | سنگ بادبردرنیکا سنگ تولید کننده تخصصی موزاییک پلیمری و موزاییک واش بتنمشاهده پروفایل
سنگهای دکوراتیو مصنوعی را میتوان با سه روش نصب کرد:
در این روش از دوغاب و ملات برای چسباندن سنگ به سطح زیرین استفاده میشود. پس از نصب اگر احتیاج به تمیز کردن وجود دارد سطح سنگ را با دستمال از ملاتی که احتمالا از درزها بیرون زده است پاک کنید. از این روش برای سنگهای طبیعی هم استفاده میشود.
مطلب پیشنهادی : نحوه انتخاب و انواع سنگ ها
در این روش باید سطح مورد نظر تمیز باشد. چسب را به سطح روی دیوار بمالید و با کاردک عاجدار روی آن را خط بیندازید. بهتر است کمی چسب هم به سطح پشت سنگ بزنید و سنگ را به سطح بچسبانید. تا چندین دقیقه امکان جابهجایی سنگ وجود دارد و می توانید آن را تنظیم کنید.
این روش بیشتر برای سنگهای نمای ساختمان به کار میرود. برای فضاهایی که نمیخواهید هیچ گونه کثیفکاری داشته باشد از آن استفاده کنید.
قیمت سنگهای دکوراتیو مصنوعی کمتر از سنگهای طبیعی است زیرا مسیری که یک سنگ طبیعی از معدن تا رسیدن به بازار طی میکند بسیار دشوارتر از مراحل ساخت سنگ مصنوعی است. قیمت سنگهای مصنوعی برحسب مترمربع محاسبه میشود.اگر شما هم به دنبال تغییر دکوراسیون یا نمای ساختمان خود هستید میتوانید سنگ دکوراتیو مصنوعی را برای طراحی دکوراسیون خود انتخاب نمایید. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با سنگ دکوراتیو و نصب و اجرای آن با اهالی فن چیدانه در ارتباط باشید.
مطالب پیشنهادی :