پارچه ها یکی از مهم ترین متریال در زندگی ما هستند از لباس ها گرفته تا دکوراسیون و طراحی صنعتی. من می خواهم به شما بگویم همان قدر که در انتخاب نوع جنس و پارچه لباس هایتان حساس هستید و به دنبال مارک ها و برندهای خوب می گردید، در مورد انتخاب پارچه برای خانه تان نیز باید به همین اندازه دقت داشته باشید. موضوع پارچه در دکوراسیون فقط به طرح و رنگ خلاصه نمی شود بلکه در درجه اول جنس و بافت آن است که اهمیت پیدا می کند. در ادامه انواع پارچه ها در دکوراسیون داخلی را به شما معرفی می کنم. با بررسی نقاط مثبت و منفی هر کدام می توانید در نهایت مناسب ترین را انتخاب نمایید.
همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، خود پنبه به صورت طبیعی به عنوان یک عنصر تزیینی و دکوراتیو مورد استفاده قرار می گیرد. اما زمانی که از پارچه های بافته شده از پنبه صحبت می کنیم منظورمان پارچه های نازکی است که میتوان از آن ها برای دوخت پرده، والان و رومیزی، سرویس خواب و مبلمان استفاده کرد.
نه تنها پنبه سازگار با محیط زیست است بلکه نرمی و دوام آن زندگی را لذت بخش تر می کند. علاوه بر این، پنبه در طیف گسترده ای از رنگ ها تولید شده و نسبت به سایر پارچه ها نیز ارزان تر است. اما یکی از معایب آن زود کثیف شدن است که در این صورت بهتر است از ترکیبات پنبه به جای پنبه خالص بهره ببرید.
مشاهده بیشتر
کتان را می توانیم در دکوراسیون های به سبک کلاسیک بسیار بیابیم. این نوع پارچه برای استفاده در دوخت پرده، پرده های کوتاه و کوسن مناسب خواهد بود. دوام و راحتی در مراقبت این پارچه را به یکی از انواع محبوب تبدیل کرده است. همچنین به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی، برای سرویس خواب و ملحفه نیز مناسب است. کتان و لینن را از گیاهان درست می کنند. هر دو پارچه خنک، نرم و راحت هستند.
مطلب پیشنهادی : پارچه حریر در طراحی داخلی، دعوت یک رویا به خانه
شاید پشم را کم تر در خانه هایمان استفاده می کنیم اما به دلیل گرمی و نرم بودن می تواند گزینه ای جذاب باشد. پارچه پشمی از بافت پوست حیواناتی چون گوسفند، بز، خرگوش درست شده و چروک نمی شود. این پارچه از پارچه های دیگر سنگین تر و حجیم تر است بنابراین به شما توصیه می کنم در مواردی بسیار محدود مانند شال مبل و یا یک کف پوش کوچک از آن استفاده نمایید زیرا بهتر است بیش تر جنبه تزیینی داشته باشد.
پارچه ابریشمی همیشه نمادی از دکوراسیون لوکس، گران قیمت و اشرافی بوده و هست. این پارچه یکی از قدیمی ترین بافت هایی است که در این صنعت و همچنین صعنت لباس از ان بهره گرفته اند. اما به دلیل وجود معایبی مانند دشواری در تمیز کردن، بادوام نبودن، چروک شدن و … بهتر است در فضاهای شلوغ خانه از آن استفاده نکنید و بیش تر برای پرده، کاغذ دیواری و کوسن ها استفاده نمایید.
مطلب مرتبط : پارچه حریر در طراحی داخلی، دعوت یک رویا به خانه
حتما نامی آشنا برای شما دارد اما از نظر ظاهری ممکن است با ابریشم اشتباه گرفته شود. پارچه ریون برای بسیاری از طراحان به عنوان “ابریشم هنر" شناخته شده است. زیرا یک پارچه نیمه مصنوعی است که یک جایگزین عالی برای ابریشم محسوب می شود. اگر به دنبال پارچه ای شبیه به ابریشم هستید که یک بافت روشن و براق داشته و در عین حال دوام بیش تربی داشته باشد ریون گزینه مناسبی خواهد بود. در ضمن این که از ابریشم طبیعی خنگ تر است و بافتی بسیار نرم و لطیف دارد. یکی از نقاط ضعف این پارچه همانند ریون این است زود چروک می شود، بنابراین بهتر است از آن برای سطوحی که کم تر در دسترس هستند استفاده کنید.
پارچه نایلون جز الیاف کاملا مصنوعی است. از ویژگی های مثبت این پارچه می توانم به استحکام خوب آن در برابر سایش و کشش اشاره کنم اما ممکن است به دلیل مصنوعی بودن برای برخی ایده آل نباشد. مبلمان، کوسن ها و برخی وسایل پارچه ای آشپزخانه از کاربردهایش هستند.
پلی استر هم مانند نایلون کاملا مصنوعی است. این پارچه برای سرویس خواب و پرده مناسب به نظر می رسد. البته ناگفته نماند که مقاومت بسیار خوبی در مقابل چروک شدن دارد.
مخمل از محبوب ترین پارچه هایی است که مانند ابریشم حس لوکس و شیک بودن را در فضای شما به وجود می آورد. مخمل یکی از پارچه های نفیس و چشم نواز است که ظاهر بسیار زیبایی دارد اما بهتر است برای داشتن ظاهر جذابش از بین نرود سعی کنید فقط در بخش های محدودی در خانه از آن استفاده کنید. ظاهر زیبا و رسمی این پارچه برای دوخت روکش مبل، پرده، روتختی، روبالشی، رومیزی و کوسن مناسب بوده و در رنگ های متنوعی نیز تولید می شوند.
مطلب پیشنهای : 10 کاربرد بی نظیر خز در دکوراسیون منزل
برخلاف تصور جین فقط برای لباس مناسب نیست و در دکوراسیون حس و حال اسپرت و جوان پسندی را خلق می کند. درست است که از بافت ناهموار پنبه ای دارد اما در عمل کاربردی کاملا متفاوت با پارچه های پنبه ای خواهد داشت. دوام و استحکام بالای این پارچه باعث شده به یکی از سبک هادر تمام دنیا تبدیل شود.
پارچه های جیر از پوست بز و گوساله تهیه شده که طی فرایند خاصی روی آن را پرداخت می کنند و سطحی مخملی پیدا می کند. این پارچه هم می تواند به عنوان آستر در برخی وسایل به کار گرفته شود، هم این که به صورت مستقل در مبلمان، کوسن ها و حتی کف پوش به کار برود. به دلیل بافت خاصی که جیر دارد حس گرمی و لطافت را به خوبی در فضا انتقال می دهد.
آخرین پارچه ای که می خواهم به شما معرفی کنم، چرم است. هم چرم طبیعی که از پوست های مختلف حیوانات به دست می آید و هم چرم مصنوعی، بین مردم محبوبیت زیادی دارد. در مورد استفاده از چرم فقط به سراغ مبلمان چرمی نروید! دیوارپوش ها، کف پوش ها و حتی اکسسوری های چرمی می توانند بسیار جذاب تر باشند. چرم از لحاظ فنی پارچه به شمار نمی آید، اما از آن جا که مانند بسیاری از پارچه ها در دوخت رویه مبلمان و موارد دیگر مورد استفاده قرار می گیرد، می توان آن را به گونه ای در دسته پارچه ها یا روکش ها قرار داد. با این که دوام بسیار خوبی دارد اما در مقابل خراش و ضربه ممکن است آسیب ببیند، بنابراین به دلیل گران بودن چرم طبیعی مطمئن شوید در کدام قسمت خانه باید از آن استفاده نمایید.
نکته آخر : مطمئنا پارچه های زیادی دیگری هم وجود دارند که در این مطلب من به آن ها نپرداختم. اما نمونه هایی که به آن اشاره شد به عنوان دسته های اصلی محسوب شده و در دکوراسیون کاربرد بیش تری دارند.
اگر در انتخاب پارچه مناسب برای منزل خود دچار شک و تردید هستید مطالب زیر می تواند راهنمای شما باشد :