Chidaneh.com placeholder image

رشته بری یا نواربری ورق آهن چیست؟

در دنیای صنعتی امروز، اگر حتی اندکی با صنایع ساخت و ساز و موارد مشابه آن سر و کار داشته باشید، اهمیت استفاده از ورق‌های آهنی را می‌دانید. ورق‌های آهنی پس از تولید در کارخانه‌ها، برای آن‌که جابه‌جایی آسانی داشته باشند و فضای کم‌تری را پر کنند، به کویل یا کلاف ورق آهن تبدیل می‌شوند. 

برای آن‌که بتوان این ورق‌ها را در صنایع مختلف مورد استفاده قرار داد، لازم است که با دستگاه‌های مختلف در ابعاد و جنس‌های مشخص، برشکاری شوند. برای مثال در کارخانه‌هایی با تولیدات الکتریکی، برودتی و حرارتی، ورق‌های مس و استیل مورد مصرف قرار می‌گیرند. 

سرویس خواب بالسا
فیلم نت

یکی از انواع روش‌های نواربری، برش با دستگاه اسلیتر است. این ماشین صنعتی از مجهزترین دستگاه‌های برش آهن است که ورق‌های آهنی را بدون هیچ‌گونه انحنا و یا زدگی، برشکاری می‌کند. در این مطلب شرکتی را به شما معرفی خواهیم کرد که خدمات نواربری را با بهترین کیفیت و قیمت ممکن به شما ارائه می‌دهد. 

برای اطلاع از قیمت انواع ورق فولادی، بر روی لینک کلیک کنید. 

تا انتهای مطلب همراه ما باشید. 

رشته بری یا نواربری ورق آهن چیست؟

به فرآیند برشکاری ورق‌های آهن، اسلیتینگ یا نواربری گفته می‌شود. طی این فرآیند، کویل‌های بزرگ را به نوارهای باریک‌تر و کم‌وزن‌تر تبدیل می‌کنند. علت انجام این امر، تولید نوارهای باریک و کویل‌های سبک‌تر از ورق فولادی در پهنای کمتر و برای تسهیل استفاده در صنایع می‌باشد. 

این مقاله را برای اطلاع از چگونگی نواربری ورق آهن مطالعه فرمایید. 

کاربرد ورق‌های آهن برش خورده در چه صنعت‌هایی است؟

ورق‌های آهنی کاربردهای بسیاری دارند و تعدادی از این مصارف به صورت زیر است: 

  • صنایع ساخت و ساز
  • صنعت کشتی‌سازی
  • ساخت مخازن بزرگ و تانکر
  • ساخت لوازم خانگی
  • صنعت برق
  • سوله‌سازی
  • معماری

برشکاری ورق آهن با دستگاه اسلیتر (Slitter)

یکی از انواع روش‌های برشکاری، برش با دستگاه اسلیتر است. این دستگاه، از مجهزترین ماشین‌های صنعتی بوده و ورق آهن را با دقت بسیار بالایی برش می‌دهد. دستگاه اسلیتر شامل چند خط در سرعت و ضخامت‌های مختلف می‌باشد که در ادامه به شرح آن خواهیم پرداخت. 

 

خطوط دستگاه نواربری از لحاظ سرعت برشکاری به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

خطوط دستگاه نواربری متناسب با سرعتی که ورق‌های آهن را با آن برش می‌دهند، به 2 دسته تقسیم می‌شود. در خط برش عادی، امکان برش حداکثر 40 متر از ورق آهن در هر دقیقه و در خط برش با سرعت بالا، امکان برش حداقل 150 متر از ورق آهن در هر دقیقه وجود دارد. هر کارخانه به تناسب نیازی که دارد یکی از آن‌ها را تهیه کرده و مورد استفاده قرار می‌دهد. 

خطوط دستگاه نواربری از لحاظ ضخامت ورق‌ به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

خطوط نواربری در این دستگاه بسته به ضخامت‌هایی که امکان برش آن‌ها را دارد، به سه دسته تقسیم می‌شود:

  • خطوط نواربری نازک
  • خطوط نواربری متوسط
  • خطوط نواربری ضخیم

رشته بری یا نواربری ورق آهن چگونه انجام می‌شود؟

آشنایی با اجزای تشکیل دهنده یک دستگاه، لازمه اطلاع از نحوه عملکرد آن دستگاه است. تا انتهای مطلب همراه باشید تا با عملکرد جالب دستگاه اسلیتر آشنا شوید. 

اسلیتر، مجموعا از 4 قسمت اصلی تشکیل شده است و همگی وظایف منحصر به فرد خود را دارند. انجام تمام مراحل، منجر به برشکاری ورق آهن می‌شود. هرقدر دستگاه با تجهیزات بهتری ساخته شده باشد، اجزای آن بهتر کار می‌کنند و در نتیجه ورق آهن  برشی از کیفیت بالاتری برخوردار خواهد بود. 

قسمت‌های مهم این دستگاه شامل بخش‌های کویل‌گیر، سرشکن، گیوتین و شفت می‌شود. جنس کویل‌گیر را ویژگی‌های مواردی همچون قطر داخلی و خارجی و جنس کویل‌ها تعیین می‌کند. رول‌های آهن برای حمل آسان، توسط قسمت کویل‌گیر جابجا و جاگیر می‌شوند. 

پس از آن توسط ضربه‌های قسمت سرشکن، به داخل دستگاه هل داده می‌شوند. سپس، زمان بررسی و اطمینان از عدم وجود موج یا انحنا می‌رسد. برای این منظور از گیوتین استفاده می‌کنند. در این مرحله دو غلتک به صورت هم‌زمان میچرخند و باعث از بین رفتن کجی ورق و صاف شدن آن می‌شوند. 

مرحله آخر برش ورق‌های آهن است که توسط شفت‌ها صورت می‌گیرد. در این مرحله اپراتور با احتیاط کامل سر ورق را میان تیغه‌ها قرار می‌دهد. سپس شفت‌ها به همراه تیغه‌های روی سطح آن‌ها، روی هم‌دیگر قرار می‌گیرند.

 بعد از آن‌که ورق‌های فلزی از میان شفت‌ها عبور کردند، با چرخش شفت در جای خود در جهت معکوس، ورق را برش می‌زنند و در نهایت ورق‌ها به صورت رول یا کویل آهن جمع‌آوری می‌شوند. 

کدام یک از ورق ها با اسلیتر برش داده می‌شوند؟

ورق‌هایی که به کمک این دستگاه برشکاری می‌شوند به شرح زیر هستند: 

  • ورق سیاه
  • ورق روغنی
  • ورق رنگی
  • ورق اسیدشویی
  • ورق گالوانیزه

کارخانه شاهین فلز سپاهان

در کارخانه شاهین فلز سپاهان دستگاه اسلیتر یا رشته‎بری، با فناوری جدید برای اولین بار در ایران توانایی آن را دارد که به کمک تنها یک دستگاه، ضخامت‌های گوناگونی از ورق را برش بزند و نوار‌بری سایزهای مختلف ورق با یک اسلیتر و بدون هیچ‌گونه ناهمواری انجام ‌شود.

این دستگاه با پیشرفته‌ترین تجهیزات، توسط مهندسین بخش ماشین‌سازی این کارخانه طراحی و ساخته شده است. ورقی که در این دستگاه برای نواربری استفاده می‌شود، ضخامتی میان 0.4 تا 12 میلی‌متر و عرضی میان 40 سانتی‌متر تا 2 متر دارد. 

این دستگاه نواربری به صورت ویژه، توانایی برش ورق‌های با ضخامت کم، متوسط و ضخیم را دارد. برش‌های دستگاه نواربری این شرکت به صورت یک‌‌دست و یک‌نواخت انجام می‌شود و در انتهای فرآیند برشکاری، نوارها را مجددا به صورت کویل جمع‌آوری می‌‌کنند.

کلام پایانی

در این محتوا افزون بر بررسی چیستی رشته بری یا نواربری ورق آهن و موارد مصرف آن، به معرفی یکی از معتبرترین کارخانه‌های برش رول‌های آهنی نیز پرداختیم.

کارخانه شاهین فلز سپاهان به کمک کارشناسان متخصص و نیروهای مجرب خود، این خدمت را با بهترین کیفیت ممکن و مجهزترین دستگاه‌ها، به مشتریان خود ارائه می‌دهد. ورق مصرفی برای رشته‌بری در جنس، ضخامت و عرض‌های مختلف، با توجه به سفارشات و نیاز مشتریان قابل اجرا است. اگر شما نیز قصد استفاده از خدمات برتر شرکت شاهین فلز سپاهان را دارید، کارشناسان متخصص این مجموعه، همه‌روزه آماده پاسخگویی به مشتریان و محترم هستند.

تلفن03145273010

وب‌سایت: www.shahinfelezsepahan.com
آدرس کارخانه: اصفهان، شهرک صنعتی بزرگ، بازارچه، خیابان اندیشمندان 16، خیابان کارآفرینان، نبش کارآفرینان 14/1

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه