Chidaneh.com placeholder image

در طول سفرهای نوروزی چطور از گیاهان در خانه مراقبت کنیم؟

بیشتر ما برای سفرهای نوروزیمان از چند ماه قبل برنامه ریزی میکنیم و زودتر از همیشه بلیط و هتل رزرو می کنیم. در واقع عید نوروز تنها زمانیست که تمام اعضای خانواده می توانند دورهم جمع شوند و به سفر بروند! نه از استرس های کاری خبری هست و نه از بهانه های معمول! همه جلوی در چمدان به دست مشتاق رفتن به سفر هستند. گیاهان دوست داشتنی در غیاب شما چطور از خودشان مراقبت کنند؟ تا انتهای مطلب با چیدانه همراه باشید تا در طول سفر نوروزی گیاهانتان را زنده نگهدارید!

فیلم نت
فیلم نت

در نوروز برای گیاهانتان یک پرستار استخدام کنید!

اگر سفرتان بیش تر از ده روز طول می کشد، بهتر است به یکی از همسایه های قابل اعتماد یا اقوام نزدیک بسپارید که هفته ای دو بار آن ها را آبیاری کنند. البته بستگی به برنامه آبیاری گیاهانتان دارد. برای امنیت بیش تر در سفرهای نوروزی به همسایه ها بویید تبلیغات جمع شده در صندوق پست ورودی یا جلوی درب منزل را بردارند تا انگیزه ای برای سارقان نشود!

درختچه های تزیینی در سفر نوروزی

اگر درختچه های زینتی و میوه دار دارید بهتر است قبل از رفتن به سفرهای نوروزی میوه های رسیده اش را جدا کنید تا گیاهتان آب و انرژی اضافی صرف نگهداشتن آن ها نکند و بیش تر به اندام های حیاتی اش انرژی برساند.

گیاهانتان را نزدیک هم بگذارید

قبل از ترک خانه و رفتن به سفر بهتر است گیاهان داخل بالکن یا تراستان را نزدیک یکدیگر بگذارید تا آن ها را از تابش مستقیم آفتاب به خاکشان حفظ کنید تا بتوانند برای مدت بیش تری آب و رطوبت را در خاکشان نگهدارند. گیاهان در کنار هم سایه بیش تری تولید می کنند. این کار را برای گیاهان آپارتمانی هم انجام دهید آن ها را جلوی پنجره جنوبی کنارهم بگذارید. با این کار هم روی خاکشان سایه ایجاد می شود و هم نور لازم را دریافت می کنند.

اگر دوست دارید بیشتر در مورد کارهای لازم قبل از سفر بدانید مطلب نکات قبل از سفر، چگونه خانه را بی استرس ترک کنیم؟ را مطالعه کنید.

مراقب از ساکولنت ها در سفر نوروزی

گیاهان ساکولنت و کاکتوس ها شاید بیش تر از گیاهان آپارتمانی دیگر بتوانند کم آبی را تحمل کنند اما در این صورت زیر نور مستقیم آفتاب برگ هایشان می سوزد و خشک می شوند. بهتر است از یکی از سیتم های آبیاری که در ادامه مطلب معرفیشان می کنیم استفاده کنید. ساکولت ها بسیار حساس هستند.

اگر دوست دارید در مورد ساکولنت ها و کاکتوس ها بیش تر بدانید مطالب زیر را مطالعه کنید:

قبل از سفر نورزی برای گیاهانتان سیستم آبیاری بسازید

قبل از سفر گیاهانتان را به صورت کامل آبیاری کنید. یک دستمال یا روزنامه خیس را روی خاکشان بگذارید. این کار به گیاه کمک می کند تا در طول سفر نوروزیتان خاک رطوبتش را حفظ کند و گیاه دچار کم آبی نشود.

اگر گلدان هایتان زهکشی خوبی دارند بهتر است آن ها را آبیاری کنید و سپس در ظرفی که مقداری آب در آن است بگذارید یا یک پارچه خیس زیر گلدانتان بگذارید. گیاه هروقت نیاز به آب داشته باشد آب را توسط خاک و ریشه جذب می کند.

اگر شیشه ها یا بطری های پلاستیکی را در خانه تکانی به مراکز بازیافت تحویل نداده اید الان به کارتان می آید! داخل شیشه یا بطری را ر آب کنید و روی درب آن یک یا دو سوراخ کوچک ایجاد کنید بعد از آبیاری کامل گیاه آن را به صورت وارونه روی خاک گلدان بگذارید تا به صورت قطره ای آب را وقتی در سفر هستید به خاک اضافه کند و رطوب خاک حفظ شود.

این شیوه مشابه شیوه قبلیست با این تفاوت که ظرف آب را بالا تر از سطح گلدان می گذاریم. از چند کتاب یا جعبه استفاده کنید. از پارچه های نخی نوارهای باریکی را می بریم و یک سر آن ها را درون آب و سر دیگر را ری خاک در گلدان قرار می دهیم تا گیاه به صورت قطره ای آبیاری شود. به همین راحتی برای آبیاری گیاهانتان در سفر نوروزی سیتم آبیاری قطره ای بسازید!

گرند گل

گیاه برگ بیدی پایا آذین
گرند گل
گرند گل

گیاه گندمی پایا آذین
گرند گل
گرند گل

حسن یوسف
گرند گل

گرند گل

گیاه کورتن – پایا آذین
گرند گل
گرند گل

گیاه برگ انجیری پایا آذین
گرند گل
گرند گل

گیاه بگونیا – پایا آذین
گرند گل

گرند گل

گیاه کاج مطبق پایا آذین
گرند گل
گرند گل

پاندانوس
گرند گل
گرند گل

شمشاد طلایی
گرند گل

نویسنده: فاطمه مرادی(کیمیا) | تحریریه چیدانه

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه