«خانه، در شهرِ معاصر، در هیاهوى آپارتمانهای کنار هم و اطوارِ ویلاهاى دور از هم، تنها در حد پسوندى براى نامهایی چون کارخانه و رودخانه باقی مانده است».خانه بیسنگ، اما روایتِ خانهای آجرپوش است ورای تمام خانههایی که تابهحال در شهرهای نوظهور و مدرن امروزی دیدهایم. خانهای در قلب یک شهر تاریخی همسو با معماری مدرن جهانی، خانهای که تنها برای سکونت ساخته نشده است، بلکه برای حسی فراتر از آرامش است که بنا شده!
با ما همراه باشید تا با هم پای صحبت معماران این خانه؛ حمید ناصرخاکی و بنفشه درویش بنشینیم تا جزئیات طراحی این خانه بینظیر را از زبان خودشان بشنویم، پس با ما همراه باشید.
مطالب بیشتر: عمارت روشنان، جایی برای نشستن و خواندن
طراحی یک خانه شخصی دوطبقه در شهر ابهر، برای زندگی و توجه به مفهوم «محرمیت» خاستگاه اولیه طراحی خانه بیسنگ در شهر زنجان بود.
مطالب بیشتر: کافه عمارت دل، کافهای به سلیقه ایرانیها
مهمترین ایدههای طراحی پروژه بر مبنای مفاهیمی چون «محرمیت» که از خواستههای اصلی کارفرما بود و به دنبال آن «فضای باز درونی»، « نور» یا «نورگیری از درون» و «پیوستگی و تداوم فضایی» شکل گرفتند. مفاهیمی که از دیرباز تاکنون در طراحی خانههای ایرانی نقش مهم و کلیدی را ایفا میکردند و مدتهاست که در شهر معاصر، فراموش شدهاند.
بهعبارتیدیگر در طراحی این پروژه، همهچیز از درون آغاز شد و «درونیت» یا «درونگرایی» به کلیدیترین مفهوم پروژه تبدیل شد.
مطالب بیشتر: خانه ویلایی بازسازی شده، قبل و بعد عمارت جان
نورگیری از درون، دید رو به آسمان و طراحی فضاهای مابین از اصلیترین چالشها برای طراحی فضا در این پروژه بود که پاسخ به آنها بهواسطه طراحی وویدهای متعدد (وویدهای درونی-بیرونی-نیمه درونی-نیمه بیرونی و گودال باغچه) و جایگیری مناسب آنها در پلان و مقطع، انجام شد.
مطالب بیشتر: عمارت مسکونی خورشید، معماری ایرانی در دل البرز!
در انتخاب مصالح، آجر از همان ابتدا به علت نقش بوم محوری که داشت بهعنوان عنصر اصلی انتخاب شد. در تکنیک استفاده از مصالح، بازخوانی تکنیک آجرکاری بناهای دورههای سلجوقی و ایلخانی (مانند بنای سلطانیه که در زنجان و در نزدیکی شهر ابهر قرار دارد) و معاصر کردن آن با روشهایی چون «کات» یا «چمفر» و ایجاد «پخیها» برای عبور باد یا نور در طراحی موردتوجه قرار گرفت.
مطالب بیشتر: ساختمان آجری، معماری بوتیک هتل سنگ سیاه
به شما پیشنهاد می کنم ویدئوی زیر را که صحبت های معمار این بنا درباره طراحی و اجرای آن است، حتما ببینید:
.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;} .h_iframe-aparat_embed_frame .ratio {display:block;width:100%;height:auto;} .h_iframe-aparat_embed_frame iframe {position:absolute;top:0;left:0;width:100%; height:100%;}
برای دیدن تصاویر بیشتر خانه بیسنگ می توانید به پروفایل دفتر معماری تااُ سر بزنید.
مطالب پیشنهادی:
خانه آجری قالیبافان، اقامتگاهی به سبک ایرانی!
دیوار آجری در دکوراسیون منزل شقایق در مشهد!
آپارتمان کوچک 35 متری، خانه زوج طراح ایرانی در مسکو!
خانه دوبلکس شیک ایرانی، خانه کوچک جذاب در اصفهان