با وجود صنعتی شدن دنیای امروز در همه زمینه ها، باز وابستگی و همچنین نیاز ما به طبیعت غیر قابل انکار است. این را می توانیم در تک تک رفتارهایمان ببینیم، از نگه داشتن گلدان های کوچک در خانه گرفته تا ایده گرفتن از طبیعت برای طراحی های بزرگ و حرفه ای. معماران هم به شیوه های گوناگون رنگ، نقش ها و عناصر طبیعی را وارد دنیای خود می کنند تا بلکه فضای زندگی را به کیفیت مطلوب نزدیک تر نمایند. خانه آرام در اصفهان نمونه ای است از حضور پررنگ طبیعت در یک زندگی شهری که با بررسی آن به پیوند معماری و طبیعت پی می بریم.
مطلب پیشنهادی : معماری ساختمان در مناطق گرمسیر همسو با طبیعت!
مشاهده بیشتر
ایده اصلی در طراحی این واحد مسکونی که به صورت یک مجموعه ترکیبی از یک دفتر کار شخصی به همراه یک مجموعه تریپلکس مسکونی طراحی گردیده است، توجه به یکی از اصلی ترین نیازهای جسمی و روحی انسان؛ یعنی ایجاد حس آرامش در محیط خانه است. فضاهای تفریحی همچون سینما، استخر، نشیمن خصوصی و… نیز در برنامه قرار گرفت و در این راستا علاوه بر تأمین فضاهای موردنیاز کارفرما فضاهای اقامتی خاص (سوئیت مهمان، اتاقخواب مستر با حیاط اختصاصی در طبقه دوم، فضای صبحانه خوری و…) در روند طراحی پروژه لحاظ گردید.
مطلب پیشنهادی : ویلای مدرن مهرشهر، طراحی خارق العاده برای لمس طبیعت
با توجه به شمالی بودن زمین پروژه و مشکل تأمین نور در این قبیل پلاک ها، ایده جانمایی استخر سرباز با بدنه و کف شیشه ای در طبقه دوم مطرح گردید که به واقعیت و اجرا رساندن این ایده یکی از بزرگ ترین چالش های این پروژه به شمار می آید. از همین رو فضای استخر به گونه ای طراحی شد که به کمک یک سقف هوشمند امکان باز، نیمه باز و یا بسته بودن فضا میسر شود و این موضوع می تواند در کنترل نور، دید و محرمیت و امنیت ساختمان بسیار مفید واقع شود.
مطلب پیشنهادی : طبیعت و زیبایی ایرانی در خانه حقیقی در خیابان دولت تهران
در ادامه طراحی، دو عدد نورگیر بزرگ به صورت وید در مرکز ساختمان پیش بینی گردید که فضای روی آن با دو آب نمای کم عمق کامل شد تا علاوه بر شکست نور در ساعات عمود بودن خورشید با حرکت آب داخل این آب نماها بر اثر باد، سایه های زیبایی بر روی دیواره های داخلی نقش ببندد و درعینحال به غنی تر شدن کیفیت فضای سبز مجموعه نیز کمک نماید. از عناصر شاخص دیگر این پروژه می توان به وجود سبزینگی در تمامی قسمت های خانه اشاره کرد، به صورتی که به کاربر فضا حس قرار گرفتن در فضای باز را القا کند. برای این منظور یک حرکت کلی برای سبزینگی از حیاط مجموعه آغاز شده و با عبور از کف پارکینگ از پشت فضای موتورخانه به سمت بالا حرکت کرده و در آخرین تراز ساختمان در دیواره جانبی، فضای استخر به صورت کامل با دیوار سبز پوشانیده شده است. همچنین در مرکز آب نمای طبقه همکف در وسط دستگاه پله یک درخت از داخل آب بیرون آمده که نمادی از درخت زندگی را تداعی می کند. علاوه بر این برای اتاق خواب اصلی در طبقه دوم یک حیاط سبز اختصاصی در نظر گرفته شده که به فضای استخر نیز مشرف است.
مطلب پیشنهادی : طراحی داخلی خانه ویلایی مدرن برای همنشینی با طبیعت
در نمای ساختمان برای ایجاد بازی زیبای سایه روشن و همچنین کنترل نور ورودی از تعدادی لوور عمودی استفاده شد که در صورت نیاز می توان آن ها را باز یا بسته نمود که همین امر نیز درعین حال که یک نمای ساده و بی ادعا را برای این ساختمان مسکونی رقم می زند، به پویایی بیش تر نمای ساختمان در ساعات مختلف روز کمک می کند.
مطلب پیشنهادی : ویلای سفید طالقان، طراحی مدرن در دل طبیعت البرز!
سیستم سازه این ساختمان به صورت سازه ترکیبی بتنی و فلزی طراحی گردیده است، بدین صورت که اسکلت قسمت استخر به صورت فلزی و مابقی ساختمان به صورت بتنی طراحی و اجرا گردیده است. سیستم تأسیسات مکانیکی پروژه نیز به صورت موتورخانه مرکزی برای ایجاد گرمایش ساختمان و استخر و سیستم کولرگازی دور متغیر (VRF) برای ایجاد سرمایش ساختمان در نظر گرفته شده است.
کلام آخر : به صورت کلی می توان گفت که در طراحی این مجموعه بر این باور بوده ایم که با توجه به سه عنصر سبزینگی، آب و نور میتوان کیفیت متفاوتی به یک ساختمان مسکونی اضافه نمود تا در فضای آن معنای واقعی از حس آرامش به وجود آید.
اگر به نمونه بناهای معروف و شاخص علاقه مندید می توانید در بخش پروژه های برجسته چیدانه کارهای معماران ایرانی را دنبال نمایید.
منبع : مجله منزل